În China, există un loc numit stațiune de sănătate locală și "Hawaii de Est". Aceasta este insula Hinan, care în trecut era locuită de bogați oameni bogați. Acum toată lumea are acces aici. Locul este deosebit de popular în cazul turiștilor ruși din Siberia și din Orientul Îndepărtat.Insula este spălată de apele albastre ale Mării Chinei de Sud. Nisip alb pe plaje, palmieri de lux, surf - totul se potrivește perfect ideii Paradisului de pe Pământ.Caracteristicile turistice ale Hainan includ:

 • minunate ritualuri costumate, pe care localnicii le petrec în mod special pentru turiști (nunți, înmormântări ...);
 • abundența de fructe exotice delicioase (lychee, rambutani ...);
 • izvoare termale cu proprietăți de vindecare;
 • patrimoniu cultural bogat, situat departe de cea mai mare parte a hotelurilor.

Drum spre insula Hainan

Nu există zbor direct către insulă. O excepție ar putea fi doar chiriile de la aeroporturile din Moscova. De la orice alt aeroport din Rusia puteți ajunge la acest loc numai cu unul sau chiar două transferuri.Zborul către Beijing va costa 400-500 de dolari, în funcție de transplant. În plus, costul drumului va depinde de alegerea metodei de mișcare. Dacă zburați la Hainan de la Moscova cu toate transferurile, atunci turul va costa 800 $.

Hainan statiuni si locatii principale

Orașul Haikou este capitala insulei. La acest hotel se poate ajunge cu autobuzul sau cu trenul. Cea mai mare parte a turiștilor a trimis imediat spre sud spre Sanya. Pentru aceasta, de obicei utilizați trenul de mare viteză. Aici turiștii vor fi întâmpinați de plajele foarte de paradis și de hoteluri de lux.În centrul capitalei există și o mulțime de distracții: numeroase clădiri vechi, monumente istorice. Multe dintre ele sunt dedicate celebrării dinastiei Ming. Aici este puntea originală de observare, situată pe marginea craterului vulcanului adormit Ma An.În ceea ce privește Sanya, există plaje pe ambele părți ale acesteia. De asemenea, puteți profita de plajele din interiorul orașului. De aici puteți ajunge cu ușurință la Insula Monkey, Templul Nanshan și Parcul Ethno Betel-Nat. Aici vă puteți bucura de o varietate de activități în aer liber:

 • de pescuit;
 • mersul cu bicicleta;
 • scufundări;
 • navigare;
 • zborul cu parapanta.

Yalunvan a devenit zona de recreere de elită. El se află la 25 km distanță de Sanya. Aici sunt plajele cele mai extinse, nisipul cel mai pur, hoteluri la modă și cele mai bune școli de scufundări. Dar divertismentul de seară este limitat aici. Taxiurile între Sanya și Yalunvan vor costa 50 CNY.Toate hotelurile din regiunea stațiunii Dadonghai sunt situate pe coastă. Numeroși surferi aspiră și plajele aici sunt adesea aglomerate. Printre zonele de dezvoltare a stațiunii se numără Golful Sanyavan. Aici plaja este situată de-a lungul drumului de la hotel. Apa nu este la fel de curată ca în alte părți ale insulei, dar natura înconjurătoare compensează acest dezavantaj.Holiday Inn a fost considerat cel mai confortabil hotel de pe insulă. Dar, recent, cel mai mare complex hotelier din Hainan, Howard Johnson, a fost deschis.

Toate plajele locale sunt municipale. În același timp, proprietarii de hoteluri le-au echipat cu tot ce au nevoie:

 • șezlonguri;
 • umbrele;
 • un duș;
 • WC.

Turistii rusi iubesc sa viziteze unul din cele patru golfuri blânde din sudul insulei, care a fost descris mai sus. Aici, intrarea în mare este superficială, apa este caldă. Toate acestea sunt potrivite pentru familiile cu copii. Intrarea la plaje este de obicei gratuită. Dar pentru șezlong și umbrelă va trebui să plătească de la 20 la 50 CNY. Excursii de divertisment populare pe o barcă la un preț de 150 CNY sau călătoresc o banană. De asemenea, pentru 1000 CNY puteți merge la pescuit dintr-o barcă.

Mutarea în jurul insulei

Insula este legături de transport bine dezvoltate. Aici sunt două aeroporturi. În interiorul insulei există autobuze, ricșă, ricșă și taxiuri. Călătoria pe un drum local este o plăcere. Ele sunt netede și largi. Cele mai importante puncte sunt conectate printr-un drum de centură de mare viteză.Trenul de mare viteză călătorește în orice oraș de pe insulă. Călătoria va costa în jurul valorii de 85 CNY. Biletul trebuie salvat înainte de a părăsi postul. Autobuzul va costa doar 2 CNY. Există două rute numerice și rute separate la atracții.

Turiștii preferă adesea un taxi. Nu există mașini particulare pe insulă - acest lucru este interzis. Va trebui să plătiți strict în funcție de contor. Puteți opri mașina chiar pe stradă și în fiecare dintre ele se va afla un casetofon. Taxiurile în oraș costă în medie 12 CNY pe aterizare și primele 4 km. Următoarele - 1-2 CNY. Cu șoferul, puteți ajunge la un acord cu privire la un preț fix pentru o călătorie pe distanțe lungi.ricse

Aceasta nu este cea mai ieftină formă de transport. În funcție de distanța și greutatea călătoriei de călătorie poate costa mai mult decât într-un taxi. În medie, este de 8 CNY pe aterizare și 1 km.Masina de inchiriat

Pentru a închiria o mașină, trebuie să aveți permis de conducere chinez. De obicei, în acest moment, dorința de a închiria o mașină de la turiști dispare. Turiștii pot obține un document temporar pentru o perioadă de 30 de zile. Pentru a emite un astfel de document, trebuie să petreceți cel puțin o săptămână. În plus, traficul este haotic și traficul este puternic supraîncărcat. Costurile suplimentare vor fi parcarea - de la 10 CNY pe oră.

Clima de pe insulă

Hainan este singura insulă tropicală din China.Timp de trei sute de zile vă puteți bucura de soare și de vreme clară. În medie, temperatura aerului este de 24 de grade cu un plus. Apa este mai caldă - până la 26 de grade. Cel mai bine este să mergeți aici din martie până în noiembrie. Decembrie, ianuarie și februarie sunt minunate pentru vacanțe de plajă.Dacă ajungeți la insulă până la sfârșitul verii, atunci puteți prinde sezonul ploios. Mijlocul primăverii este potrivit pentru cei care preferă să se relaxeze la o temperatură moderată. În această perioadă, apa este deja caldă, iar temperatura aerului este confortabilă.

Hainan Hoteluri

Pe insulă, majoritatea hotelurilor au cinci stele. Cele patru stele locale se deosebesc de cele cinci, chiar dacă comparați cinci stele din rețelele modeste ale hotelurilor. Toate hotelurile de patru stele sunt situate pe a doua linie.Închirierea unei camere duble într-un hotel de cinci stele pentru o zi este posibilă pentru 250-3500 CNY, în funcție de rețea. Patru va costa 160-700 CNY. Dacă doriți, puteți găsi o opțiune de buget mai mare în termen de 25 CNY pe noapte. Va fi un pat în camera comună. Dacă doriți să trăiți chiar lângă mare, va trebui să plătiți cel puțin 100 CNY.De asemenea, puteți închiria un apartament cu bucătărie. Până la 10 persoane pot trăi aici în același timp. Costul unui astfel de apartament variază între 150 și 1000 CNY pe zi. Apartamentele de lux sunt disponibile pentru până la 30.000 CNY. În afara zonelor stațiunii, cazarea pe insulă este mult mai ieftină.

Alimente pe insulă

În restaurantele și restaurantele de pe insulă se găsesc preparate care sunt preparate numai aici. Printre fidea locale sunt deosebit de populare. Merită să încercați opțiunile de gătit din Hainanese și Linshuis. Se recomandă, de asemenea, să se acorde atenție fasolei quadrangulare specifice. Fructele proaspete sunt vândute peste tot. Ele cresc la fiecare pas.Puteți încerca, de asemenea, o gamă largă de fructe de mare. Pregătește-le în tot felul de moduri. Printre cele mai cunoscute craburi se numără Halé în sos de usturoi. Cel mai popular vas de carne este rața Jiajing, iar printre deserturi se află în primul rând înghețata prăjită.

Aproape fiecare hotel are un restaurant. Cina costă o medie de 135 CNY. Dacă mergeți la o cafenea privată, puteți întâlni 50-70 CNY. Opțiunea bugetară este un restaurant mic chinez, în care puteți mânca complet doar 20-30 CNY. O gustare va fi lansată la doar 15 CNY. Același lucru va costa cina la restaurantele stradale. Aici puteți încerca pâine, legume, carne și fructe de mare. Alimente mai cunoscute pot fi găsite în pizzeriile locale, McDonald's, KFC.

Divertisment și atracții

Există multe locuri frumoase pe insulă. Asigurați-vă că vizitați templul din Nanshan, cea mai înaltă statuie din lume a zeiței Guanyin. De asemenea, este demn de remarcat parcul etnic Beel-Nat, grotele Heavenly, parcul de pe insula Monkey.Printre divertismentul copiilor se remarcă numeroasele site-uri din hoteluri și programe de divertisment. De asemenea, trebuie să mergeți la noul parc de apă modern din cele trei zone. Zoo-ul local conține animale din diferite părți ale lumii. Unii locuitori pot fi hrăniți și călcați.Divertisment popular pentru adulți este scufundarea. Lumea subacvatică a Mării Chinei de Sud este foarte bogată. Prin urmare, scuba diving este deosebit de important aici. Vizibilitatea în apă limpede este de peste 20 de metri. Cele mai bune locuri pentru scufundări sunt considerate a fi Xiao-Dun-Hai, Golful Yalunwan, Golful Hou-Hai, Insula Fen-Dze-Jaw-Tao.O vizită la Insula Hainan va lăsa o impresie minunată a restului. Caracterul exotic, combinat cu un serviciu bun, va crea toate condițiile pentru o distracție plăcută.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.