Este bucătăria unei gospodine bune este asociată cu căldură, confort și confort, pentru că aici petrece o mare parte din timpul ei. Un rol semnificativ în crearea focalizării dorite îl joacă designul și decorarea. Bucătăria în stil scandinav reflectă cel mai armonios armonios rafinamentul și atmosfera plăcută a casei, pe care fiecare gazdă o visă.

Diferențele principale ale stilului scandinav din alte domenii ale designului

Dacă vă uitați la obiectele și detaliile făcute în stilul scandinav, este dificil să nu observați diferențe semnificative față de alte domenii:

  • Fundal alb - principala diferență care prind ochiul. Pentru a da un contrast interiorului, se folosesc elemente luminoase, piese expresive de mobilier și decor;

  • funcționalitatea și caracterul practic sunt principalele caracteristici ale stilului scandinav. Cel mai adesea, designul merge în fundal, deoarece este important ca fiecare obiect să fie util și funcțional;
  • respectarea formelor simple și liniilor stricte;

  • cost relativ scump de materiale, chiar și în lucruri mici. Stilul scandinav este în cea mai mare parte finisaj natural, adesea folosite specii valoroase de lemn - zada, ace;
  • stilul aminteste de minimalism. Sunt destul de multe detalii, dar o mulțime de lumină. Iluminarea artificială împreună cu lumina naturală extinde vizual spațiul bucătăriei. Iluminatul planificat corespunzător vă permite să împărțiți camera în mai multe zone funcționale.

Scandinavă în combinație cu alte stiluri

Un adevărat interior scandinav pentru mulți iubitori de elemente luminoase este prea steril și puțin plictisitor, deci combinația sa cu alte direcții va fi o mare alternativă în acest caz. Unul trebuie doar să adauge la notele de stil scandinave stricte ale muzicii clasice, moderne sau de țară, cum va fi umplută camera cu noi ritmuri și contraste.

"Nu este o uniformă albă": nuanțe de culori în designul scandinav

Așa cum am menționat mai devreme, principala caracteristică a interiorului scandinav este albă. Desigur, un astfel de fundal creează o atmosferă specială în cameră, umplându-l cu ușurință, prospețime, lumină. Dar dacă abundența albă pentru dvs. este prea mult, simțiți-vă liber să experimentați cu nuanțe calde de cremă, lapte, smântână, zăpadă etc.

Doriți să diluați interiorul cu alte tonuri - nu ezitați să folosiți elemente de albastru, gri și chiar verzui. Bright roșu, galben, portocaliu, albastru etc. lăsați doar pentru a pune accentul. Principalul lucru - să adere la unitatea paletei, fără compoziții complicate.

Caracteristici de stil

1. Iluminare optimă. După cum se știe, locuitorii țărilor scandinave nu sunt adesea fericiți de zilele însorite, așa că încearcă să umple interiorul cu o cantitate maximă de lumină cu ajutorul iluminării naturale și a nuanțelor luminoase.

2. Practicitatea. Prin tradiție, bucătăria în stil scandinav este echipată cu mobilier încorporat și aparate pentru a economisi spațiu. Toate părțile mici care pot fi îndepărtate cu ușurință, se ascund. Ca urmare, spațiul și libertatea domină în bucătărie, cu toate funcționalitățile necesare mereu la îndemână.

3. Naturalitatea interiorului. Scandinavia este bogată în păduri, astfel încât mobilierul din interior ar trebui să arate natural - fără a se colora și a prelucra adânc. Noptierele, dulapurile, mesele și scaunele arată foarte elegante în aspectul lemnos original.

4. Zidurile albe. Evident, acest element este un fel de zest de stil scandinav. Dacă doriți să faceți spațiul mai cald, acordați atenție analogilor alb-bej, tonuri de cremă, fildeș și altele.

Mobilier de bucătărie în stil scandinav

Făcând bucătăria în acest stil, rețineți - mobilierul din acesta ar trebui să fie cât mai mic posibil, chiar dacă spațiul vă permite să aranjați mai multe elemente. Regula de bază în acest caz este totul doar cel mai necesar și multifuncțional; mai presus de toate, simplitate, până la cel mai mic detaliu.

Este preferabilă mobila din lemn natural, iar ca decorațiuni puteți folosi piese metalice sau elemente din răchită, care pun accentul pe eleganța non-trivială a stilului.

În ceea ce privește forma mobilierului, alegeți produsele într-o combinație de linii rotunjite stricte și mai fine.

Fundalul alb al bucătăriei, așa cum am menționat deja, este soluția evidentă pentru stilul scandinav. El este cel care stabilește tonul pentru proiectarea mobilierului și a aparatelor. Cu toate acestea, este categoric imposibil să se permită o fuziune fără compromis a spațiului comun într-un singur loc. Și aici cea mai bună soluție este prezența accentelor luminoase sau întunecate în tehnică, setul cu cască, tabletop sau alte elemente.

Finisarea podelei

Designul ecologic, bineînțeles, va pune accentul pe podeaua din lemn. Este, de asemenea, foarte popular linoleum în culori strălucitoare, care imită masa de lemn. Pentru o mai mare expresivitate și efect, utilizați o combinație de contraste: de exemplu, pereții albi și podeaua neagră. Eleganta unica a interiorului va da tigla in nuante reci.

Designul minimalist al bucătăriei în stil scandinav vă permite să aplicați orice acoperiri pentru pereți și pardoseli, astfel încât să rezoneze armonios unul cu celălalt și, desigur, să corespundă ideii stilistice.

Decor de bucătărie în stil scandinav

În cazul în care decorarea se caracterizează prin simplitate și detalii minime, decorul este exact opusul. Expresiv decor va reîmprospăta un pic de un plictisitor "cool" de design. Detaliile luminoase vor face bucătăria un pic mai obraznic și mai colorat. Având variate interiorul cu textile confortabile, postere frumoase sau picturi frumoase și alte lucruri neobișnuite, puteți crea un design perfect. Principalul lucru - totul ar trebui să fie moderat și decorat cu gust.

În plus, într-o bucătărie mică puteți juca cu detaliile care se vor suprapune în diferite părți ale camerei. Perne decorative de aceeași tăietură și culoare, covoare drăguțe în zonele opuse ale bucătăriei, un colț "viu" cu plante, ceasuri de perete originale - puteți imagina întotdeauna.

Bucătărie în stil scandinav în fotografie

Cunoscători de eleganță și design stil scandinav s-au îndrăgostit de versatilitatea sa, pentru că este perfect pentru orice aspect și într-o cameră mică vă permite de asemenea să economisiți spațiu.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.