"Divorțul" la cumpărarea și vânzarea unei mașini de ocazie

0

Odată cu dezvoltarea tehnologiei moderne și a rețelei internetului mondial, a devenit mult mai ușor și mai confortabil să se vândă lucruri, totuși apar indivizi care încearcă să o folosească, profitând de credulitatea cetățenilor. Piața secundară este imensă, iar limitele ei pur și simplu nu există, ceea ce înseamnă că este ușor să intri într-un fraudător al cărui scop va fi să vă îmbogățiți prin înșelarea altora. Pentru a vă proteja și a minimiza riscurile, trebuie să învățați în mod regulat despre ce fel de "divorțuri" există și cum să le rezolvați sau să nu fiți prinși.

Tipuri de "înșelătorie" la vânzarea de autovehicule

Vânzarea unui vehicul este o afacere care trebuie abordată cu atenție. Este dificil să vinzi o mașină de la mână la îndemână și adesea și de foarte mult timp, deci majoritatea cetățenilor plasează anunțuri pentru vânzarea autoturismelor pe Internet către diverse site-uri precum Avito și Avto.ru. Cu toate acestea, este important să rețineți că infractorii nu sunt adormiți și vor încerca în mod repetat să inducă în eroare vânzătorul pentru a obține beneficii.Descoperind principalele tipuri de "divorț" vânzătorului atunci când vindeți o mașină susținută, puteți recunoaște imediat fraudulosul și puteți scăpa de el.

Alocarea unui card de vânzător de vehicule

Un cetățean care dorește să-și vândă vehiculul plasează un anunț pe unul dintre site-urile speciale, de exemplu, Avito, Avto.ru și alții. După o anumită perioadă de timp, o persoană cheamă să-și cumpere proprietatea, totuși, există unele nuanțe: el susține că locuiește în regiunea vânzătorului, dar este în prezent pe o călătorie lungă. După aceasta, escrocul clarifică ce trebuie făcut pentru a se asigura că mașina nu este vândută altcuiva, și anume, el, cu alte cuvinte, stipulează o plată în avans (depozit). Vânzătorul este în mod firesc interesat de acest lucru și, de bunăvoie, este de acord cu condițiile cumpărătorului, stipulând că este necesară o plată în avans de 30-50% sau mai mult. Apoi, proprietarul mașinii oferă numărul cardului său pentru a efectua o plată în cont, în timp ce îi sunt oferite povesti frumoase despre modul în care este nevoie de această mașină.

După ce numărul cardului a devenit cunoscut scamatorului, el cheamă înapoi și povestește despre situația care a avut loc în care se presupune că a căzut. Ideea este că telefonul la care este atașat cardul este descărcat și nu există posibilitatea de a intra în Internet Banking pentru a transfera fonduri. Modul de ieșire este abilitatea de a lega cardul vânzătorului de mașină la serviciul bancar online al cumpărătorului probabil pentru a efectua o plată. În timpul legării cardului, un mesaj SMS ajunge la numărul de telefon mobil al cetățeanului, care conține codul, precum și un avertisment că acesta nu ar trebui să fie dezvăluit nimănui, dar fraierul va asigura că nu este nimic în neregulă cu asta și aceasta este doar o formalitate.

Ar fi bine ca un cetățean conștient să înțeleagă situația și să scape de fraudă, totuși acest "divorț" există, este folosit și, prin urmare, există cei care cad pentru el. În general, esența este că un cetățean, după ce a exprimat acest cod secret, oferă accesul deplin al fraudulosului la cartea sa bancară, legând-o la serviciul de internet al trișorului.

După ce infractorul are acces la card, el transferă de la el toate banii disponibili pe cont propriu, dacă nu există bani, poate aștepta până când o sumă substanțială apare pe cont și apoi îl va transfera în sine. Chiar și mai rău, dacă un cetățean a oferit accesul la un card de credit, deoarece, în plus față de retragerea banilor, aceștia pot lua și un împrumut substanțial pentru ceva meritoriu, care va trebui să fie plătit de vânzătorul înșelat.

Întreaga problemă este că va fi practic imposibil să câștigi un proces în legătură cu frauda, ​​deoarece, de fapt, un cetățean a anunțat în mod voluntar un cod secret și a dat acces la cartea sa bancară. În consecință, puteți face o concluzie simplă, dar importantă: dacă mesajul SMS spune că nu puteți spune nimănui să trimită sau să transmită codul secret, atunci ar trebui să îl ascultați și să-l păstrați secret.

Cheat codul CVC2 / CVV2 pentru a face achiziții online

Acest divorț este calculat pe vânzătorii de lucruri de pe piața secundară, inclusiv proprietarii de mașini. Proprietarul vehiculului este chemat de o persoană care susține că este mulțumit de tot. În cele mai multe cazuri, ele aproape că nu pun întrebări suplimentare, dar imediat sunt de acord să cumpere o mașină, și apoi cere numărul de card pentru a transfera depozit pentru masina, care dezactivează complet creierul la vânzător.

După ce numărul cardului a fost furnizat, fraudulosul declară că va transfera o sumă mică de bani (50-100 de ruble) în cont pentru a vă asigura că numărul cardului este corect. Banii intră într-adevăr în cont, vânzătorul informând despre fraudă, iar încrederea continuă să crească, deoarece banii au fost aruncați doar din motive de verificare.

Apoi, există o declarație că depozitul va fi transferat, dar transferul vine de la o altă bancă și trebuie să specificați numele destinatarului, numărul cardului, data de expirare și codul CVV2 / CVC2.Cetățeanul raportează în mod natural toate acestea, deoarece are încredere și deja în așteptarea primirii unei sume considerabile de bani, iar infractorul o folosește și spune că codul va veni să confirme tranzacția sau că numărul cardului ar fi corect.

După aceea, persoana care a primit codul poate schimba parola pentru a intra în serviciul bancar online al vânzătorului de mașini sau altceva. Dacă cetățeanul la sunat și codul CVV2 / CVC2, atunci infractorul are posibilitatea de a face o cumpărătură online pe cardul unui cetățean înșelat sau să ia ceva pe credit, folosind același cod. De aceea este bine să nu spui niciodată nimănui acest cod. În plus, ar fi optimă să ții minte sau să faci o imagine a codului, este simplu, deoarece este alcătuită din 3 numere, în majoritatea cazurilor simetrice în tipul 232 sau 466. După aceea poți să-l ștergi pe hartă astfel încât nimeni altcineva să nu-l poată vedea, achizițiile de carduri nu au putut fi fotografiate pentru a avea acces la achizițiile online datorită acestui cod CVV2 / CVC2.

Este important să rețineți că un număr complet și un număr de card este suficient pentru a transfera fonduri, în unele cazuri este valabil, dar în nici un caz nu este necesar acest cod și este pur și simplu interzis să informați pe cineva despre acest lucru, deoarece acesta oferă accesul escrocilor la tranzacțiile online .
ATC "Moscova" și alții ca el

Dacă vă uitați la recenziile despre centrul comercial "Moscova", atunci totul va deveni clar, deoarece este o zi de înșelători și fraude, totuși, oamenii continuă să aibă încredere în ei și să cadă pentru sume impresionante de bani.
"Divorțul" este cunoscut de mulți, dar nu de toți, deci mai mult despre el. Esența fraudei este că cetățeanul a decis să-și vândă mașina, punându-l spre vânzare pe Internet. După un timp, clopotul a sunat, iar fata cu o voce plăcută, sau omul oferă să vândă vehiculul, folosind serviciile ATC "Moscova".

Ei declară că există o persoană care este interesată să cumpere această mașină și este pregătită să o facă. După aceea, povestea începe că această persoană nu are bani și cumpără o mașină pe credit prin intermediul dealerului de mașini. Pentru a face acest lucru, trebuie să veniți la salon, să semnați niște hârtii necesare și apoi să puneți mașina în salon spre vânzare timp de 1-2 zile. Ei ar fi trimis toate documentele la bancă pentru ca cumpărătorul să primească un împrumut, el va lua mașina și toate veniturile din vânzare vor merge la proprietarul mașinii susținute care a pus-o la vânzare. În acest caz, cel mai important pentru ei este faptul că persoana a semnat actele și a fost de acord să pună vehiculul în distribuția de mașini, după care proprietarul devine debitor.

La momentul semnării documentelor, cetățeanul va fi înregistrat cu lucrări de pre-vânzare și pregătirea mașinilor astfel încât să se vândă mai ușor și mai rapid. Contractul va preciza deja că numai la momentul semnării de către proprietarul mașinii trebuie, pentru presale de la ATC Moscova, suma de 40-50 de mii de ruble. În plus, după ce mașina durează 1-2 zile în cabină, o cantitate suplimentară de bani începe să se strecoare pe ea pentru parcarea mașinii, care va trebui, de asemenea, plătită. Adică, o persoană semnează ziare cu certitudinea că într-o zi mașina lui va fi vândută și, de fapt, el devine imediat "în mărime de 40-50 de mii plus ce scade pentru parcarea unei mașini, în medie 500 de ruble pe zi. Desigur, după câteva zile, vânzătorul începe să se îngrijoreze și să sune la salon, dar acolo este convins că totul va fi în regulă, având dificultăți, dificultăți, complicații cu împrumut sau alte motive pentru a face timp. Astfel, ei păstrează mașina atâta timp cât nervii proprietarului sunt suficienți.

Când se rupe răbdarea, cetățeanul se deplasează la ATC "Moscova" pentru a-și ridica mașina și este taxat în care se indică toată presupusa muncă și amenda pentru o mașină "simplă", în timp ce explică faptul că cumpărătorul nu a fost aprobat sau ceva sa schimbat în planurile sale. Suma va include: curățarea chimică, lustruirea, repararea amortizoarelor, pictarea cauciucului în negru și așa mai departe, dar acestea sunt doar scuze pentru a rupe mai mulți bani, dar și pentru a parca o mașină în distribuția de mașini.

Desigur, este posibil ca cineva să cumpere încă o mașină, dar acest lucru este doar mai rău pentru proprietar. Dacă vehiculul nu a fost vândut, atunci trebuie să veniți, să ridicați mașina și să plătiți pentru toate serviciile, costul căruia ajunge în totalitate la 60 mii de ruble. Dacă mașina este cumpărată în salon, contractul prevede că banii vor fi transferați către vânzător în 20-40 de zile de la data tranzacției. De fapt, mașina va fi vândută, dar nu va fi posibil să primiți bani pentru aceasta de aproape o lună și jumătate. Bineînțeles că proprietarul se va plimba și va bate pragurile dealerului de mașini, dar acest lucru nu va da rezultate și procesul nu va accelera, mai sunt și cazuri în care banii nu sunt returnați deloc.
Se pare, cum pot oamenii să semneze astfel de acorduri, unde a fost inițial declarat că vor datora suma de 40-50 de mii de ruble la un dealer auto? Cu toate acestea, nu totul este atât de simplu, toate acestea sunt influențate de managerul de vânzări, care spune că cumpărătorul vehiculului va plăti pentru toate acestea, iar lucrarea este doar o formalitate. O altă întrebare apare: de ce vânzătorul semnează hârtia dacă cumpărătorul trebuie să plătească pentru toate acestea? Faptul este că managerii inspiră profesional opusul și oamenii încep să aibă încredere în ei, ceea ce reprezintă o mare greșeală.

Pentru a spori încrederea vânzătorului, compania prescrie o clauză la care contractul este valabil doar pentru câteva zile, dar totul nu este bine. La urma urmei, la expirarea contractului, va trebui să plătiți cel puțin 40-50 de mii, dar există încă o condiție suplimentară pentru care contractul va fi automat reînnoit dacă cetățeanul care la semnat nu refuză acest lucru. Aceasta înseamnă că, fără a se renunța la un contract încheiat, un cetățean permite extinderea acestuia, iar societatea începe să perceapă penalități pentru parcarea unei mașini la distribuția de mașini, care va trebui, de asemenea, plătită.

Pentru a încerca să eviți astfel de trucuri și "divorțuri" este întotdeauna necesar să fii conștient și să gândești cu un cap "rece", pentru că trebuie să înțelegi că totul nu poate fi atât de bun și dulce și dacă ești atras de bomboane, atunci cel mai probabil nu este un meci sau o simplă înșelăciune a escrocii.
Tipuri de "divorț" la cumpărarea unui vehicul
Înșelăciune și cuvinte frumoase la inspectarea unei mașini

Se întâmplă de multe ori că oamenii sunt mulțumiți de ceea ce văd pe anunțul de pe Internet și sunt de acord cu vânzătorul despre întâlnire pentru a inspecta vehiculul. Și totul pare să fie bine, dar în timpul acestei întâlniri a avut loc o înșelăciune crudă în vederea vânzării de mașini.

În timpul inspecției autovehiculului pentru vânzarea ulterioară, proprietarul vehiculului începe să "umple" în mod deschis oamenii cu avantajele mașinii sale, spunând lucruri frumoase, umplând oamenii cu complimente. În timpul acesta, creierul cumpărătorului se oprește pur și simplu și începe să se încreadă orbește în ceea ce se calculează. Toată atenția cumpărătorului se va concentra pe avantajele mici ale mașinii: scaune confortabile, piele moale și așa mai departe. Cu toate acestea, acest lucru va ascunde defectele semnificative, cum ar fi un aparat de aer condiționat sau un radiator rupt. Pe plan extern, va fi de asemenea posibil să observați deficiențe dacă le acordați atenție, dar vânzătorul nu va permite acest lucru, deoarece va continua să se concentreze asupra avantajelor care sunt încă prezente. În plus, proprietarul unei mașini susținute va fi sinceră, de exemplu, despre pictura corpului.De fapt, mașina ar putea fi într-un accident sau după o revizie majoră cu utilizarea de chit și vopsea, dar proprietarul va asigura că vopseaua este nativă, iar mașina se află în depozitul de garaj lăsând doar pentru week-end-ul din magazin. Pentru a evita o astfel de problemă, este mai bine să aveți un dispozitiv pentru măsurarea grosimii vopselei sau să conduceți autovehiculul la stația de service, unde vor efectua o analiză detaliată. Kilometrajul în sine poate fi răsucite, ceea ce va confirma minciunile vânzătorului, care ar fi folosit foarte puțin vehiculul.

De exemplu, proprietarul poate focaliza atenția cumpărătorului asupra sunetului mașinii, însă el va încerca pur și simplu să ascundă problemele cu cutia de viteze sau alte deficiențe, în plus, mașina poate să nu funcționeze deloc și să nu se lase. De aceea, odată cu cumpărarea, el va încerca să sărbătorească acordul pentru ca oamenii să bea și mașina să fie adusă acasă cu camionul de remorcare. La urma urmei, dacă observați problema după tranzacție, nu veți putea dovedi nimic. Acesta este motivul pentru care este necesar să se efectueze un test de încercare a mașinii pentru a se asigura că este în stare bună și cum se menține pe drum, dacă există vreo defecțiune vizibilă sub formă de lovituri sau accidente.

În general, trebuie remarcat faptul că achiziția trebuie să fie luată în serios suficient pentru a efectua o inspecție detaliată a autovehiculului în persoană sau cu ajutorul specialiștilor. Principalul lucru nu este să se desfășoare pe discursul "dulce" al vânzătorului, ci să se evalueze totul cu un cap "rece".
Anunțuri pe site-urile Avito, Avto.ru și alte site-uri asemănătoare
Mergând la locurile în care autovehiculele second hand sunt vândute de tipul Avto.ru, Avito și altele asemenea, trebuie să fie pregătite pentru faptul că există o mulțime de înșelăciuni. Cum să o recunoașteți corect și cum să cumpărați o mașină susținută de la o persoană particulară? Aceasta este ceea ce veți învăța mai departe.

Toate anunțurile plasate pe site-uri pot fi împărțite în 4 părți:

  1. anunțuri regulate proprietarii privați - vinde cu adevărat proprietarul mașinii, este disponibil. Realitatea poate fi împodobită, de exemplu, se va spune că mașina nu este frumoasă, dar de fapt va fi foarte diferită, dar este adevăratul proprietar pe care îl puteți întâlni într-adevăr pentru a vedea mașina sa;
  2. dealeri și toate tipurile de saloane - informațiile furnizate nu sunt fiabile, mașinile din spatele lor, în majoritatea cazurilor, vor fi "ucise". În astfel de cazuri, se calculează pe o persoană naivă, cu alte cuvinte, un "fraier" care va veni și, sub condamnări, va cumpăra în continuare o mașină;
  3. anunțuri - "kidalovo". Ideea este de a "dizolva" în mod fraudulos o persoană pentru plata anticipată sau alte acțiuni. Este posibil ca mașina să fie penală sau cumpărătorul probabil va pierde pur și simplu o sumă semnificativă de bani;
  4. anunțurile falsificate - menite să ajusteze piața.

Cum să căutați anunțuri obișnuite de la comercianți privați?

Pentru a găsi un vânzător real, trebuie să examinați cu atenție site-urile speciale, îndreptându-le atenția către mașini cu un preț real, care nu va părea prea "dulce". Într-un anunț real ar trebui să existe o mulțime de fotografii ale mașinii, o descriere amănunțită, lăsați-o să fie împodobită sau undeva vor exista date inexacte, dar este destul de mare și există multe detalii în ea. Anunțul trebuie să indice persoana, numele său, precum și locul de inspecție, specificând zona în care se poate face acest lucru.

Care sunt parametrii pentru a determina supraviețuirea sau salonul?

Prețul unor astfel de anunțuri va fi piața standard sau chiar puțin mai mică, astfel încât mașina se va vinde mai repede și nu va "întinde". Dacă găsiți o reclamă pentru vânzarea de autovehicule, al căror preț este subevaluat sau nu corespunde anului de eliberare și kilometrajului redus - acesta este un distribuitor sau un salon. În plus, în astfel de cazuri, în loc de o descriere detaliată, va exista cel mai probabil o singură expresie, și anume: "toate detaliile pot fi specificate prin telefon" sau similare.

În plus, parametrii înșiși pot fi o farsă, de exemplu, este indicat anul de fabricație al mașinii, care în principiu nu poate corespunde acesteia.Se întâmplă deseori să se precizeze anul anume, adică anul 2008 este indicat și, de fapt, mașina a fost produsă într-un astfel de mod numai până în 2006, ceea ce demonstrează încă o dată că proprietarul anunțului nu este altul decât un revânzător. De asemenea, puteți examina cu atenție fotografiile disponibile ale mașinii, dacă scaunul sau volanul este foarte șters și kilometrajul este mic, apoi imediat devine clar că a fost răsucite.

Saloanele au pus, de asemenea, un preț mai mic, care nu poate corespunde realității, precum și anului mașinii. Ele pot fi recunoscute de caracteristici minore: numele proprietarului este scris cu o mică scrisoare, este clar că vânzătorul real nu-și va scrie niciodată numele cu o mică scrisoare. Nu specifică locul inspecției, ci doar scrie numele orașului, unde este posibil, în majoritatea cazurilor este Moscova. Saloanele de kilometraj specifică până la un kilometru, care le poate elibera. Comentariul vânzătorului va fi minim în lipsa oricăror detalii. Dacă citiți cu atenție echipamentul specificat al mașinii, în majoritatea cazurilor puteți găsi că nu există nici o potrivire.

De asemenea, puteți recunoaște salonul sau dealerii pe fotografia mașinii. Antreprenorii privați fac poze ale mașinii tale în curte, la o stație de benzină sau într-un alt loc neutru. În plus, toate trebuie să fie făcute într-un singur loc și la un moment dat, pentru a arăta maxim pentru persoanele interesate că aceasta este o persoană particulară. Dacă fotografiile au fost luate în diferite locuri sau zi și noapte, atunci cel mai probabil va fi un intermediar sau un salon.

Cum de a recunoaște "kidalovo" și să nu fi prins pe ea?

Există o mulțime de astfel de anunțuri pe Avito și Avto.ru, în ciuda faptului că oamenii știu despre ele, sunt, de asemenea, relevante și populare. În doar câteva minute este suficient să găsim o duzină de astfel de lucruri. În primul rând, ele sunt ușor de recunoscut de faptul că prețul mașinii vândute va fi prea mic și semnificativ diferit de prețul pieței. În plus, anul poate fi specificat mai recent, dar mașina din fotografie va fi mai multe versiuni anterioare, care în anul specificat nu a fost lansat. Masina în cazul "divorțului" va fi fie fără numere, fie vor fi ascunse cu atenție cu ajutorul editorilor grafici în dreptunghiuri albe, negre.

Fotografiile vehiculului din astfel de anunțuri sunt făcute incomprehensibil, astfel încât să nu existe urme de identificare: în pădure, pe câmp sau doar pe undeva pe pistă. Astfel de anunțuri indică întotdeauna starea ideală cu kilometraj minim pentru suma minimă, care ar trebui să pară deja suspectă. După 1-2 zile, aceste anunțuri sunt eliminate, este suficient pentru ca aceștia să "dizolve" câțiva cetățeni rătăciți.

Ce este un anunț fals și care este scopul lui?

Acestea sunt anunțuri care alcătuiesc dealerii sau alte persoane interesate. Sensul lor este că acestea reduc în mod artificial valoarea de piață a mașinii. Adică, fiecare cetățean care dorește să-și vândă mașina folosită, vrea să știe inițial prețul mediu pentru el. Pentru a face acest lucru, mergeți la unul dintre aceste site-uri, alegeți modelul dvs. de vehicul în căutare și monitorizează prețurile de acolo. După aceasta, se face o concluzie și prețul este pus în același cadru pentru a fi competitiv cu ceilalți. Pentru aceasta se calculează aceste anunțuri.

Dealerul este interesat să cumpere o anumită mașină la un preț scăzut, accesează site-ul și creează un număr de anunțuri false pe o anumită mașină, încarcă fotografii descărcate de pe Internet și indică prețul, mult mai mic decât ar trebui să fie. Acest lucru se întâmplă pentru ca o persoană care dorește să-și vândă mașina, a mers la site, a văzut că prețul mașinii sale a scăzut și, prin urmare, a pus mașina lui la vânzare la un preț mai mic decât prețul pieței. Reseller-ul monitorizează cu atenție site-ul și imediat ce apare un anunț nou de la un comerciant privat, el răspunde imediat la acesta și cumpără o mașină a cărei preț este de fapt mult mai mare.
De obicei, este imposibil să apelați astfel de anunțuri false, deoarece numărul presupusului vânzător va fi dezactivat sau dezactivat.O altă caracteristică a acestor anunțuri va fi numărul de opinii, deoarece mulți sunt interesați de o mașină bună la un preț scăzut, dar nu o pot cumpăra, vor doar să se uite și să iasă. Ar fi logic să înțelegem că, dacă mașina și prețul pentru aceasta ar fi reale, atunci ar fi fost cumpărat în termen de o oră după ce a fost pus în vânzare.

Sfaturi utile privind nota

Dacă o persoană are dorința de a afla prețul real pentru o anumită mașină, atunci nu trebuie să întrebe despre primele anunțuri, este mai bine să parcurgeți puțin mai departe sau chiar să treceți la a doua pagină, după care puteți lua în considerare opțiunile și prețurile acestora. În cazul în care mașina este rară și există puține anunțuri cu ea, atunci este mai bine să se uite la toate opțiunile propuse.
Pentru obiectivitate, trebuie să examinați cu atenție 5-10 anunțuri reale de la comercianții privați.

Este important să înțelegem că prețul unei mașini nu depinde de starea și calitatea acesteia, ci de "impudența" vânzătorului, deoarece aceeași mașină cu aceeași condiție poate fi vândută la un preț diferit numai din cauza decentei umane și a lăcomiei. Deja numai din cauza factorului uman, prețul pentru aceeași mașină poate să difere semnificativ și acest lucru trebuie luat în considerare, deoarece vânzătorul nu poate evalua întotdeauna mașina în mod obiectiv.

Negocierea nu este întotdeauna importantă, atât timp cât mașina își merită banii. Într-adevăr, având în vedere punctul anterior, se poate înțelege că negocierile nu sunt întotdeauna corecte. Unul dintre proprietari isi poate vinde masina fara negocieri, dar pretul sau va fi inca mai mic decat pretul unei masini absolut identice a altui vanzator, care va face negocierile.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.