De obicei, muzeele sunt asociate cu expoziții istorice sau cu expoziții de artă. Cu toate acestea, astăzi puteți găsi asemenea muzee, expozițiile cărora uimește vizitatorul obișnuit cu neobișnuitul și, uneori, absurd. Luați în considerare unele dintre ele în detaliu.

OZN Muzeu

Acest muzeu neobișnuit este situat în Roswell (SUA). Descoperirea sa este dedicată căderii unei aeronave neidentificate în 1947. Toate camerele sunt decorate în stilul science fiction. Printre figurile exponate ale străinilor, mărimea înălțimii unui om, machetele de farfurioare zburătoare, fotografiile și alte relicve care ar putea fi găsite după incidentul din 1947.

Muzeul de râs

În orașul german Wiesbaden, a fost deschis Muzeul "Harlequineum", al cărui vizitator nu trebuie să se plictisească în timpul unui tur al sălilor sale. Exponatele acestui muzeu sunt o varietate de subiecte de desene, pe care creatorii le-au strâns în întreaga lume. La intrare, vizitatorii, în loc de bagajele banale, acoperă papucii cu imaginea chipurilor atrăgătoare ale animalelor amuzante.Și în muzeu vor fi conduse de un adevărat clovn, care nu numai că va vorbi despre exponate interesante, ci și pe oaspeți.

Sigmund Freud Muzeul Visei

Exponatele sale vor interesa cu siguranță acei oameni care în fiecare dimineață încep să citească cartea de vis, sperând să descopere următorul vis. Muzeul este situat în St. Petersburg și a fost fondat pentru a colecta informații despre celebrul om de știință și psiholog. Camerele sale sunt decorate în atmosfera de visuri reale, care oferă scufundări pentru toată lumea.

Întregul muzeu este alcătuit din două părți. În prima sală, vizitatorii pot afla despre biografia lui Freud. În plus față de lucrurile personale ale omului de știință, aici puteți vedea cărțile și scrisorile pe care le-a citit. În cel de-al doilea (mai mult) totul este complet dedicat viselor. Aici vizitatorii vor fi singuri cu ei înșiși și vor putea să se strecoare în atmosfera somnului. Odată ajuns în acest loc, o persoană își pierde simțul realității.

Muzeul Vrăjitoriei

Acest muzeu extraordinar a fost deschis în urmă cu 50 de ani de Cecil Williamson în orașul britanic Boscastle. În timpul celui de-al doilea război mondial, el a fost angajat în ocultism secret, ajutând astfel la lupta împotriva germanilor.

Printre exponatele muzeului se numără diverse amulete, amulete, dispozitive magice, inclusiv bile, figurine de păpuși de cârpă și ceară, cuțite vrăjitoare, plante uscate cu proprietăți magice, oglinzi pentru comunicarea cu alte forțe lumești, dinți și alte părți de animale și alte obiecte, legate de magie.

Muzeul de Lie

Un alt muzeu neobișnuit a fost deschis în orașul german Cuic. Toate exponatele pe care un vizitator le pot vedea aici nu sunt reale. În plus, chiar aspectul acestei clădiri este înșelător. Este decorat într-un mod special, care dă impresia că are cel puțin 200 de ani.

A fost fondată de un artist pe nume Reinhard Tsabka. Prin creația sa, el a decis să demonstreze tuturor că linia dintre minciună și adevăr este atât de subțire încât nu toată lumea este capabilă să o înțeleagă. Prin urmare, expresia "nu ai încredere în ochii tăi" va fi corectă pentru toate exponatele. De exemplu, există un radio care era pe Titanic la momentul morții sale, o ureche care aparținea lui Van Gogh, o mustață Guliver, un covor zburătoare sau un mop care era deținut de tatăl lui Iosif Stalin.

Muzeul Torturii

Se află pe locul unei foste închisori din Haga. Printre exponatele sale se numără instrumentele vechi de tortură. Întreaga atmosferă aici este saturată de suferințe inumane, astfel încât numai oamenii cu adevărat curajoși și puternici sunt capabili să reziste întregii excursii până la sfârșit.

Bad Art Museum

În acest muzeu neobișnuit au fost colectate desene și picturi antice. Creatorul său a ajuns la ideea de a descoperi un astfel de loc complet din întâmplare. Sa întâmplat în 1993 în orașul american Sommerville. În acest timp, el a acumulat deja un număr suficient de picturi ciudate, pe care le-a cumpărat de mult timp pe piețele de purici. Atunci, proprietarul acestei colecții neobișnuite a decis că era timpul ca alții să privească aceste opere de artă neobișnuite.

Spy Museum

Colecția muzeului este compusă din 600 de exponate, dintre care diverse spyware: dispozitive de ascultare și înregistrare, pixuri în care cerneala devine invizibilă etc. O expoziție separată a muzeului este dedicată în întregime spionilor renumiți.

Muzeul gunoiului

Acest muzeu este situat în New York. Toate exponatele, desigur, au fost găsite la gunoiul de gunoi. Printre acestea se pot vedea diferite statui, picturi, obiecte de uz casnic, inele de chei, lămpi etc. Inițial, fondatorul muzeului a colectat toate aceste gunoaie în garajul său, dar mai târziu nu se mai potrivea aici, așa că a trebuit să caut o cameră mai spațioasă. Astăzi, colecția muzeului ocupă o clădire cu două etaje.

Muzeul de istorie funerară

Acest muzeu neobișnuit a fost deschis în Houston de către proprietarul unei corporații funerare în 1992. Exponatele sale ocupă o suprafață de peste 3 mii de metri pătrați. Această expoziție demonstrează atitudinea unei persoane față de procesul de înmormântare a decedatului. În fiecare an există expoziții noi.

În timpul turneului, vizitatorii muzeului vor putea vedea cum au avut loc înmormântările oamenilor de renume mondial (vedete, figuri politice și publice, etc.). Într-o cameră separată sunt sicriele celor mai incredibile forme (sub formă de pasăre, pește, mașină etc.). În plus, există un atelier deschis pentru broker, unde toată lumea va putea să-și urmărească munca.

Muzeul părului

Fondatorul său a fost un olar turc obișnuit. În tinerețe, avea un iubit care a trebuit să plece de mult. În memoria ei, ea a lăsat tânărului o fâșie de păr, pe care a plasat-o în cel mai proeminent loc în atelierul său. Pentru toți clienții săi, el a povestit această poveste atrăgătoare și unul dintre ei a hotărât să-i lase pe stăpân și părul de păr cu adresa. Mai târziu, alte femei au urmat exemplul ei. Și astfel a apărut o colecție de bucle, care a devenit expunerea acestui muzeu neobișnuit.

De-a lungul timpului, am învățat despre asta în întreaga lume. Iar astăzi, maestrul primește în mod constant scrisori în care diferite femei își pun părțile de par cu o notă pe care este indicată adresa lor.

Muzeul parazit

Exponatele acestei colecții sunt cele mai dezgustătoare creaturi de pe planetă. Muzeul este situat în Tokyo. Printre cele 45 de mii de exponate puteți vedea cea mai lungă vierme din lume, un rozător, al cărui buric sa dovedit a fi umflat din cauza paraziților și a altor lucruri care sunt dezgustătoare.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.