Plăci din plastic în baie - o alternativă excelentă la vopsea plictisitoare sau plăci ceramice plictisitoare. Finisarea cu astfel de panouri este o alegere rațională, care salvează proprietarii de resturile de construcție, costuri suplimentare și reduce semnificativ timpul lucrărilor de reparații. În ciuda economiilor semnificative, panourile din plastic nu arată deloc ieftine, dar fac o impresie bună și sunt perfecte pentru orice stil - de la clasic la minimalism.

Finalizarea baie cu panouri din plastic: o alegere rațională sau economii?

O baie cu umiditate constantă și temperatură în schimbare este probabil cea mai problematică locație din apartament. Prin urmare, alegerea unei acoperiri optime pentru această cameră este la fel de responsabilă ca instalarea și întreținerea ulterioară. Desigur, pentru multe plăci ceramice - cea mai acceptabilă opțiune pentru toate criteriile, dar totuși combinația de rezistență și fiabilitate cu costul ridicat și complexitatea lucrărilor de instalare nu o fac cea mai bună alegere în termeni de raționalitate, mai ales într-un buget limitat.

Acesta este motivul pentru panourile de baie din PVC sunt considerate o alegere excelentă. Acest material frumos are o serie de avantaje foarte importante:

  • de securitate;
  • rezistență la temperaturi extreme și umiditate;
  • costuri accesibile și ușurința de instalare;
  • gamă largă de texturi și culori.

Dar nu toate panourile din PVC sunt de bună calitate.Atunci când cumpărați un material pentru baie, o atenție deosebită trebuie acordată numărului de rigidizări, deoarece acestea garantează durabilitatea și siguranța panourilor în caz de stres mecanic.

De asemenea, uita-te la suprafață - ar trebui să fie perfect plat.

Pentru a nota: alegerea panourilor, urmăriți colorarea uniformă a suprafeței. Este recomandabil să cumpărați materiale dintr-un singur lot.

În plus, este necesar să vă asigurați că nu există impurități pe partea din spate a panoului, precum și realitatea dimensiunilor indicate pe ambalaj.

Având în vedere faptul că acest tip de produs aparține categoriei de finisare ieftină, nu trebuie să cumpărați materiale prea ieftine și evident de calitate scăzută. În același fel, precum și pentru a le obține în magazine îndoielnice fără certificatele corespunzătoare care să confirme calitatea. Garanția fiabilității și originea panourilor trebuie să fie susținută de documentația însoțitoare.

Caracteristici de instalare și îngrijire a panourilor din plastic

Un pas important în proiectarea băii cu panouri din plastic este procesul de instalare. La urma urmei, calitatea instalării lor va determina nu numai efectul extern dorit, ci și durata de viață a unui astfel de finisaj.

Înainte de a începe instalarea, trebuie să înțelegeți câteva nuanțe ale procesului. De exemplu, temperatura în încăpere pentru a fi așezată trebuie să fie de cel puțin 10 grade. Înainte de instalare, este necesar să permiteți finisarea plasticului, lăsând timp de câteva zile la temperatura camerei.

Instalarea panourilor are loc în funcție de o anumită schemă:

1. Pregătirea. Nivelul de pregătire a pereților depinde direct de alegerea suplimentară a elementelor de fixare ale panourilor. De exemplu, instalarea plăcilor va necesita doar curățarea suprafeței de pe vechiul strat și toate neregulile, iar atunci când se lipesc este necesar să se așeze cu atenție pereții.

Notă: Tratarea pereților cu agent antifungic va preveni apariția mucegaiului în baie în viitor.

2. Instalarea șinelor și a dalelor. Datorită umidității ridicate din baie, experții recomandă utilizarea profilelor din plastic în loc de lamelele de lemn pentru montarea blatului. Lamele plasate de-a lungul direcției panourilor la o distanță de cel mult 50 mm una de cealaltă, sunt fixate cu un nivel.

3. Specialiștii recomandă instalarea panourilor din plastic în direcție verticală. Acest lucru va spori vizual spațiul și va preveni reținerea umidității pe suprafața pereților. Tăiau materialul cu un cuțit ascuțit cu crestături, ceea ce ajută la obținerea unei uniformități maxime a marginii. Procesul de instalare este produs în mod treptat, de la unghiul de pornire al canelurii în canelură.

Notă: panourile mai largi sunt mai ușor de instalat. Instalarea lor lasă pe perete mult mai puține deșeuri și rosturi periculoase.

4. Fixarea panourilor pe lipici se face în felul următor: pe peretele plat pregătit, acoperit subțire cu un strat de material adeziv, se fixează alternativ panourile din plastic. În acest proces este necesar să monitorizați cu atenție adezivul de sângerare și să îl curățați în timp.

Panouri din plastic în baie: tehnici de design elegante

În ciuda inconsistenței judecății, nu orice tip de material plastic reduce prețul și depersonalizează interiorul. Panourile de plastic selectate sunt capabile să facă o baie mică, elegantă și confortabilă, fără a mai menționa economia și caracterul practic al acestui material.

Deși astfel de panouri și să stabilească modele frumoase și desene, cum este cazul cu ceramica, dar costul unui astfel de finisare este mult mai puțin. În orice caz, paleta de culori a panourilor din PVC pentru baie este o alegere largă pentru fiecare gust. Și nu vă fie frică să experimentați, deoarece dezmembrarea și înlocuirea acestora cu altele noi nu este dificilă.

Un finisaj din plastic care nu este atrăgător la prima vedere poate fi variat prin alternarea armonioasă a culorilor contrastante sau prin întruparea efectului ombre - o tranziție lină de la o culoare la alta.O soluție interesantă pentru baie - panouri cu imitație de textura din lemn pentru a conferi un plus de confort și naturalitatea designului.

Nu mai puțin panouri originale sunt "marmorate", ele vor adăuga eleganței și ușurinței camerei.

În plus, producătorii moderni oferă modele noi: cu ornamente, desene, modele verticale și orizontale. Cu o astfel de alegere, chiar și un buget interior de baie poate fi individual și original în felul său.

Panourile din plastic sunt considerate una dintre cele mai practice și raționale modalități de finisare. Această soluție pentru baie este o combinație bună de economie și practică, cu efect de noutate, estetică și stil interior.

Spuneți-ne ce fel de decor în baia dvs. și ceea ce credeți că este cel mai rațional și mai estetic?

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.