Principala sarcină în amenajarea locuințelor este distribuția rațională a zonei. Și acest lucru este de înțeles, pentru că de multe ori în apartamentele moderne orașul trebuie să salvați fiecare metru pătrat. Destul de des există situații în care o familie de patru trebuie să rămână într-un apartament compact cu două camere și toată lumea trebuie să aibă un spațiu de dormit și de lucru, ca să nu mai vorbim de o cameră de zi pentru întâlniri intime cu familia și prietenii.

Ce să facem în acest caz? Cum să alocați corect spațiul pentru a nu supraîncărca încăperile și, în același timp, aranja toate mobilierul necesar? Sarcina nu este ușoară, dar în epoca modernă a dezvoltării tehnologice, această problemă poate fi rezolvată cu ușurință cu ajutorul mobilierului transformator, un exemplu viu al căruia este un pat pliabil construit în dulap.

funcționalitate

Astăzi piața de mobilier oferă două tipuri de dulapuri similare. Opțiunea unu - de fapt, doar un model și ascunde numai patul.

În cel de-al doilea caz, dulapul, pe lângă patul ascuns, este echipat și cu rafturi funcționale în care puteți stoca tot felul de lucruri.

Acesta este un loc ideal pentru o cameră mică, unde puteți dormi noaptea pe un pat confortabil, iar în timpul zilei îl puteți ascunde în spatele frontului luxos al unui dulap.

Caracteristica de design a patului pliabil oferă mai multe opțiuni de stocare: capul în jos fie vertical, fie într-o poziție laterală. În orice caz, un astfel de transformator de pat necesită un spațiu minim, eliberând suficient spațiu pentru a se mișca liber în jurul camerei.

pat pliant

Un alt avantaj semnificativ al acestui design este faptul că patul încorporat nu va trebui să umple sutra și să-l întindă noaptea înainte de a merge la culcare. Cu un singur clic pe buton, mecanismul însuși duce patul în poziția dorită și trebuie doar să reglați ușor patul.

Pliant în designul camerei de zi

Având în vedere toate avantajele tehnologiei miracol, este necesar să se ia în considerare locația optimă a acestui mobilier. În primul rând, un dulap cu un pat încorporat va fi cea mai bună soluție pentru camera de zi, care joacă, de asemenea, rolul unui dormitor într-un apartament mic.

De exemplu, într-un mic apartament cu două camere, părinții, de regulă, lasă o cameră mai mică pentru copii, în timp ce ei înșiși se află în camera de zi. Familiile tinere se confruntă adesea cu astfel Și pe organizarea corespunzătoare a unui astfel de spațiu cu mobilier obișnuit, vă puteți reflecta pentru o lungă perioadă de timp. Imaginați-vă cum un scaun cu o canapea mică, un dulap, o masă de cafea cu un televizor și un pat se poate potrivi într-o astfel de cameră de zi. Într-o astfel de situație, cu cel mai bun scenariu, pasajele înguste între piesele de mobilier pot rămâne în cameră, iar atmosfera în sine se va asemăna mai degrabă unor pensiuni ieftine, cu camere aglomerate cu mobilier suplimentar, dar încă necesare și paturi suprapuse unul față de celălalt. Alt lucru, dacă patul va ocupa spațiul numai noaptea, iar în timpul zilei va fi absolut gratuit.

Un dulap cu un pat pliabil încorporat poate fi așezat de-a lungul celui mai îngust perete, lăsând suficient spațiu pentru un pat coborât și apoi plasând restul mobilei. Aceste tipuri de dulapuri pot fi colț cu multe sertare și rafturi pentru depozitare.

În cazul în care camera este destul de largă, dulapul cu un pat pliabil se va potrivi perfect de-a lungul unei partiții mari. Rămâne doar să se calculeze locul pentru alte mobilier necesare. În mod sau altul, amplasarea ferestrelor și a ușilor trebuie luată în considerare astfel încât, atunci când patul este orizontal, gospodăriile se pot mișca confortabil în cameră.

Acest mobilier-transformator va fi, de asemenea, o soluție excelentă pentru cei care adesea primesc oaspeții acasă și nu există încă spațiu pentru astfel de cazuri în apartament. Cu patul încorporat, proprietarii nu vor trebui să-și facă griji în privința amenajării oaspeților noaptea.

Transformarea patului în interiorul grădiniței

În camera copiilor, spațiul liber nu va fi niciodată inutil, deoarece copilul are nevoie de spațiu suficient pentru jocuri. Prin urmare, ideea unui dulap încorporat este ceea ce aveți nevoie pentru această ocazie. Poziția laterală a designului - cea mai bună opțiune pentru copil. Deci, el va putea să-și descompună propriul pat.

Astfel de mobilier va fi, de asemenea, confortabil în camera unui adolescent, mai ales dacă copilul dvs. este angajat într-un fel de creativitate. După ce ascundeți patul din dulap, camera se va transforma într-un atelier real. Rămâne să ne gândim la un design elegant. O masă de sticlă și un scaun din piele frumoasă sunt o alegere excelentă.

Pat încorporat și stil interior: o combinație armonioasă

O ușă cu imprimare foto sau suprafețe lucioase de culori strălucitoare sunt ideale pentru stilul de înaltă tehnologie, nuanțele neutre sunt perfecte pentru minimalism sau modern, iar oglinzile luxoase și fațadele din lemn texturate sunt cea mai bună soluție pentru clasicul aristocratic.

Stilul antic, de țară, Provence sau chiar cărămizile imitative arată, de asemenea, minunat.

După cum puteți vedea, rezolvarea problemei unui spațiu mic nu este o problemă astăzi. Mobilă este un transformator, inclusiv dulapuri cu paturi încorporate - meritul dezvoltatorilor profesioniști de design interior complex și soluții creative. Și nu neapărat motivul pentru achiziționarea unor astfel de inovații ar trebui să fie o cantitate limitată de spațiu în încăperi mici. Un dulap modern cu un pat pliant încorporat arată atât de elegant și original, încât este adesea în căutare între proprietarii de apartamente destul de spațioase.

Și ce tehnici vă sunt cunoscute pentru organizarea optimă a spațiului în încăperile mici? Trimiteți-ne cu noi în comentarii.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.