În clasamentul celor mai sărace țări din lume, puteți include mai multe zeci de titluri. Cauzele unei astfel de situații dezastruoase pot fi diferite: resurse limitate, un climat nefavorabil, ciocniri constante de interese politice, revoluții și alți factori adversi. Istoria arată că numai măsurile radicale pot schimba situația.

Top 10 cele mai sărace țări de pe pământ

Adesea oamenii nu apreciază beneficiile pe care le posedă și se bucură. Evaluarea celor mai sărace țări din lume este menită să demonstreze cât de mult poate fi situația din țară și din fiecare familie.

Pe Internet, se întâlnește adesea filmări care îndoaie inima, în care emaciat, îmbrăcat în tatters, copiii beau cu rău apă murdară dintr-o băltoacă. Din păcate, nu toate aceste fotografii sunt organizate. Mulți dintre eroii selecțiilor de fotografii consideră că crusta uscată a pâinii este cel mai bun tratament pentru ei înșiși. Ce să spun despre deliciile gătirii moderne și alimentelor sănătoase, pe care nici măcar nu le-au auzit.

Madagascar

În prezent, Madagascar se situează pe locul 10 în clasamentul celor mai sărace țări. Împreună cu capitala Antananarivo, țara arată un indicator scăzut al nivelului de bunăstare a cetățenilor săi. Cifra se ridică în jurul valorii de 1.462 $. Pentru comparație, PIB-ul Americii este mai mare de 77 trilioane de 845 miliarde de dolari.

În 1960, țara și-a câștigat independența față de Franța și a încetat să mai fie colonie. Într-un timp scurt, situația economică a Madagascarului sa deteriorat brusc. Principala sursă de venit pentru țară este agricultura și industria textilă. Se poate observa că Madagascar este una dintre destinațiile turistice, dar dezvoltarea în acest domeniu este nesemnificativă.

În 2007, guvernul a văzut perspectiva minelor. Dacă conducerea reușește să dezvolte în mod eficient această direcție, atunci probabil Madagascar își va îmbunătăți situația economică și va lăsa acest rating.

Eritreea

Eritreea se află pe locul 9. Dictatura ca sistem politic are un impact negativ asupra situației economice a țării. Baza pentru existența statului este armata sa. Taxa militară impusă aproape întregii populații, indiferent de sex. Educația la institut este foarte costisitoare, dar acesta este singurul mod de a evita serviciul militar.

Străinii nu au acces la cea mai mare parte a țării, deci această direcție nu este foarte interesantă pentru turiști. Localnicii sunt angajați în agricultură, dar impactul acestei activități este mic. Terenul nu este fertil, dar lista culturilor capabile să crească pe astfel de terenuri este extrem de scurtă.

În plus, animalele au început recent să se dezvolte în Eritreea. Accentul principal se pune pe creșterea păsărilor și creșterea vitelor de lapte. Pescuitul este, de asemenea, în curs de dezvoltare comercial. În aceste condiții, PIB-ul țării este egal cu 1297 dolari SUA.

Guineea

Pe locul 8 este Guineea. Populația țării este de 11 milioane de locuitori. Surprinzător, țara este caracterizată de bogăție naturală colosală, care nu ajută oamenii să iasă din sărăcie. În adâncurile Guineei, puteți găsi rezerve nesfârșite:

  • bauxită;
  • aur;
  • uraniu și altele.

Evident, țara nu are un lider competent. În plus, Guineea este în mod constant agitată de revoluție. Instabilitatea politică nu permite dezvoltarea economiei. Un sfert din populația locală este angajată în agricultură. Ele cresc în mod activ boabe de cacao, orez, banane, manioc, porumb. Cea mai mare parte a culturii este exportată, dar profitul este minim.

Există industrie în Guineea. Încercarea FMI de a contribui la dezvoltarea acestei industrii nu a adus rezultate vizibile. PIB-ul țării este de 1214 dolari SUA.

Mozambic

Locul 7 în clasament a fost în Mozambic. Odată ce statul era o colonie portugheză, dar după independență, nivelul bunăstării cetățenilor a început să scadă drastic. Economia planificată și sistemul comunist nu au avut de câștigat țara. Reglementarea economiei este la un nivel scăzut, reforma agrară efectuată mai devreme a fost de asemenea nereușită. În plus, războiul, care a durat până în 1992, a cauzat pagube importante. Toate acestea au condus la faptul că nivelul actual al PIB este de 1186 dolari SUA.

Malawi

Pe locul 6 se află Malawi, care are depozite mari de minerale. Cu toate acestea, majoritatea cetățenilor trăiesc cu mult peste pragul sărăciei și nimeni nu dezvoltă depozite. Aproximativ 90% din populația locală este angajată în agricultură. Industria din țară este reprezentată de întreprinderile mici care se ocupă de prelucrarea tutunului și a ceaiului.

Pe lângă declinul economiei din Malawi, se observă un nivel minim de longevitate. Dimensiunea PIB-ului este de 1124 dolari SUA.

Niger

Locul 5 este ocupat de Niger cu capitala sa în orașul Niamey. În ciuda rezervei semnificative de uraniu, țara este în primejdie. Până în anii 1980, operațiunile miniere erau foarte active, iar țara era a doua în lume în domeniul aprovizionării cu uraniu.Dar după ce uraniul a scăzut semnificativ, investitorii străini au părăsit țara, iar începutul declinului a început. După aceea, agricultura a ocupat primul loc. Cultură principală cultivată este meiul. Acum PIB-ul statului este de 1080 dolari SUA.

Liberia

Pe locul 4 se află Liberia, cu o populație de doar 4,2 milioane. Majoritatea localnicilor trăiesc din veniturile provenite din înregistrarea instanțelor străine. În același timp, aproape trei sferturi din populație nu are o activitate oficială.

Interiorul țării este bogat în minerale, dar nimeni nu le mină. Producția este specializată în lemn și cauciuc, care sunt exportate. În ciuda potențialului turistic ridicat, turiștii vin rareori aici - sunt speriate de infrastructura slab dezvoltată. PIB-ul țării este de numai 873 de dolari.

Burundi

Locul 3 a mers în Burundi. Țara a făcut-o pe listă grație nenumăratelor ture și instabilității politice. Statul este împiedicat de corupție și fărădelege. Solurile din Burundi sunt destul de fertile, dar numai jumătate din acestea sunt utilizate în scopul agricol. De asemenea, a existat o ușoară dezvoltare a creșterii bovinelor. Mai recent, industria a început să se dezvolte aici. În același timp, PIB este încă la nivelul de 818 USD.

Congo

Locul 2 este ocupat de Congo. Această țară de mulți ani se află pe primul loc în clasamentul celor mai sărace țări din lume. Republica Democratică Congo, ca un număr de țări anterioare, este înzestrată cu adâncime de rezerve extraordinare. Din păcate, războiul prelungit pur și simplu nu a lăsat cetățenilor și liderilor de stat timp să dezvolte depozite. Abia în 2002 au început să se dezvolte rezervele neprețuite datorită investițiilor companiilor străine. Principalul potențial al Kongului îl reprezintă extracția aurului, a cobaltului și a diamantelor. Toate acestea sunt în perspectivă, iar în prezent PIB-ul este de numai 770 dolari SUA.

Cea mai săracă țară din clasament

În fiecare an, mai multe țări concurează pentru dreptul de a fi considerat cea mai săracă țară din lume. În 2018, Republica Centrafricană a devenit liderul acestui rating neplăcut.

Situația în acest loc este provocată de lovituri și revoluții nesfârșite. Marea majoritate a conflictelor sunt declanșate de factori externi. Veniturile populației locale provin din agricultură, care, de asemenea, nu poate demonstra o dezvoltare activă din motivele de mai sus. Localnicii vinde puținele resurse pe care le pot obține, precum și pescuitul.

Există mai multe întreprinderi din industria ușoară în CAR, unde este angajată o mică parte a populației. Dimensiunea PIB-ului în țară poate fi exprimată în 630 USD.

Multe țări din lume sunt în stare proastă. Adesea, comunitatea mondială face doar acțiuni singulare, care arată o bunătate ostentativă. În același timp, cei puternici ai acestei lumi, care nu este evident pentru persoana obișnuită, împărtășesc doar puținele resurse pe care le are o țară săracă.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.