Italienii iubesc să sărbătorească Anul Nou și îl așteaptă cu mare nerăbdare. Pregatirea startului local in cateva luni. Divertismentul din această țară este ridicat într-un cult, astfel că sărbătorile de iarnă sunt cele mai strălucite pentru localnici.

Modele de vacanță și tradițiile italienilor

La Crăciun, sărbătorile oficiale sunt 24 și 25 decembrie. Italienii iubesc să petreacă acest timp cu familiile lor. Membrii religioși ai populației în Ajunul Crăciunului merg din biserică pentru a se închina. În Roma, acesta trece chiar pe Piața San Pietro. Toate clădirile și ferestrele religioase de pe străzi sunt decorate cu imagini și figuri de îngeri.

Printre mâncărurile festivale se numără preparatele tradiționale de pește. Cele mai populare pe masa italiană sunt:

  • bas;
  • somon;
  • acnee;
  • cod.

Metodele de preparare a peștelui aici sunt speciale și, în fiecare familie, își adaugă propriile nuanțe și, de asemenea, trec de la o generație la alta. Și carnea de Crăciun nu este de dorit aici.

Sarbatoarea de iarna nu trece fara delicatese dulci. Cele mai populare dintre ele este așa-numitul "verde" ("zelten"). Acesta este un turtă mare de zahăr, nuci și fructe. Ca și în cazul peștilor, fiecare familie are propria rețetă de turtă dulce. Un alt fel de mâncare dulce, favoritul italienilor, este tortul Panettone. Aceasta este o pâine dulce în formă de cupă. Chiar și legendele sunt asociate cu ea. Șeful familiei la Crăciun ar trebui să spargă "Panettone" lângă șemineu. Felii de pâine sunt considerate vindecătoare și pot fi păstrate timp de până la două luni.

Conform tradițiilor, cât mai mulți membri ai familiei se adună la masa de sărbători mare. Nu contează deloc ce sunt relațiile dintre ele - certuri în zilele noastre, este obișnuit să uiți și să vă întâlniți, chiar dacă cineva trăiește în alte țări.

Cu o săptămână înainte de sărbătoarea principală creștină, străzile orașelor italiene se transformă în piste fabuloase. Pereții caselor, vitrine, spații verzi și garduri - toate decorate cu lumini puternice și jucării de Anul Nou. Cele mai frecvente dintre ramuri sunt molidul, panglicile, lumanarile si figurinele eroilor biblici condusi de Isus.

Lumânările din Italia nu sunt doar decorațiuni. Copiile cele mai atractive și originale sunt de obicei date copiilor și rudelor. Un alt cadou tradițional a fost Steaua din Betleem. La vânzare există sute de opțiuni diferite și o gamă largă de prețuri.

Localul Moș Crăciun este numit Babbo Natale. Cadouri de la el primesc pe 26 decembrie. În conformitate cu tradiția, copiii trebuie mai întâi să dezasambleze cadouri de la membrii familiei și numai atunci să primească daruri suplimentare de la Babbo Natal.

Dacă este obișnuit să sărbătorim Crăciunul în mod grandios și nobil, atunci Anul Nou este sărbătorit zgomotos și încet. Aici cântecele și dansurile completează salutul și multa băutură. O tradiție interesantă de Crăciun poate fi considerată alegerea de haine roșii pentru nopțile festive. Roșul ar trebui să fie până la lenjerie. Se crede că această culoare va aduce fericirea viitoare celui care se îmbracă în ea. În ceea ce privește îmbrăcămintea însăși, ar trebui să fie costisitoare și nouă.

Pentru ca anul următor să aibă succes, conform credințelor italiene, este imposibil să lucrezi pe 31 decembrie. De asemenea, nu împrumutați bani. Pe pragul de fereastră trebuie să puneți o lumânare și să puneți câteva monede pentru a atrage avere. Aruncarea de focuri de artificii nu este doar un tribut adus celebrării. Localnicii cred că zgomotul va sperie spiritele rele pentru tot anul. Pentru turiști, următoarea tradiție poate fi periculoasă: în italienii de Revelion aruncă gunoi din ferestre. Aceasta nu este o glumă, este destul de posibil să obții ceva greu pe cap în această seară. Cei care întâlnesc întâi Anul Nou în Italia ar trebui să fie mai atenți.

A devenit o tradiție mai sigură de a mânca 12 struguri în timp ce ceasul grevează. Această tradiție este, de asemenea, asociată cu noroc. În loc de Moș Crăciun, copiii italieni primesc daruri de la un anumit Befana. Această vrăjitoare își face cadouri pe 6 ianuarie, după care se consideră că se încheie sărbătorile de iarnă.

Suveniruri frumoase din Italia de Anul Nou

Unul dintre cele mai populare cadouri din Italia este Limoncello - lichior de lamaie. O alternativă ar fi orice vin local vintage. Acordați atenție, de asemenea, oțetului balsamic din Modena. Din tema de Craciun trebuie sa alegi o papusa amuzanta Befan. Se crede că sperie spiritele rele.

Pentru cunoscători de artă, puteți alege o copie bună a faimoaselor picturi sau lucrări de cumpărare ale artiștilor contemporani. Din alimente, trebuie să alegeți numai cele care sunt marcate cu semnul "DOP" sau "DOP". Aceasta înseamnă că produsul pe care turistul îl deține este de cea mai bună calitate. Un cadou bun va fi Nutella sau alte produse din ciocolată. De asemenea, o opțiune bună ar fi suvenirurile de la Vatican.

Bijuterii din materiale locale vor fi un cadou interesant. De asemenea, ar trebui să aruncați o privire mai atentă la ustensilele produse local, obiectele din sticlă de Murano, ceramica din Umbria, meșteșugurile din piatră vulcanică, pungile din piele și curelele.

Crăciun Italia: excursii și excursii

Dacă turneul nu include excursii, atunci în orice oraș puteți găsi un ghid vorbitor de limbă rusă și să-i utilizați serviciile. Va fi interesant să vă uitați la cel mai mare pom de Crăciun din lume, care se află în comuna Gubbio. Asigurați-vă că vizitați piața centrală din Roma - Piazza del Popolo. În Napoli, puteți vedea cele mai frumoase focuri de artificii. Fiecare excursie în Italia vă va da o mulțime de impresii. Cultura Siciliei este unică, iar în Florența puteți învăța să desenați. Fanii vinurilor bune se duc la Toscana, iar oamenii profund religioși nu vor cădea în vizită la Vatican. Și nimeni nu va refuza cu siguranță să meargă la Veneția din cauza unicității acestui oraș.

Tururile care oferă agenții sunt foarte diverse. Găsiți printre ei ceva potrivit pentru preț și umplerea este întotdeauna posibilă. De exemplu, o călătorie în Rimini din 22 decembrie pentru o perioadă de 7 până la 14 zile va costa între 32.200 de ruble. Călătoria din 26 decembrie va costa doar 53.500 de ruble, iar din 29 decembrie - 59500 ruble. După aceasta, prețurile vor scădea treptat.

O excursie la Roma pentru o perioadă de 6 până la 12 zile de la 20 decembrie va costa turistul în valoare de 37.300 de ruble. Plecarea din 26 decembrie va trebui să plătească suma de 50 000 de ruble, iar pe 29 decembrie - de la 67 000. La începutul lunii ianuarie, o astfel de călătorie costă de la 62 000 de ruble.

Bucurați-vă de călătoria dvs. în Riccione. Turneele de acest an încep să înceapă de la 22 decembrie. Acesta va costa în valoare de 52.500 ruble pe săptămână. Mai aproape de 31 decembrie, costul crește până la 100.000 de ruble. Excursia de anul nou la Veneția pentru o săptămână va costa de la 60.000 de ruble. O călătorie în Bormio pentru o săptămână va costa 175.000 de ruble. Prețurile sunt date luând în considerare călătoria împreună.

Comentarii clienți

În comentariile lor, oaspeții țării au avertizat că la 1 ianuarie nimic nu a funcționat decât pentru câteva restaurante. La excursii este mai bine să mergeți în grupuri, deoarece acestea sunt sărite fără coadă. Toți ceilalți vor trebui să stea într-o coadă la majoritatea locurilor de interes.

Dacă pe 31 decembrie masa din restaurant nu este comandată în avans, atunci este mai bine să veniți la cină devreme, la ora 20:00. Mai tarziu nu vor mai fi locuri libere. În medie, am renunța la o cină la un restaurant care costă aproximativ 35 de euro fără băuturi. Meniul de Anul Nou presupune de obicei că nu trebuie să alegi feluri de mâncare.

În metrou în ajunul Anului Nou o mulțime de oameni. În acest moment există o mulțime de buzunare și escroci. Fii atent. De asemenea, nu cumpărați umbrele pe străzi - acestea vor fi de unică folosință.

Turiștii recomandați pentru masa de prânz să părăsească străzile centrale și să aleagă mici restaurante, unde există mai mulți locuitori locali. Pentru a vă deplasa mai bine cumpărați un bilet săptămânal pe metrou, acesta oferă și dreptul de a merge cu autobuzul. Asigurați-vă că achiziționați o hartă detaliată a orașului și citiți cât mai multe comentarii posibil. În acest caz, călătoria va avea succes și siguranță, iar Anul Nou în Italia va fi o mare aventură.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.