Fiecare tip de artă are atât fanii, cât și haterii feroce. Același lucru este valabil și pentru cărți, pentru că toată lumea îi place un anumit gen, celălalt nu va recunoaște niciodată. În acest sens, se poate argumenta infinit de multă vreme ce carte este mai bună, care este mai interesantă sau mai romantică, pentru că toate acestea sunt foarte subiective.

Singurul lucru la care se poate argumenta este pur și simplu imposibil - acesta este numărul de vânzări, deoarece prin ele puteți determina lista cărților care au cucerit cel mai mare număr de public. Este demn de remarcat faptul că toate cărțile prezentate sunt adevărați binefăcători, care nu numai că au făcut bogați, dar și că aparțin fondului de aur al literaturii mondiale.

Miguel de Cervantes "Don Quixote"

Această capodoperă cu adevărat nemuritoare ne va spune despre un om simplu că el a devenit atât de fascinat de romantismul cavaleresc încât el însuși a decis să devină un cavaler nobil. Don Quijote este o carte unică, publicată în 1612, care a transformat întreaga noțiune de literatură. Aceasta este probabil una dintre primele lucrări care nu au fost dedicate științei sau teologiei.Cavalerul nobil, care se consideră un hidalgo, va încerca să-i ajute pe oameni, dar va intra în mod repetat în situații ridicole și ridicole.

Din păcate, este imposibil să numim numărul exact de cărți vândute, deoarece cartea a fost publicată pentru mai mult de 4 secole și nu va fi posibil să se determine volumul vânzărilor. Dacă credeți că cercetătorii de creativitate, numărul total de cărți a fost de aproximativ o jumătate de miliard de exemplare, ceea ce înseamnă că Don Quixote este cea mai bine vândută carte cunoscută întregii lumi.

"Xinhua Zidian"

"Xinhua Zidian" este un dicționar explicativ în care sunt colectate toate caracterele chinezești. Cartea a fost publicată pentru prima dată în 1953, acum este un instrument desktop pentru orice copil chinez. În general, acesta este probabil cel mai popular dicționar din întreaga lume și singura carte de referință, numărul de vânzări care se estimează în sute de milioane de exemplare (aproximativ 400 de milioane).

Charles Dickens "O poveste a două orașe"

Romanul, născut în 1859, este considerat un clasic al literaturii de miri. În carte, autorul ridică tema luptei de clasă, care a fost motivul revoluției franceze. În general, cartea a adunat peste 200 de milioane de exemplare vândute și exprimă ideea autorului, care crede că revoluționarii se comportă mai rău decât reprezentanții burgheziei, împotriva cărora au început ostilitățile.

John Ronald Tolkien "Domnul Inelelor"

Se crede că această carte a servit drept temelie fundamentală pentru crearea genului fanteziei, care este foarte popular în aceste zile. Lucrarea epocală a autorului părea inițial ca un roman întreg, dar în 1954 editorul a decis să schimbe formatul cărții, împărțind-o în trei părți. Cartea a câștigat un nou val de popularitate după adaptarea filmului, astfel încât volumul vânzărilor a depășit 150 de milioane de exemplare.

JK Rowling "Harry Potter"

Povestea unui băiat cicatratat este atât de popular, încât versiunea de ecran a unei serii de cărți despre el a devenit una dintre cele mai mari încasări din istoria cinematografiei. Vorbind deschis, vânzările totale ale tuturor cărților despre Potter merită cu siguranță prima linie, deoarece doar prima parte are mai mult de 107 milioane de exemplare, dar celelalte nu sunt mult inferioare. De exemplu, o parte din "Harry Potter și Prințul Semipur" - 65 milioane de exemplare, "Harry Potter și Camera Secretelor" - 60 milioane, Harry Potter și Pocalul de Foc "- 55 de milioane și așa mai departe. Folosind o simplă metodă de calcul matematic, puteți descoperi că povestea lui Harry Potter este considerată ca fiind bestseller-ul absolut și piesa cea mai bine vândută în întreaga istorie a omenirii.

Agatha Christie "Zece indieni mici"

Un roman detectiv de la un scriitor englez renumit este considerat una dintre cele mai bine vândute cărți, mai mult, scriitorul a spus că "Zece indieni mici" este cea mai bună lucrare a ei. Cartea a fost publicată pentru prima dată în 1939, dar acum numărul de copii vândute este de peste 100 de milioane.

În centrul plângerii se află zece persoane complet diferite și care nu se înrudesc și care se găsesc pe insulă. Toți au fost invitați de o familie, care nu a fost găsită, nici în casă, nici pe insulă. Adunându-se la aceeași masă, au văzut o figură de zece micii Ebony și au auzit o rimă de pepinieră comică, care mai târziu sa dovedit a fi un coșmar pentru ei.

Cartea cuceri cu originalitatea și intriga creată, pentru că personajele încep să moară pe listă cu o rimă, dar nu se știe cine face crimă. Puteți afla cauza morții și vinovatului lor, dacă citiți cartea de la început până la sfârșit, cu toate acestea, nu vă recomandăm să citiți seara, altfel se va sfârși doar dimineața.

Cao Xue-Qin "Visul în turnul roșu"

În centrul romanului se află o familie chineză obișnuită care trăiește sub dominația dinastiei Zinn. Pentru prima oară lucrările au fost publicate în 1791, volumul vânzărilor este de aproximativ 100 de milioane de exemplare. Acest roman este considerat un clasic al literaturii chineze și rămâne în cerere până în prezent. Este demn de remarcat faptul că această carte este populară nu numai în China, ci și în alte țări din întreaga lume.

Clive Lewis "Leul, vrăjitoarea și dulapul"

Această carte aparține seriei "Chronicles of Narnia" și servește drept prima parte, publicată în 1950. A fost planificat inițial că lucrarea va fi pentru audiența copiilor, dar, în cele din urmă, romanul mistic-religios eliberat în perioada postbelică a fost atât de mult iubit de cititori încât a devenit un clasic în genul fanteziei. Este de remarcat că chiar și JK Rowling și-a inspirat inspirația din această carte. Filmele colorate de la Hollywood au revigorat interesul pentru seria de cărți, datorită cărora numărul de vânzări a depășit deja 85 de milioane de exemplare.

Antoine de Saint-Exupery "Micul Print"

Micul prinț este o parabolă foarte ciudată, dar în același timp fermecătoare, care atrage atenția atât copiilor, cât și adulților. În centrul parcelei este un băiețel care se îngrijește de un trandafir capricios. Prințul care a zburat de pe asteroid a fost atât de îndrăgit de cititorii săi încât numărul de cărți vândute este de aproximativ 80 de milioane de exemplare. Cartea a apărut pentru prima dată în Franța în 1943.

Dan Brown "Codul lui Da Vinci"

"Codul lui Da Vinci" este un thriller mistic, scris în 2003. Este demn de remarcat faptul că această carte a cedat criticilor dure și a devenit un adevărat "măr de discordanță" pentru cititori. De exemplu, unii consideră că cartea este un adevărat bestseller, în timp ce alții îi critică autorul pentru andocare istorică și banal, uneori întinse, comploturi. După ce a fost afișat în filmul de epocă cu Tom Hanks, cartea a început din nou să folosească o cerere reală. Datorită versiunii de ecran, volumul vânzărilor a crescut astfel încât practic o nouă carte a intrat în topul celor mai bine vândute cărți din întreaga istorie a omenirii, în timp ce circulația este de aproximativ 80 de milioane de exemplare.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.