Un alt loc în care bucuria de Crăciun și starea de spirit festivă bate peste margine - aceasta este Republica Cehă. Acesta este cel mai viu reprezentat în Praga. Orașul este pur și simplu saturat de magie și punctul nu este deloc în abundența iluminării. Sinceritatea localnicilor va topi orice inimă și este pur și simplu imposibil să găsești analogi vinului mulled local. În mirosurile aerului de scorțișoară, scorțișoară și condimente. Toate acestea creează o dispoziție specială și fac ca sărbătoarea să fie de neuitat.

Adunarea tradițională a Anului Nou și a Crăciunului în Republica Cehă

Cel mai popular atribut al Anului Nou de la Praga sunt fanii de vâsc, pe care locuitorii le atârna peste intrarea în casele lor. Vasele nu se pot cumpăra pentru tine. Ei trebuie fie să dea fie să ia ca dar.

În plus, în Republica Cehă există multe alte tradiții la fel de importante. Vacanța de iarnă începe cu Ziua Sfântului Nicolae - 6 decembrie. Se crede că în această zi Nicholas însuși merge pe străzile orașului împreună cu Îngerul Bun și diavolul mic și află dacă copiii s-au comportat bine tot anul. Cei care au fost supuși vor primi daruri dulci ca un dar.

La o săptămână după prima sărbătoare vine Ziua Sf. Lucia. În această zi, fetele au pus haine albe, își pudră fețele cu pudră albă și le-au decorat cu nasuri uriașe de lemn. Fetele sperie oameni pe străzi, pentru care ar trebui să-i trateze cu dulciuri.

O tradiție importantă importantă în țară este organizarea unui târg de Crăciun. Cel mai mare este organizat la Praga. Aici trece pe Piața Orașului Vechi. La târg, puteți cumpăra dulciuri, decorațiuni festive, produse din sticlă Bohemian, carne afumată și bere. În timpul târgului, spectacolele de teatru costum au loc în piață. Aici puteți asculta cântece populare, puteți vedea cum lucrează meșteșugari de fierărie și alți maeștri.

 

Străzile orașului sunt decorate cu brazi în decorațiuni și compoziții festive, care descriu nașterea lui Hristos. Asemenea lucruri pot fi văzute în orice catedrală, precum și în unele case ale localnicilor, care onorează în mod special tradițiile. Cea mai importantă compoziție din țară devine imensa scenă de naștere pe piața principală din Praga. Dimensiunea sa este atât de mare încât puteți folosi oile reale pentru compoziție.

Principalul vas de Crăciun este crapul gătit. Scalele sale simbolizează bogăția și prosperitatea. Barile de pește viu, care pot fi cumpărate pentru un banchet festiv, sunt plasate în orașe și piețe pe străzi. De asemenea, pentru a atrage bogăția, cehii au pus lămâie și cereale pe masă. Așa că fericirea nu fuge sau nu zboară, pe masă nu există nici un iepure și nici o pasăre.

Ca recompensă pentru faptul că locuitorii din Republica Cehă se relaționează atât de respectuos cu tradițiile lor, este zăpadă din cer. Este deosebit de important pentru locuitorii locali că zăpada va merge la seara generoasă și în ajunul Anului Nou.

O ofensivă a noului an este, de obicei, sărbătorită în piața principală a orașului, sub ceasul ceasului. Oamenii beau șampanie și vin, după care toată lumea își face dorința prețioasă. În Praga, este obișnuit să se facă urări pe Podul Carol.

În ultimii 17 ani, la 1 ianuarie, cehii sărbătoreau Ziua Statalității Cehe. Această zi este sărbătorită separarea Cehiei de Slovacia. Dar totuși, localnicii consideră că principala sărbătoare a acestei zile - începutul Anului Nou. Noaptea de la 31 decembrie la 1 ianuarie se numește Sylvester.

În piețe, străzi și unități de cereale, diverse spectacole și spectacole de divertisment sunt sigur că vor fi organizate. Anul Nou este însoțit de focuri de artificii.

Cehii nu sunt obișnuiți să sărbătorească toată noaptea, așa cum este obișnuit în țările CSI. Deja dimineața se duce acasă și se culcă. În fiecare an, devine din ce în ce mai populară întâlnirea cu Anul Nou în munți, atât în ​​rândul localnicilor, cât și al turiștilor. Companiile din mai multe familii închiriază o casă mare și celebrează sărbătorile de iarnă împreună. Chiar aici, în restaurantele locale puteți comanda un banchet de Anul Nou și bucurați-vă de programul festiv.

Tururi de Anul Nou și recenzii turistice

Prețurile pentru vacanțe în Praga în timpul sărbătorilor de Anul Nou sunt destul de accesibile. Tur de la 30 decembrie 2018, cu o durată de 42.000 de ruble. De la aceeași dată, dar timp de 8 zile călătoria va costa 43.000 de ruble. Dacă alegeți un tur de la 2 ianuarie 2019 timp de 6 zile, turul va costa aproximativ 43.500, iar de la 3 ianuarie pentru 5 zile - 42.700 ruble.

Ca întotdeauna, turiștii recomandă cumpărarea de vouchere cu cel puțin 2 luni înainte de plecare. Hoteluri locale chiar și în 3 stele se disting prin confort și nivel înalt de servicii. Majoritatea turiștilor susțin că mâncarea din hoteluri este decentă. Dacă doriți mai mult, ar trebui să căutați un mic restaurant. De obicei, acestea se află în apropierea hotelului. Pentru a găsi unul, adresați-vă doar la recepția hotelului.

Un factor convenabil este faptul că transportul în Praga respectă întotdeauna un calendar strict. Este imposibil să te pierzi în metrou - totul este clar marcat pe hărți speciale.Fii atent când schimbi bani. Adesea în punctele de schimb un semn se blochează cu o anumită rată, iar în timpul schimbului se dovedește că este valabil numai atunci când se schimbă sume mari, pe care nimeni nu le avertizează în avans. Este mai bine să folosiți schimbătoare de date în aeroporturi. În plus, majoritatea magazinelor acceptă euro.Puteți plăti în euro și schimbați în coroane. Aici cel mai adesea cursul va fi profitabil. De asemenea, în alte locuri se găsesc trucuri asemănătoare nevinovate. A induce în eroare un turist din Cehia nu este considerat rușinos. Furtul de buzunar se dezvoltă și în locuri aglomerate. Articolele și documentele cu valoare deosebită sunt cele mai bine lăsate în seiful hotelier.

Un fapt interesant: dacă nu puteți vorbi cu personalul într-un magazin sau în alt loc, atunci nu există nicio șansă să explicați în limba engleză. Nevoi neplăcute ale călătoriei vor fi comunicațiile mobile scumpe. Excursii cu ghiduri vor fi, de asemenea, scumpe. Este mai ușor și mai ieftin să folosiți ghidul și să examinați singur totul.

În general, sărbătorile de Anul Nou din Republica Cehă vor fi o aventură foarte distractivă. În memorie pentru o lungă perioadă de timp vor rămâne mirosurile care se hover peste piețele de Crăciun, precum și punctele de vedere ale atracțiilor locale.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.