Astăzi, majoritatea cetățenilor ruși de diferite categorii de vârstă au deja un pașaport internațional. Dar mulți intenționează să-l cumpere. Desigur, acest tip de procedură ar trebui să înceapă cu colectarea de informații și, mai presus de toate, vă recomandăm să aflați cât va costa obținerea unui pașaport în 2017.

Tipul de document

Costul pașaportului depinde de tipul acestuia. La urma urmei, serviciul de migrație al Rusiei emite documente atât vechi, cât și noi. Diferența de preț este semnificativă, deoarece fabricarea unui pașaport biometric implică utilizarea unor echipamente mai sofisticate.

Un document vechi este un eșantion de hârtie bine cunoscut care conține date personale și o fotografie a proprietarului. Pașaportul biometric nou include parametri suplimentari - amprente digitale, fotografie digitală și informații mai detaliate.

Atunci când alegeți un tip sau altul, trebuie remarcat faptul că cel vechi va trebui înlocuit după 5 ani; valabilitatea noului eșantion este de două ori mai mare.

Taxa de stat pentru pașaportul biometric în 2017

Unul dintre documentele pe care trebuie să le aveți cu dvs. atunci când depuneți o cerere de pașaport biometric este o chitanță de plată a datoriei de stat. Costul va depinde în primul rând de vârsta solicitantului și de timpul de fabricație. În 2017, prețul taxei de stat pentru un pașaport biometric a rămas același ca anul trecut (modificarea costurilor sa produs în 2015). Plata pentru cetățenii adulți din Federația Rusă astăzi este de 3500 de ruble. (în 2015 - 2500 ruble), pentru solicitanții sub 14 ani - 1500 ruble. (în 2015 - 1200 de ruble).

Cetățenii din Rusia care sunt înregistrați în regiunea Kaliningrad sunt scutiți de plata unei astfel de taxe. Acest privilegiu se aplică, de asemenea, locuitorilor din Republica Crimeea.

Taxa de stat pentru un pașaport în stil vechi

Ca și în cazul unui pașaport biometric, este de dorit să se furnizeze o cerere de plată a taxei de stat. Deși această cerință nu mai este necesară. Prezența acestei chitanțe reduce pur și simplu timpul înregistrării, deoarece angajații serviciului de migrație nu vor trebui să trimită o solicitare băncii.

În 2017, costul taxei de stat pe un document de modă veche pentru adulți este de 2000 de ruble, după cum a fost anul trecut.

Unde și cum să plătiți taxa

Există mai multe opțiuni posibile:

 • plata în bancă (inclusiv comision). Prezența unui cont personal nu este furnizată;
 • Internet banking. Înainte de a efectua o plată, trebuie să cunoașteți detaliile complete. În acest caz, chitanța va fi neimprimată;
 • terminalul de plată Sberbank. În secțiunea "Datorii de stat", sunt introduse date cu caracter personal, după care se transferă banii.

Cui nu este obișnuit să utilizeze astfel de plăți, se poate aplica direct sucursalei Sberbank.

Este important:

 • în conformitate cu codul fiscal al Federației Ruse, taxa trebuie plătită în numele persoanei căreia i se oferă acest serviciu;
 • plata taxei pentru documentul copilului presupune prezența inițialelor în coloana Plătitor. Pentru copiii cu vârsta sub 14 ani, plățile sunt efectuate de părinți (sau tutori) și în mod necesar în numele copilului;
 • Numai o chitanță cu ștampila de plată a băncii este considerată valabilă.

rechizite

Sistemul de plăți de stat din Rusia prevede detalii specifice în fiecare regiune, care trebuie să corespundă locului de depunere a tuturor documentelor. În cea mai mică inconsecvență, serviciul de migrare pur și simplu nu va accepta primirea.

Detaliile pot fi consultate la departamentul local al Departamentului Principal de Afaceri Interne al Ministerului Afacerilor Interne sau pe site-ul oficial.

În serviciul de migrare, puteți lua formularul cu datele deja completate. Dar merită să fiți atenți la faptul că codurile de clasificare bugetară (BCC) pentru minori și adulți sunt diferite. La completarea chitanței, este imperativ să se clarifice corespondența dintre cifrele codului la vârsta solicitantului.

Plata cu ajutorul serviciilor de stat

Puteți economisi timp prin plata unei taxe on-line. Ca regulă, această procedură durează doar câteva minute pentru utilizatorii înregistrați.

Plata se poate face online după primirea unei notificări despre data vizitei direct la birou. Pentru a face acest lucru, trebuie să selectați metoda de plată adecvată în contul dvs.:

 • prin portofelul QIWI;
 • cartea de credit;
 • de către MOBI.Money;
 • din contul dvs. de telefon mobil;
 • folosind WebMoney.

Atunci când transferați bani dintr-un card bancar, cel mai bine este să plătiți prin intermediul organizației de credit care plătește cea mai mică sumă de comision.

Taxa pentru pașaportul internațional pentru copii

Nu toți părinții sunt gata să plece peste hotare, lăsând copilul în grija rudelor sau rudelor. Apoi se pune întrebarea: cât de mult este un pașaport pentru un copil?

Deși colecția însăși este puțin mai ieftină decât pentru adulți, necesitatea unui alt document reprezintă costuri financiare suplimentare. În ceea ce privește datoria statului pentru pașaportul internațional al copilului, în 2017, prețul documentelor a fost, de asemenea, revizuit.

De exemplu, atunci când intenționați să călătoriți în altă țară pentru copii, înregistrarea unui pașaport vechi implică costul total al documentului în valoare de 1000 de ruble. pentru un copil sub 14 ani.

Unii proprietari ai pașaportului "vechi", care doresc să reducă costurile, introduc doar datele copilului, în timp ce plătesc doar 500 de ruble. Această posibilitate este oferită pentru acei adulți ai căror copii sunt sub vârsta de 14 ani.

Pasaportul biometric de călătorie pentru copii va costa mai mult - 15.000 de ruble. Cu toate acestea, mulți părinți consideră că această opțiune este impracticabilă - aspectul copilului se schimbă și, prin urmare, este mai bine să faceți o mostră tradițională, dar mai bugetară.

Taxă federală pentru înlocuirea pașaportului

Există cazuri în care trebuie să înlocuiți un pașaport:

 • schimbarea datelor cu caracter personal;
 • pierderea pașaportului;
 • utilizarea tuturor paginilor din document;
 • sfârșitul termenului.

Spre deosebire de pașaportul civil al Federației Ruse, nu se prevede înlocuirea unui document străin. Într-o astfel de situație, va trebui să emiteți un nou eșantion, plătind o taxă de 2.000 sau 3.500 de ruble.

Taxă pentru servicii urgente

Rețineți că responsabilitățile serviciului de migrație nu includ înregistrarea rapidă a pașapoartelor contra cost. Ca o excepție, pot exista numai cazuri de urgență: boală sau moartea unui iubit; tratament de urgență în afara țării etc. Într-o astfel de situație, puteți elibera de urgență un pașaport, iar plata va fi efectuată în conformitate cu taxa de stat stabilită. După 3 zile lucrătoare documentul va fi complet pregătit.

Costuri suplimentare

În plus față de plata taxei în sine, va exista un mic cost suplimentar în acest proces. Astfel, împreună cu originalele, solicitantul va avea nevoie, de asemenea, de unele copii ale documentelor (dosarul de muncă, pașaportul civil).

În plus, trebuie să alocați fonduri pentru fotografiere. Cerințele pentru acest tip de fotografie sunt ridicate, deci este mai bine să faceți o fotografie într-un studio foto. Costul mediu al serviciilor în capitală - 250 ruble. Fotografia digitală pe un pașaport biometric se face în chiar unitatea GUVM MIA.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.