Pentru cei cărora dormitoarele monocrome par a fi modeste, puteți oferi opțiunea de a decora o cameră în două nuanțe de culori diferite. Aceasta este o modalitate foarte bună de a decora interiorul într-un mod original, pentru a da camerei starea de spirit dorită și pentru a soluționa disputele cu privire la utilizarea culorilor dvs. preferate, dacă există.

Avantajele designului dormitorului în două culori

Utilizarea a două culori ca primar va oferi spațiu mai mult volum. Mai ales dacă alegeți nuanțe luminoase. Această soluție este deosebit de benefică pentru camerele de dimensiuni modeste. În plus, această metodă de decor - una dintre cele mai economice, deoarece nu are nevoie de materiale suplimentare.

Două culori diferite vor face interiorul mai rafinat. În plus, utilizarea a două nuanțe ca culori de fundal este modernă, la modă și elegantă. Experimentele și căutarea celor mai bune combinații vor permite designerului să-și demonstreze gustul și simțul stilului proprietarilor dormitorului și a întregii case.

Cum se utilizează două nuanțe în combinații

Este mai ușor și mai corect să pictezi zidurile lungi cu un ton mai deschis, iar cele scurte cu un luminos sau întunecat. Astfel va fi posibilă optimizarea arhitecturii dormitorului și extinderea spațiului.

În cazul în care pereții au fost selectați pentru wallpapere, atunci ambele păreri ar trebui să aibă textura cea mai asemănătoare. În caz contrar, interiorul va arăta ieftin și neinteresant. Dacă vorbim despre imaginea de pe perete, atunci o singură opțiune poate avea un model. Al doilea tip de tapet trebuie să fie monofonic.

Cum de a alege materiale

Este recomandat să începeți procesul de zonare în cameră. Dormitorul ar trebui să fie așa-numita zonă de lucru și zona de agrement. Având în vedere această diviziune, trebuie să selectați intensitatea culorii materialelor. Este mai bine dacă nuanțele selectate vor fi în armonie cu interiorul apartamentului în ansamblu.

Opțiunea ideală ar fi un design în care combinația de culori ar putea fi repetată pe podea și pe tavanul camerei. Poate fi, de asemenea, parte din zonare. Cu cât este mai mică dormitorul, cu atât mai strălucitoare trebuie să alegeți nuanțele de bază.

Într-o cameră mare, limitările stilistice sunt mult mai mici. Culorile pot fi de orice intensitate. Chiar și culorile luminoase într-o cameră mare nu pot produce un efect deprimant. Nu trebuie să uităm principiile principale ale formării dimensiunii vizuale a camerei:

  • dacă aveți nevoie să ridicați plafoanele, culorile sunt aranjate vertical;
  • dacă doriți să extindeți pereții, rulourile de tapet colorat sau dungile de vopsea trebuie să fie paralele cu podeaua și tavanul;
  • dungi dulci colorate adaugă volumul;
  • direcția modelului de la centru la colțurile suprafețelor mari extinde spațiul.

Pe baza regulilor de mai sus, puteți împărți camera în zone de culoare vertical și orizontal. Pentru a mări spațiul din diviziunea orizontală a fost evidentă, trebuie să puneți o lumină deasupra și una întunecată în partea de jos. În diviziunea verticală a benzii ar trebui să aibă aceeași dimensiune. Altfel, un efect suprareal neplăcut va fi păstrat în dormitor.

Combinații de culori populare

În proiectare, există două opțiuni de combinare: simple și complexe. Modul dificil este că trebuie să combinați două nuanțe de culori diferite. În consecință, trebuie să se confrunte simultan și să se armonizeze unul cu celălalt. Pentru un rezultat bun, va trebui să treceți printr-o mulțime de combinații. O opțiune simplă necesită o combinație de două nuanțe referitoare la aceeași culoare. Această metodă va face cu siguranță camera mai confortabilă și va înmuia atmosfera. Dormitorul va deveni mai ciudat și mai cald pentru percepție.

Cea mai ușoară modalitate de a selecta combinația optimă va fi să vizualizați fotografii cu reparații gata. Cele mai multe dintre aceste imagini arată că acestea sunt nuanțe luminoase și calme care fac dormitorul un cuib frumos. Culorile selectate ar trebui să calmeze, să vă relaxeze ochii și să le dea odihnă. Paleta luminată va cauza activitate inutilă în această cameră, provocând îngrijorări. În curând va exista o dorință de a redobândi interiorul la unul mai echilibrat.

Luați în considerare iluminarea camerei. O mulțime de lumină naturală va înmuia orice combinație de culori. Dar iluminatul artificial va face percepția culorii mai acută.

Cheia succesului este o combinație în care o culoare completează cealaltă. Câștigarea va fi o combinație de maro și bej, albastru sau gri. De asemenea, maro arată bine cu o nuanță delicată de roz și menta de verde. Culoarea albă este combinată cu toate, dar pentru dormitor este mai bine să alegeți o combinație cu piersic, nisip și chiar cu roșu. Culoarea albă nu trebuie să fie alb sterilă. Este preferabil să dați o nuanță murdară a paletei. Poate fi albă, cu o nuanță gălbuie sau chiar ușor de lămâie.

Culorile profunde la modă ale noului sezon sunt albastru cosmic, burgund și prune. Ele sunt destul de active pentru camere mici și în condiții egale cu al doilea ton, ele pot fi folosite numai în dormitoare mari.În compania acestor culori este mai bine să alegeți ceva de la o scală pastelă sau chiar nudă. Rezultatul va fi un interior spectaculos.

Accesorii și decorul unui dormitor cu două culori

Utilizați în dormitor numai două culori, din păcate, nu va funcționa. De-a lungul timpului, aici vor apărea cadre cu fotografii, ghivece de flori, sfeșnice, accesorii textile și alte lucruri plăcute. Sarcina proprietarilor de cameră cât mai mult posibil pentru a păstra armonie a paletei de culori. Dacă nu puteți face fără adăugarea de accesorii, atunci culorile lor să fie neutre. Vase, vase de flori, rame foto pot fi realizate din sticlă sau din plastic transparent. Foarte potrivit pentru cele mai multe culori argint metalic. De aici pot fi streașini pentru perdele, rafturi, sfeșnice, figurine decorative.

De asemenea, anturajul nu va strica petele albe. Cu greu pot fi numiți accente. Lenjeria albă se potrivește perfect în orice interior, precum și un tul transparent alb pe ferestre.

Creați un dormitor interior în două culori este ușor. Suficient pentru a asculta sfatul unor designeri cu experiență în studierea proiectelor gata făcute și să nu vă fie frică de experimente. Doar în acest caz, dormitorul din casă va fi confortabil, la modă și proaspăt.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.