Nu fiecare călătorie aduce numai experiențe plăcute. Alegerea destinațiilor de călătorie ar trebui să fie înțeleaptă, deoarece nu toate călătoriile sunt sigure. Chiar dacă agenția oferă un bilet turistului, acest lucru nu înseamnă că societatea își va asuma riscurile asociate unor situații neașteptate și forței majore.

Pentru a nu crea riscuri pentru dvs., este necesar să înțelegeți în mod clar unde să mergeți și ce caracteristici ale țării așteaptă fiecare oaspete.

Rating (top 10) din cele mai periculoase țări din lume pentru turiști

Mai jos este o listă de țări, călătoria spre care se poate termina prost.

Republica Democratică Congo

E greu de imaginat ce ar putea atrage călători în Republica Democratică Congo. Țara demonstrează sărăcia și instabilitatea situației politice. Există ostilități nesfârșite între comunități, triburi și grupuri.Chiar și în stadiul actual, în Congo au fost înregistrate cazuri de canibalism, iar violul și sclavia sexuală sunt obișnuite.

Situat în această țară este extrem de riscant. Aici puteți martora și chiar puteți participa la un conflict armat. Puteți fi capturate sau suferiți de hoți locali. Oricine poate fi un hoț aici: un criminal profesionist, un rezident local sau chiar un băiat de stradă. Oaspeții fără experiență ai țării - o pradă ușoară, agățată de gadgeturi și bijuterii scumpe.

Republica Centrafricană

Republica a câștigat independența. De atunci, junta militară și regimurile autoritare au domnit în fosta colonie a Franței, cu toate consecințele care i-au urmat. În 2004, a izbucnit un război, în timpul căruia elita dominantă a fost răsturnată în 2013. De atunci, musulmanii și creștinii s-au angajat în bătălii neîncetate în care sunt uciși civili.

Genocidul religios este principala problemă a CAR-urilor. Tensiunea sa redus într-o oarecare măsură după ce ambele părți în conflict au aprobat o femeie pentru președinție. Dar pentru a vorbi despre reconciliere este încă foarte devreme.

Pakistan

Pakistanul nu este departe de Congo. Conflictul dintre insurgenți și teroriști a avut loc de mulți ani. În orașele din țară este neliniștită, iar călătoria prin ele este extrem de periculoasă.

Situația cea mai tensionată de-a lungul graniței cu Afganistanul. Această parte este controlată de talibani. De asemenea, nu vizitați zona Baluchistan și orașul Karachi. Există conflicte regulate pe motive religioase.

Turiștii vin aici pentru peisaje de munte frumoase, vedere la monumentele arhitecturale și alte facilități. Dar merită călătoria sănătății și a vieții turistice?

Yemen

În lumea arabă, una dintre cele mai sărace țări este Yemenul. Cea mai mare parte a țării este deșert. Nu implică activități agricole sau alte activități. Veniturile bugetare provin din vânzarea de petrol și gaze.

Pericolul pentru turiștii din această țară sunt legile cele mai severe. Chiar și pentru minori conform standardelor noastre, infracțiunile sunt pedepsite cu moartea. În plus, localnicii au un număr mare de arme și le folosesc în mod liber. Yemenul este, de asemenea, un paradis pentru teroriști și islamiști.

Cei mai îndrăzneți și mai urâți turiști vin aici să vadă:

 • "Desert Manhattan";
 • istoric Zabid;
 • Socotra arhipelag.

Libia

În această țară, siguranța oaspeților depinde de locul pe care a ales să îl viziteze. Tripoli poate fi considerat singurul loc relativ sigur. În alte domenii, răpirile și jafurile armate nu sunt neobișnuite. Dacă sentimentul de auto-conservare nu funcționează, atunci turiștii merg aici să se uite la:

 • monumente ale antichității;
 • monumente ale perioadei Imperiului Roman;
 • orașul Cyrene;
 • Apollo;
 • Sirtika;
 • Sabratha;
 • Oasis Ghadames.

Somalia

La audierea locuitorilor cuvintele "pirați somalezi". Aceștia nu sunt singurii criminali. Haosul absolut din țară și lipsa puterii centralizate cultivă inflorirea crimei.

Din 1991, a existat un război civil care a împărțit țara în 5 regiuni autonome:

 • Nordul Somaliei;
 • Somaliland;
 • Galmudug;
 • Puntland;
 • Maakhir.

Ele sunt controlate de principalele grupuri militarizate. Locuitorii țării sunt intoleranți față de creștini. Aici prevalează legea Sharia. Este deosebit de periculoasă ca femeile să fie aici. Turiștii sunt amenințați cu agresiune armată, răpire pentru răscumpărare, explozie nesăbuită a unei mine și chiar capturarea de către pirați.

Sudan

Teroriștii internaționali se adună, de asemenea, în Sudan. Cea mai periculoasă atmosferă este observată în provincia Darfur. Aici, purificarea etnică este obișnuită. Locuitorii din regiune tind să se mute rapid în țările vecine.

Nu este permisă doar călătoria în zone ale țării. Turiștii nu sunt bineveniți aici. Prin urmare, numeroase pericole pot amenința oaspetele țării. Turiștii călătoresc în Sudan pentru plajele cu nisip auriu ale Mării Roșii, piramidele din Meroe, deșertul nubian și munții lui Jebel Marra. Dar costul unei asemenea călătorii poate fi prea mare.

Afganistan

În ciuda răsturnării talibanilor în 2001, militanții continuă să se ascundă în zonele muntoase. Grupurile lor principale sunt observate la granița cu Pakistanul. Din acest motiv, atacurile teroriste sunt frecvente în țară. Controlul relativ al autorităților nu există decât în ​​Kabul și împrejurimile sale.

Pericolul pentru turiști poate fi intoleranța oamenilor locali la alte religii. Este dificil să surprinzi pe cineva cu răpire și jaf. Cu toate acestea, există grupuri disperate de curiozitate care vin pe câmpul de luptă pentru a vedea atracțiile din Afganistan. Chiar și faptul că militanții le explodează periodic nu oprește pe nimeni.

Irak

Irakul reprezintă un pericol pentru întreaga lume prin faptul că găzduiește marile organizații teroriste Al Qaeda. Principalele tulburări cade în regiunea centrală, condusă de Bagdad.

Operatorii de turism au pierdut mult, după ce au pierdut această direcție. Există numeroase situri arheologice pe care oamenii de știință continuă să le exploreze. Între Tigris și Eufrat este așa-numitul "leagăn al civilizațiilor". Acțiunile militare distrug treptat monumentele antice rare, ceea ce reprezintă o pierdere de neînlocuit pentru omenire.

Siria

Una dintre rănile care nu vindecă corpul planetei este Siria. Războiul a distrus țara, economia și demografia. Țările siriene au fost, la un moment dat, asirieni, fenicieni, mezopotamieni, persani. A lăsat amprenta în cultura țării.

Damascul este cea mai veche capitală din lume. Unele părți ale orașului sunt listate în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Există multe structuri și monumente arhitecturale valoroase. Din păcate, războiul distruge metodic bogăția țării.

Peste 5 ani de conflict armat, peste 280.000 de oameni au murit aici. Turiștii își pot reface cu ușurință rândurile, deoarece nimeni nu poate garanta oaspeților securității țării în astfel de condiții.

În cazul în care mai bine să nu meargă femei

De asemenea, ar trebui să vorbim despre acele țări în care este mai bine să nu mergeți la femei. Societatea civilizată a acceptat deja egalitatea de gen și fenomenul feminismului. Dar lumea estică are propriile opinii asupra acestei chestiuni.Printre țările recunoscute ca fiind cele mai grave pentru reședința femeilor sunt:

 • Afganistanul este țara cu cel mai mare procentaj de mortalitate maternă;
 • Guatemala - violența domestică, violul;
 • Republica Democratică Congo - femeile luptă la egalitate cu bărbații și devin ținta atacurilor directe ale partidelor care luptă. Femeile de aici nu au drepturi legale;
 • India - violul general, traficul de femei;
 • Irakul - alfabetizarea femeilor scăzute, discriminarea de gen este agravantă, jihadul sexual;
 • Mali - circumcizia dureroasă a organelor genitale, căsătoria forțată la o vârstă fragedă, letalitate mare în timpul sarcinii și nașterii;
 • Pakistan - pentru săvârșirea infracțiunilor de soții soțului, uciderea religioasă a femeilor politicieni și activiști în domeniul drepturilor, violența domestică;
 • Somalia - abuz de fete de la 4 la 11 ani, doar 9% din femeile care lucrează în muncă au acces la servicii medicale;
 • Sudan - răpire, viol, evacuare forțată;
 • Ciad - lipsa drepturilor femeilor, căsătoria timpurie (11-12 ani), violul.

Soarta locuitorilor acestor țări este deplorabilă, obiceiurile societății sunt terifiante. Nu se poate aștepta nici un tratament teribil și turiști de sex feminin. Prin urmare, se recomandă călătoriilor de agrement pentru a alege rute mai sigure.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.