Un om se află peste tot în pericol, iar acest lucru se aplică nu numai la pământ, ci și la corpurile de apă. Unii pești sunt morți pentru oameni. Probabilitatea întâlnirii cu astfel de pești este minimă, dacă luăm în considerare o persoană care locuiește într-un oraș mare. Dar este necesar să ai informații despre o potențială amenințare.

Consumul de pește este mult mai periculos decât rechinii. Râurile, mările și oceanele sunt pline de locuitori periculoși, care folosesc diferite metode de distrugere în timpul vânătorii sau protecției - de la șocuri electrice până la canini ascuțite. Atunci când înotați în râuri sau vizitați stațiuni de pe litoral, este mai bine să evitați întâlnirile cu locuitorii lumii apei prezentate mai jos, care sunt periculoase pentru oameni. Deci, cele mai periculoase dintre cele existente în lumea peștilor sunt prezentate în atenție.

Anul electric

Anghilul electric trăiește în râurile mici din America Latină, în afluenții din Amazon. Aceasta nu este o rudă a acestor anghilă, ci o specie separată. Deși există asemănări.

Organele sale unice care generează curent electric, anghilul utilizează pentru navigație, vânătoare și protecție. Organele electrice dau o descărcare de 600 de volți, ceea ce paralizează prada.O astfel de evacuare reprezintă un pericol mortal pentru oameni, deci trebuie să fii atent atunci când vizitezi astfel de regiuni de pești.

Pește de pește

Relația dintre piranha care trăiește în Africa și America de Sud este peștele tigru. Aceste legături de familie ar trebui să fie alarmante.

Greutatea medie a peștelui tigru este de 3,5 kg, subspecia senegaleză este de 15 kg și au fost înregistrate cazuri de capturare a probelor care ating 50 kg. Peștele are multe dinți ascuțiți cu care rupe prada. Întâlnirea cu o persoană cu un astfel de locuitor de apă dulce este foarte periculoasă.

În Africa, campionatele anuale de tigru-pescuit se țin pe râul Cheb. Pescari extreme vin din întreaga lume pentru a participa la un astfel de pescuit interesant.

Guncha

Gunch este un locuitor major al râurilor din Nepal și India. Cel de-al doilea nume este somnul diavol. Acest pește este periculos datorită obiceiurilor și dimensiunilor sale agresive. Som a câștigat reputația unui canibal.

Pe râul Kali, el trage oamenii sub apă. Dar oamenii sunt cel mai probabil de vina pentru asta. Traditiile budiste le spun corpurilor celor plecați să fie îngropați în râul Kali. Aici este pește și a iubit să mănânce cină om. Un caz a fost înregistrat când a fost capturat un somn cântărind 104 kg.

Wart wart

Warty locuiește în apele de mică adâncime ale Oceanului Pacific și Indian. Se mai numește și pește de piatră. Peștele este minunat deghizat ca o piatră. O astfel de "piatră" fără apă poate dura până la 20 de ore.

Warthog are spini otrăviți. Acesta este cel mai otravit pește. Pentru un bărbat, mușcătura ei este letală. Antidotul, din nefericire, este încă găsit.

cap de șarpe

În ultimii ani, habitatele de șarpe au crescut foarte mult. Se găsește din Orientul Îndepărtat și din subcontinentul indian în râurile Asiei Centrale. Peștii pot tolera cu ușurință o lipsă de oxigen. Se confruntă cu secetă, îngroșând în groapă. În cazuri extreme, în absența apei, se poate târî într-un rezervor situat într-un alt loc, depășind distanțe lungi.

Snakehead crește până la 1 metru, iar greutatea sa ajunge la 10 kg. În apă, prădătorul vânează tot ce se mișcă. Poate mușca cu ușurință o persoană.

Vandelli

Mulți au auzit legenda că există pești care pot pătrunde în corpul uman prin locuri intime. Deci, vandelia se referă doar la astfel de pești. Nu există dovezi fiabile despre astfel de cazuri.

Locuiește pești periculoși în afluenții din Amazon. Dimensiunile sale de obicei nu depășesc 15 cm. În principiu, mărimea peștilor nu este mai mare decât un meci. Vandellia este complet transparentă. Ea este un parazit. Pătrunzând în branhiile altor locuitori ai râului, acest parazit mușcă prin pielea victimei și se hrănește cu sângele său. Pentru aceasta, peștele a primit porecla - "vampir brazilian".

Piranha

Acest pește este cel mai cunoscut prădător de apă dulce, care este periculos atât pentru animale, cât și pentru oameni. Acesta este un pește școlar, care îi atacă imediat pradă. Dinții ei ascuțiți sfărîmă bucăți de carne de la victimă și numai oase rămîn din animalul nefericit într-o chestiune de minute. Acesta este un pește foarte periculos, dar până acum nu au fost înregistrate cazuri de consum de alimente.

Dimensiunea medie a piranei - 15 cm, dar există cazuri și dimensiuni mai mari. În acvaristi piranha în ultimii ani este foarte popular. În captivitate, peștii ruinari sunt foarte timizi și precauți.

Arici de pește

Peseliul de arici trăiește printre recifurile tropicale de corali. Când se simte în pericol, ea devine imediat ca o minge acoperită cu vârfuri. Pe aceste spini, pielea de pește și organele sale interne conțin otravă toxică. Dacă o persoană injectează aceste ace și nu oferă asistență medicală de urgență, el poate muri. De asemenea, nu ar trebui să se gătească mâncăruri de pește.

Peștele de arici este foarte stângace și lent și adesea sub influența subteranelor este departe de habitatul său permanent.

Macrou hidrolic

Macroul hidrolitic crește cu mai mult de 1 metru și cântărește până la 17 kilograme. În partea inferioară a maxilarului peștilor se află câinele. Din acest motiv ea a fost poreclită "peștele vampir". Și deși nu bea sânge, este foarte periculoasă și poate mânca piranha.

Printre pescarii de jocuri de noroc, gidrolik skimish este foarte popular.Dar nu din cauza gustului lor, ci din cauza faptului că acest pește de apă dulce este foarte greu de prins. Și dacă a fost prinsă într-o lingură sau cârlig, se împotrivește foarte mult ultimului.

Skate Agrionemys

Completează ratingul celui mai periculos pantă de pește. Cea mai mare parte a timpului pestii petrec in partea de jos. Se îngroapă în nisip și este în această stare de mult timp. Cu un vârf ascuțit așezat pe coada lui, el străpunge pielea unei persoane care, prin neglijență, se îndreaptă spre el și eliberează otrava. În consecință, paralizia poate apărea și având în vedere că o persoană se află în apă, de regulă are loc un rezultat letal.

Paturile adulte au o lungime de până la 2 metri și cântăresc aproximativ 30 de kilograme. Scat folosește otrava numai ca apărare. Se hrănesc cu moluște sau crustacee.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.