Se pare că o figură geometrică simplă constând din linii încrucișate are un sens incredibil de important și sacru în multe culturi și religii. Crucea este considerată un atribut al multor practici religioase și spirituale ireconciliabile în întreaga lume.

Semnificația crucii diferă în funcție de cultura națiunilor. La unii, este personificarea unității cosmice a opuselor care indică 4 direcții ale lumii, simbolul a patru elemente și patru anotimpuri. Conform legendei, punctul de intersecție este locul de naștere al întregii vieți din univers.

Tattoo Cross: Povestea unui simbol

În multe culturi antice, crucea a fost considerată un simbol masculin și feminin. Celții l-au respectat ca pe un semn de credință și credințe infinite. În mitologia orientală, crucea a simbolizat cele patru direcții ale lumii și a fost un atribut al zeului Ra.

În rândul creștinilor, crucea are o valoare inviolabilă deosebită. Are un înțeles profund religios, aduce aminte oamenilor lui Dumnezeu și a exploatărilor lui, realizate de dragul omenirii.Un tatuaj are, de asemenea, sensul unei cruci pe care o persoană o poartă pe tot parcursul vieții.

În lumea de astăzi, nu este necesar să fii o persoană profund religioasă pentru a pune un tatuaj încrucișat pe corp. Acesta este un simbol cu ​​multe valori, care poate avea înțelesuri complet diferite, în funcție de țara de reședință, credințe și chiar vârsta unei persoane.

Crucea în multe schite este elementul principal. Fiecare poate adăuga detalii suplimentare - flori, inscripții, negru, etc., ceea ce face ca tatuajul să fie mai puțin religios și mai laic.

Tatuaj cu cruce: variații ale simbolului

Există mai multe tipuri de cruce, fiecare având un înțeles special:

  • Ankh este o cruce care a venit la noi din cultura Egiptului antic, unde a simbolizat "cheia vieții". Adevărata semnificație a acestui simbol încă nu este pe deplin înțeleasă. Conform descoperirilor arheologice, Ankh era considerat un simbol al vieții veșnice, al înțelepciunii și al renașterii.

  • Swastika - un simbol care este acum interzis, a fost considerat un talisman al vechilor slavii. Ei au pus-o pe haine, arme, pereți de temple și locuințe, crezând că le-ar acorda protecție, noroc și creație, energie vitală și bucurie.

  • Mâinile lui Dumnezeu sunt un simbol care ne-a venit din cultura Przeworsk din secolul al IV-lea. Astăzi este folosită de unele asociații neo-păgâne, dar în arta tatuării reprezintă o valoare pur estetică. Complexul complex de spectacole se încadrează perfect în terenurile dedicate luptelor mitice, mitologiei celtice și culturilor antice.

  • Crucea catolică - mai bine cunoscută sub numele de latină, este formată din două linii perpendiculare. Acest simbol a desemnat personalul zeului Apollo.

  • Ortodoxa - forma crucii este asociata cu executia lui Isus Hristos.

  • Celtic - o cruce înscrisă într-un cerc cu raze care ies din ea este considerată un simbol al creștinismului celtic.

Tatuaj cruce pentru fete: schițe populare și sfaturi pentru alegere

Se crede că un tatuaj încrucișat este aplicat de fete foarte religioase și de temători de Dumnezeu. Parțial este adevărat, acest simbol servește ca o protecție suplimentară pentru ei. De cele mai multe ori crucea simbolizează fundațiile creștine, la care femeia aderă și puritatea pură a fetei.

Tatuaj cruce pentru bărbați: schițe și semnificația lor

Există atât de multe varietăți de cruci, încât este dificil să spunem în mod clar ce semnifică această imagine sau acea imagine, mai ales când vine vorba de bărbați. Simbolul poate însemna atât convingeri ferme creștine, cât și atribuirea la clasa cavaler.

Mulți bărbați care fac tatuaje cu o cruce sunt, în general, atei și nu au nimic de-a face cu creștinismul. În funcție de tipul de cruce, un tatuaj poate însemna soarta și "crucea" pe care o poartă o persoană pe tot parcursul vieții, suferință, onoare și nobilitate, putere, legătură cu Dumnezeu, dezvoltare spirituală, nemurire și eternitate.

Tatuaj cruce: locația pe corp

Crucea este un design versatil care va arata bine pe orice parte a corpului. Locația tatuajului poate oferi o indiciu suplimentar al semnificației imaginii și poate spune despre intențiile ascunse ale persoanei.

Crucea pe mâna este un simbol al forței și a răbdării. Pentru o astfel de persoană, onoarea este esențială, deci dacă vedeți o persoană cu o cruce pe încheieturi, umerii sau antebrațele, știți că îi pasă de propria sa persoană și nu va permite nimănui să-și denigreze demnitatea.

Crucea pe spate este un simbol al "crucii" pe care o persoană trebuie să o poarte pe umeri. O astfel de persoană nu dorește să urmeze stereotipurile și așteptările altora. El însuși preferă să-și aleagă propria soartă și să fie responsabil pentru deciziile sale.

Crucea pe gât este un simbol al umilinței înaintea destinului.

Crucea pe deget - simbolizează memoria și durerea celui decedat.

Crucea pe piept este alegerea oamenilor pentru care acest simbol este considerat decisiv în viață. Acesta este un semn al unei persoane profund religioase, care este dificil de condus.

Crucea pe jos - simbolul nu are prea multă semnificație în această parte a ta. Acesta este un tatuaj extrem de decorativ, care poate fi un memento pentru un eveniment sau o dată importantă.

Tatuaj încrucișat: Închisoarea înseamnă

În ceea ce privește schițele cu o cruce, trebuie să fii atent, pentru că acest simbol este adesea folosit de prizonieri. Crucea pentru ele este considerată a fi un simbol al unui credincios, dar adesea înseamnă numărul de "walker".

Un tatuaj cu o cruce pe spate în închisoare dobândește un înțeles complet diferit și simbolizează "negativ", adică o atitudine negativă față de regim. Se crede că un astfel de condamnat are curaj, răzvrătire și voință puternică.

Cruce Tattoo și Religie

Istoria crucii ca simbol datează de mai multe milenii, deci nu ar trebui să o considerați doar ca un semn religios. Din cele mai vechi timpuri, crucea a fost considerată un simbol umplut cu energie pozitivă. În multe culturi, a fost considerat un talisman împotriva nefericirii și forțelor răului.

Tatuajul modern nu trebuie neapărat să aibă un sens ascuns. Schițe bogat decorate cu sprigs, inscripții și panglici sunt deja un interesant complot pentru un tatuaj. Accentuați-vă că tatuajul poate folosi locația.

Cu alte cuvinte, un tatuaj cu o cruce va avea valoarea pe care o puneți singur în ea. Dar, în orice caz, o astfel de imagine pe corp va deveni pentru voi un talisman suplimentar care va fi întotdeauna cu voi.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.