Praga gotică, magnifică și sumbră, este, în același timp, unul dintre locurile preferate pentru turiștii din întreaga lume pentru a sărbători Anul Nou. Aici, această sărbătoare se numește Silvestr. Praga pe timp de iarnă arată chiar mai interesantă în lumina luminilor irizate colorate. Acest oraș este accesibil și divers din punct de vedere al divertismentului. Atât turiștii tineri, cuplurile în vârstă, cât și familiile cu copii vin aici. Toată lumea este ocupată.

Caracteristicile de Anul Nou în Praga

În timpul sărbătorilor de iarnă, temperatura variază de la -5 ... + 5 grade. Câteodată este vâscos, dar e greu să vezi drifturi aici. Cu toate acestea, pentru a vă bucura de excursii și plimbări, este necesar să selectați cu atenție hainele. De asemenea, este important să rezervați excursii în avans, deoarece acesta este ora de vârf și mulți turiști tind să ajungă la Praga pentru vacanțe. Imediat după cumpărarea unui bilet, trebuie să rezervați un hotel.

Cel mai bine este să închiriați o cameră într-un hotel care va fi aproape de centrul orașului. În centrul din ajunul Anului Nou se întâmplă toate cele mai importante lucruri.În cazul în care centrul nu ar putea fi cazat, atunci este mai bine să găsiți un hotel aproape de linia de transport. Taxiurile vor costa mult mai mult în timpul sărbătorilor, deci acest lucru trebuie luat în considerare la planificarea traseului. O cheltuială separată ar trebui să fie excursii, ca în comparație cu alte țări europene, aici sunt mai scumpe. Este mai profitabil să alegeți excursii de vizitare a obiectivelor turistice.

Cele mai populare sunt:

  • Castelul Sychrov și Fabrica Granat Turnov - 60 de euro;
  • Praga prin ochii unui localnic - 23-30 de euro;
  • Turul turistic "Orașul nou și Vysehrad" - 60 de euro;
  • Karlštejn și Konopiště Castele - 30 Euro;
  • Trimestru evreiesc - 19 de euro.

Cum și unde să sărbătorim New 2019 în Praga

Localnicii se referă în mod special la sărbătorirea Anului Nou - încearcă să plece de data aceasta în afara orașului. Astfel, capitalul rămâne la dispoziția turiștilor. În ciuda acestui fapt, o mică parte a populației rămâne în oraș și în ajunul Anului Nou se dizolvă pe piață într-o mulțime de străini.

Pentru plimbare, puteți alege Piața Orașului Vechi, unde va rămâne cel mai important pom de Crăciun al țării, Piața Wenceslas, al doilea cel mai important oraș, Castelul Praga, Piața Lesser Town, Strada Nerudova. Există, de asemenea, unele dintre cele mai bune târguri de Crăciun din lume pe care ar trebui să vizitați cu siguranță.

La Praga, salutul principal este lansat pe 1 ianuarie seara, cu ocazia unei sarbatori nationale. De obicei durează aproximativ 10 minute și arată magică. Cele mai bune dintre toate, focuri de artificii pot fi văzute de la Podul Manesov, Podul Cehov, din Air Gardens, de la Petrishin. După acest mare eveniment, oamenii merg la cluburi și restaurante pentru a continua să sărbătorească Anul Nou. Anul Nou este, de asemenea, salutat, dar nu la fel de mare.

Numeroase tarabe cu trdelniki și vin fiert vor fi amenajate în piața principală de lângă cel mai mare pom de Crăciun din țară. Iluminarea iluminata a pomului de Craciun are loc in fiecare zi in perioada 2 decembrie - 6 ianuarie. Toate acestea merg sub muzica și strigătele mulțimii. Starea de spirit și design-ul festiv vor continua în oraș până în 7 ianuarie.

Pentru vacanțe, transportul funcționează ca de obicei, astfel încât pentru turiștii care nu cunosc orașul, nu va exista probleme. Metroul rulează la intervale de 6 minute, trenuri - 20 de minute. Tramvaiele funcționează numai pe timp de noapte, cu un interval de 30 de minute. Cei care intenționează să conducă telecabina la Petrin ar trebui să știe că este deschis între orele 09:00 și 18:00. În zilele de dinainte de sărbătoare va funcționa până la ora 23.20, iar metroul până la ora 02.00.

Revelionul de la Praga

În Praga, un număr mare de tot felul de pub-uri, restaurante, cafenele și restaurante. Alegerea este largă, dar este destul de dificilă. Centrul orașului este mai popular, astfel încât locurile locale sunt de multe ori complet pline. Prețurile din meniu sunt mai mari cu aproximativ 15%. În plus, în zilele de sărbătoare gazdele încă aruncate peste. Rezervările pentru ziua de Anul Nou și pentru Crăciun sunt recomandate în avans, cu cel puțin 2 săptămâni înainte de banchetul planificat. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să sunați, iar în 2-3 zile confirmați din nou comanda. La o mică distanță de centru și de la periferie, cu locuri mai ușoare, dar și de rezervare este de dorit. Cele mai bune restaurante de la periferia orașului sunt situate în zonele Smichov, Vinohrady și Zizkov.

1 ianuarie, puțini dintre proprietari își vor deschide locurile. Mai mult, 1 ianuarie sărbătorește o dată semnificativă - Ziua de restaurare a independenței. Restaurantele nu se vor deschide până la ora 17:00, deci alimente și băuturi în dimineața zilei de 1 ianuarie, este mai bine să stocați în avans.

În ceea ce privește atracțiile, atunci în vacanță majoritatea nu funcționează.

Recenzii ale turiștilor care au întâlnit Anul Nou la Praga

Cei care au vizitat Praga pentru Anul Nou se grăbesc să împărtășească sfaturile și feedback-ul lor. Vorbesc despre faptul că în centrul orașului există cea mai mare mulțime de turisti și localnici. Este mai bine să nu stați liniștit, să vă deplasați, deoarece în fiecare colț al pieței există multe lucruri interesante și este ceva de văzut. Este util să cereți operatorului de turism o broșură despre evenimentele viitoare în limba rusă.

Pe Podul Cehov se aglomerează de obicei. Cei care doresc să vadă focuri de artificii într-un loc mai mare ar trebui să se îndrepte spre Podul Manesov.De asemenea, turiștii sunt rugați să nu se teamă de faptul că magazinele și unitățile de catering nu funcționează. Cei care rămân deschisi pentru vacanțe sunt suficienți.

Unii nu recomandă sărbătorirea Anului Nou în restaurante, deoarece acest lucru face dificilă simțirea gustului unei sărbători locale. Este mai bine să înlocuiți masa într-un restaurant cu o întâlnire zgomotoasă în oraș. Dar aceasta este o chestiune de gust. Puteți dansa în locuri locale, dar acest lucru nu este acceptat de cehi.

Praga este un loc minunat pentru relaxare și experiențe noi. Va încânta turiștii indiferent de scopul vizitei. Spiritul de Anul Nou va adăuga emoții plăcute calde la călătorie. Studiind cu atenție specificul, puteți face un plan excelent și puteți conduce timpul cu un beneficiu maxim. După ce ați lucrat puțin pe rute și căutați hoteluri sau excursii, puteți vedea aproape toate atracțiile principale și nu ratați un singur eveniment semnificativ înainte de sărbătoare. Și toate acestea pentru bani destul de rezonabili și în condiții excelente.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.