Tatuajul este un tip de artă prin care bărbații și fetele încearcă să-și exprime originalitatea și unicitatea, să-și sublinieze imaginea sau să-l facă mai atractiv. În general, toată lumea are propriile motive pentru tatuaje, cineva visează despre asta de mult timp, alții la fel ca și desene și doresc să-i captureze pe cadavrele lor. Un rol deosebit ar trebui acordat valorii tatuajelor, deoarece fiecare personaj are nu numai un aspect atrăgător, ci și un înțeles ascuns. În ceea ce privește stilurile, arta moderna a tatuajului include zeci de tehnici de aplicare a imaginii pe corp, unul dintre ele fiind stilul polineziei.

Istoria stilului polinezian

După cum știți, tatuajele polineziene au un simbolism profund, iar mulți par a fi nepoliticoși. Plecând de la numele stilului, nu este greu de ghicit că primele desene care apar pe insulele Pacificului, unde au servit ca memorii pentru indieni, au fost liberi să-i spună proprietarului despre imagine.Prin tatuaje se poate afla statutul social al unei persoane, exploatările sale, nivelul dezvoltării spirituale și fizice. De asemenea, sa crezut că un cap tatuat leagă o persoană de unul dintre zeii care îi pot influența soarta.

Tatuajul umplut pe corp a fost un proces extrem de specific, care a fost însoțit de ritualuri, cântece și rugăciuni. Aplicarea unui tatuaj pe corpul preoților a durat câteva luni, așa că bărbații au sprijinit în orice mod posibil. Pentru a crea un tatuaj, un tampon special a fost atașat corpului cu o schiță a desenului, după care a fost sculptată o imagine cu un ciocan și un dinte ascuțit, adormit cu vopsele. Pigmenții au fost făcuți din rășină dintr-un copac de conifere, iar sângele preotului a fost șters mereu, pentru că nu putea cădea pe podea. La sfârșitul procedurii, pielea a fost tratată cu sucul de plante tropicale, care păstrează culoarea tatuajului.

Un alt fapt istoric interesant, cu cât bărbatul era mai onorabil, cu atât mai multe tatuaje erau pe corpul lui. Atunci când aleg un loc pentru tatuaje, bărbații s-au oprit pe față (în special, liderii), precum și pe picioarele de la genunchi până la talie. Pe fese au fost un tatuaj sub formă de spirală: deschis - un simbol al recuperării, închis - perfecțiune și infinit. Modelele de pe încheieturi și piept au prezentat statut social, un ornament pe obraji - un tip de activitate, pe bărbie - originea și pe frunte - istoria luptelor și a victoriilor. În ceea ce privește reprezentanții sexului mai slab, au existat mult mai puține desene pe trupurile lor, au fost așezate pe bărbie sau pe buze.

Tattoo Polinezia: caracteristici de stil

Tatuajele polinezene sunt întotdeauna notabile pentru brutalitatea și masivitatea lor, ele pot dezvălui întotdeauna puterea și agresiunea ascunse. În general, tatuajul include linii lungi și scurte, subțiri și largi, valuri și zigzaguri, creând forme geometrice complicate și complexe. De asemenea, merită remarcat faptul că jocul de umbre și culori lipsește aici. Tampoanele se caracterizează prin claritatea și simetria lor, realizate în negru. Cu toate acestea, acum este posibil să adăugați culori pentru a face imaginea mai viu și mai colorată - de obicei, această opțiune este aleasă de fete, deoarece pare mai feminină.

În stilul polinezian nu există linii aleatorii sau detalii, pentru că fiecare ascunde în spatele ei însisi rezerve mari de energie și un înțeles profund care poate influența soarta proprietarului. De exemplu, liniile care prezintă scale de pește pot deveni un talisman pentru proprietarul lor, îl pot proteja de boli și pericole. Bonito (ton) este un simbol al vigorii, îndemânării și inventivității, arată ca un tatuaj de două rânduri de dinți cu diamante albe în mijloc.

O atenție deosebită a fost acordată liniilor care creează imaginea exterioară a dinților de rechin - triunghiurile negre, care sunt conectate printr-o linie. Valoarea dinților de rechin - puterea, protecția și neînfricarea, abilitatea de a găsi soluții în orice situație dificilă. Plasarea dinților rechinilor tatuaj (niho mano) - glezna. După cum știți, toate designurile polineziene sunt deosebit de complexe, așa că pentru a crea tatuaje aveți nevoie de un adevărat profesionist. În căutarea unui specialist înalt calificat, mulți se duc la insule, care servesc ca loc de naștere pentru aceste tatuaje. Trebuie să se înțeleagă că fiecare insulă are propriile sale motive și înțelesuri, de exemplu, în Hawaii, cele mai populare schițe sunt imaginea craniilor, a florilor și a coroanelor, dar pe Samoa tatuiau un porc cu un dinte de porc sau de rechin.

Tatuaj masculin și feminin Polinezia

Tatuajul, realizat în stil polinezian, oferă oamenilor brutalitate și curaj, reflectând masculinitatea și forța interioară. Atunci când alegeți un loc pe corp, reprezentanții sexului dau puternic spate, piept sau antebră. Nu mai puțin impresionant este tatuajul polinezian ca manșon sau întreaga lungime a brațului de la încheietura mâinii până la gât. De asemenea, unii iubitori de acest stil plasează tatuaje pe picioare, în special la viței, tibie, genunchi sau picioare, și personalități speciale pregătite fizic și spiritual pun tatuaje, ca și locuitorii vechi ai triburilor, pe fețele lor.

Fetele moderne sunt personaje blânde, romantice și drăguțe pentru care tatuajele crude în stilul polinezian nu arată prea atrăgătoare. În acest sens, tatuajul polinezian pe corpul femeii este mult mai dificil de îndeplinit, dar există și excepții. De obicei, fetele preferă linii ușoare și deschise, desenele sunt mici și sunt așezate pe picioare, brațe sau umeri, dar opțiunile mai populare sunt talie, lamă de umăr sau spate. În ceea ce privește schițele, fetele își opresc atenția asupra imaginii unui șiret sau a șopârlei, suplimentat de ferigi, fluturi, flori sau păsări.

Un detaliu important - adesea bărbații aleg tatuaje mari, dar fetele preferă tatuajele mici. Micile tatuaje polineziene nu pot fi folosite, pentru că toate liniile se vor uni și aspectul tatuajului nu va fi frumos. Singura cale de ieșire este folosirea mai multor tatuaje mici, care creează o compoziție obișnuită (tatuaj modular). Este, de asemenea, de remarcat faptul că acest stil este independent, iar combinația acestuia cu alte tehnici de tatuare este nedorită.

maori tatuaje față

 

Tatuaj în stilul polinezian, schițe și semnificația lor

Dintre numărul total de tatuaje în stilul polinezian, există trei motive cele mai populare:

  • Rechin - un simbol al puterii, perseverenței și perseverenței. În același timp, rechinul este un prădător inteligent și sângeros, care simbolizează inteligența și puterea înalte.
  • Skat - amulet puternic. După cum știți, pârtia este un animal foarte înțelept, cu o coadă otrăvitoare. El nu atacă niciodată mai întâi, dar depășește ușor orice prădător, indiferent de mărimea lui.
  • Masti - anterior au fost purtati doar de vanatori si de luptatori, asa ca tatuajele personifica puterea si spiritul martial al barbatului.

 

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.