Hurghada poartă pe bună dreptate titlul celei mai populare stațiuni egiptene. Și tot datorită faptului că sezonul turistic nu se termină niciodată. O călătorie aici poate fi disponibilă chiar și pentru călătorii care preferă sărbători bugetare. În plus față de condițiile ideale pentru o vacanță de familie, turiștilor li se vor oferi divertisment activ și petreceri de plajă.

Cum să ajungi acolo

Astăzi, orice agenție de turism vă va oferi un bilet pentru Hurghada cu o vacanță all-inclusive. Costul acestor turnee poate începe de la 46 mii de ruble. Dar cei care preferă să călătorească independent vor avea întotdeauna posibilitatea de a cumpăra un bilet de avion de la Moscova sau Sankt Petersburg pentru un zbor direct spre Hurghada. Biletele costă aproximativ 350 de dolari.

De la aeroport la oraș funcționează un microbuz. Prețul biletelor este de aproximativ 35 de ruble. Cu toate acestea, va fi incomod pentru cei care poartă cu ei o cantitate mare de bagaje. În acest caz, este mai bine să aveți grijă de transfer chiar înainte de călătorie și să comandați pe Internet un autobuz de transfer cu 140 de ruble sau o mașină pentru 600 de ruble.De asemenea, puteți părăsi aeroportul cu taxi de 180-250 de ruble.

Prețurile de vacanță în Hurghada în 2018: hoteluri, all inclusive

O întreagă fâșie de hoteluri, de 50 km lungime, se întindea de-a lungul întregii coaste a Mării Roșii. Cele mai multe dintre acestea sunt hoteluri de 4 și 5 stele cu plaje proprii. Costul de trai în ele începe de la 1600 de ruble pe zi. Prețul unei camere include de obicei micul dejun.

Cei care preferă cel mai bun serviciu ar trebui să aleagă un hotel, costul de trai în care începe de la 2300 de ruble. De obicei oferă condiții bune pentru sport, închiriere de biciclete, divertisment de seară și alte activități de divertisment. Pentru copiii din astfel de hoteluri există un parc acvatic și camere de joc.

Costul de trai într-un hotel de clasă de mijloc (3 stele) începe de la 1000-1600 ruble pe zi. Dacă sunteți gata să sacrificați apropierea hotelului de mare, atunci puteți alege un hotel ieftin de 2 stele, departe de litoral. Aici puteți găsi camere pentru 600-800 ruble pe zi.

Multe hoteluri oferă oaspeților lor un sistem all-inclusive. Dar chiar dacă nu există așa ceva în locul ales de dvs., nu vi se va permite să muri de foame în Hurghada. Stațiunea oferă turiștilor restaurante pentru fiecare gust și buget. În zonele turistice există multe instituții care oferă bucătării europene, japoneze, mediteraneene și alte bucătării. Mai ales în rândul călătorilor, restaurantele din bucătăria națională, în care așteaptă aroma tradițională orientală, sunt populare.

Cei care preferă locuri bugetare ar trebui să găsească rețele internaționale în oraș - KFS, Pizza Hut, Cinnabon etc. Puteți mânca aici pentru 300-600 de ruble.

Un prânz complex la un restaurant de nivel mediu va costa turistul 800-900 de ruble pentru doi. Proiectul de lege mediu din restaurantele scumpe din Hurghada nu depășește de obicei 1700-2800 ruble.

Vacanță de plajă în Hurghada 2018

Stațiunea a fost de mult timp o destinație preferată pentru cei care călătoresc pe plajă. Coasta este împrăștiată cu nisip fin. Cu toate acestea, intrarea la plajele din Hurghada este plătită - de la 50 la 420 de ruble.

Cele mai scumpe plaje sunt Old Vic și Dream Beach. La intrarea aici va trebui să plătească cel puțin 350 de ruble. Pentru acești bani, turiștilor le va fi oferit un fotoliu, o umbrelă, un prosop, un loc de joacă pentru jocuri și alte facilități. Pe aceste plaje este întotdeauna o curățenie perfectă, iar personalul asigură cu atenție că intrarea în mare a fost curățată de corali și pietre. Turiștii cu copii mai bine merg încă la Old Vic, pentru că există o intrare blândă la apă, iar marea însăși este superficială.

Programul de lucru al majorității plaje din stațiune de la 7.00 la 19.00.

Iubitorii de petreceri se vor bucura de plaja Mojito de 24 de ore. După-amiaza se poate face plajă, se poate face o plimbare cu barca sau se poate juca sport. Și după apusul soarelui pe plajele de la Mojito începeți petreceri. În timpul zilei, intrarea aici costă aproximativ 125 de ruble. Costul vizitei în seara depinde de programul de divertisment.

Una dintre cele mai frumoase plaje este Paradise Beach. Intrarea aici costă 70-110 ruble. Dar, în ciuda acestui lucru, există tot ce aveți nevoie pentru o vacanță de calitate - șezlonguri, umbrele, un loc de joacă, închiriere de catamaran și alte activități de plajă.

Marea Roșie este recunoscută ca fiind una dintre cele mai bune locuri pentru scufundări. Este dominată de o reliefare de jos, de corali și pești colorați. Prin urmare, în Hurghada există zeci de cluburi de scufundări, printre care ruși. Unele dintre ele oferă turiștilor să meargă pe un safari cu scufundări.

Costul scufundării va depinde de nivelul de antrenament al scafandrului și de organizarea scufundării în sine. Programul pentru începători cu două scufundări va fi de aproximativ 2100-2300 ruble. Cei care nu sunt prima dată angajați în scufundări, scufundări vor costa 1400-1600 ruble. Pentru a trece printr-o pregătire specială și pentru a primi un certificat, trebuie să plătiți 11200-12600 ruble.

Divertisment și atracții ale stațiunii

Turiștii care doresc să se familiarizeze cu cultura populației locale ar trebui să meargă în orașul vechi. În plus față de numeroasele situri istorice, există un număr mare de magazine de suveniruri și cafenele.

Pe teritoriul orașului vechi se află principala și cea mai mare moschee a orașului - El Mina, precum și Biserica creștină coptă.

Cei care doresc să se familiarizeze cu natura unică a Mării Roșii ar trebui să meargă la Muzeul de Biologie Marină. Aici este o expoziție uriașă de corali, pești și plante de mare.

După ce sa familiarizat cu istoria și arhitectura stațiunii, turiștii pot merge pe o excursie cu barca la Insula Giftun sau pot călări în deșert pe bug-uri.

Centrul vieții turistice din Hurghada a fost Sheraton Street, care unește digul cu cartierul istoric al orașului. Este mereu aglomerat aici.

Se odihnește în Hurghada cu copii

Hurghada poate fi numit un loc ideal pentru a călători cu copiii. Majoritatea hotelurilor au camere speciale de divertisment pentru copii. Pe plaje se pun adesea tobogane de apă și caruseluri.

Hotelul Sea Life este un acvariu, care conține o imensă colecție de pește de mare, caracatiță, anemone marine, corali și alte animale sălbatice. Sala de acvariu are ziduri de sticlă și un plafon prin care puteți observa locuitorii marini.

În palat numit Mii și O singură nopți, vă puteți scufunda într-o poveste orientală. Acesta găzduiește în mod regulat emisiuni care vor oferi adulților și copiilor o experiență de neuitat.

Argumente pro și contra ale restului

Vorbind despre avantajele de odihnă în Hurghada, aș vrea să observ:

  • preturi accesibile la turneu;
  • posibilitatea de a vă relaxa pe plajele din Hurghada pe tot parcursul anului;
  • plaje chic și confortabile;
  • condiții excelente de scufundări;
  • o gamă largă de divertisment și excursii;
  • posibilitatea de a combina o vacanță pe plajă cu excursii, distracție activă și cumpărături.

Dar există unele dezavantaje. Printre ei, turistii emit:

  • cultura populației locale diferă semnificativ de cea familiară a turiștilor noștri;
  • Pe străzile turiștilor care așteaptă comercianții enervanți care își pot mări intenționat valoarea bunurilor.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.