Jadeitul mineral este o piatră din grupul de piroxen, care are o structură fină și dură. Bazele compoziției chimice a sodiului și un amestec de aluminiu. În exterior, este similar cu jadul, cu toate acestea, are alte proprietăți fizice și se distinge prin duritate mai mare.

În trecutul îndepărtat, oamenii au folosit acest mineral pentru a vâna animale, din care au produs unelte folosite în viața de zi cu zi. În China, piatra avea o importanță deosebită, așa că localnicii o respectau, folosindu-l ca decor de casă. Popoarele Americii au folosit piatră pentru a crea artă și bijuterii, iar în timpul colonizării Europei, europenii au apreciat frumusețea pietrei, după care au devenit populare în întreaga lume.

Tipuri de jad

Un mineral translucid cu o nuanță verde este cea mai scumpă varietate de jadeit. Această bijuterie este folosită de bijutieri pentru a crea bijuterii elegante (inele, brățări, cercei și pandantive).Cu toate acestea, culoarea verde nu este singurul fel de jadit care poate fi găsit pe planeta noastră, deoarece piatra este violet, alb sau roșu. În plus, absolut toate soiurile minerale au pigmentare galbenă și roșie, care se formează datorită intemperiilor prelungite.

În prezent, există următoarele tipuri de jadei:

  • Imperial este o piatră care este comparată cu smaraldul însuși, având o culoare similară, strălucitoare și rezistentă. Dacă mineralul este plasat în lumină puternică, transparența și granulația fină a rocilor sunt vizibile.

  • Utilitățile au un aspect opac, adesea albastru, în cazuri mai rare, alb mat sau negru lucios.

  • Comerțul este o piatră cu o structură opacă. Mineralul verde este ușor de învățat din cauza venelor transparente.

Unde este piatra jadeită folosită

Domeniul de aplicare a mineralelor depinde de tipul și costul lor. De exemplu, bijutierii iubesc jadul costisitor, folosindu-l pentru a crea bijuterii, iar costul unei pietre ajunge uneori la valori de necrezut. Pentru prima dată în Rusia, piatra a fost folosită în secolul al XIX-lea, creând bijuterii pentru curtea regală. O creație unică poate fi văzută în Shanghai, unde Buddha este sculptat din piatră în creșterea umană.

De asemenea, pietrele mari de jadit pot servi ca parte a interiorului băii ca material de finisare. Cu ajutorul mineralelor decora vase, cutii și alte suveniruri. Deoarece jadeitul este rezistent la temperaturi ridicate, umple cuptorul în baie. În plus, piatra este folosită în mod activ în medicina alternativă, cu ajutorul ei fac masaj și meditează.

Dacă studiați istoria pietrei, se poate observa că în antichitate a fost tratată cu respect și tremurături deosebite. În prezent, jadul este folosit numai pentru complexe acvatice și spa-uri. Principalele situri miniere și depozitele de minerale sunt Uralii, Krasnodar, Turkmenistan și Noua Zeelandă.

Proprietăți medicinale ale jadeitului

Medicii din Tibet și China au înțeles de mult că jadul nu este numai o piatră frumoasă, ci și un mineral folositor care permite utilizarea sa în scopuri medicinale. În primul rând, această piatră stabilizează balanța energetică a proprietarului, datorită căreia are loc o recuperare completă a corpului, iar proprietarul pietrei câștigă tonul necesar. În același timp, jadeitul are un efect pozitiv asupra funcției de reproducere a sexului mai slab, prin urmare, este recomandat să-l transportați cu femeile însărcinate, astfel încât copilul să fie sănătos, iar nașterea să treacă fără complicații.

Reprezentanții de medicină alternativă sunt sfătuiți să utilizeze piatra pentru cei care au hipertensiune arterială, deoarece piatra reduce tensiunea arterială. Nu este un rol mic și culoarea mineralelor, de exemplu, roz - un efect benefic asupra inimii și ameliorează boala cardiacă și albă - îmbunătățește imunitatea.

Se crede, de asemenea, că jadul are un efect benefic asupra rinichilor, economisind-i de boli. Este demn de remarcat că piatra în sine nu are o astfel de proprietate, ci poate doar să sporească efectul drogurilor asupra corpului. Piatra este foarte des utilizată pentru o baie, deoarece atunci când este încălzită eliberează substanțe benefice. În general, această bijuterie poate fi utilizată pentru prevenirea bolilor și tratamentul animalelor domestice.

Piatra Jadeite și proprietățile sale magice

Mineritul verde are un mare potențial ascuns, exercitând un efect energetic și magic asupra proprietarului său. De exemplu, piatra spulberă conflictele, reducând agresiunea și emoțiile negative. Mineralul este recomandat să se utilizeze pentru persoanele cu tulburări psihice, deoarece piatra se îndepărtează de depresie, se relaxează, privează furia și nervozitatea excesivă. Locuitorii din țările estice poartă cu ei minerale pentru a atrage armonie, fericire și noroc în viața lor.

Jadeite are un rol deosebit pentru indivizii cu stima de sine slaba, deoarece va da incredere. Datorită acestui lucru, proprietarul pietrei își va găsi drumul, va începe să ia decizii importante și corecte, să se adapteze exclusiv pozitiv.De asemenea, se remarcă faptul că proprietarul jadului nu este capabil de un act amoral sau ilegal, deoarece piatra îl protejează de acesta, deci jadul este un mineral de oameni buni și modest.

Trăsătura magică principală a jadeitului este legătura dintre generații. Piatra ajută foarte mult în viața de familie, permițându-vă să găsiți un limbaj comun cu copiii, eliminând greșelile părinților. Foarte des există conflicte între generații, când un cuplu tânăr locuiește împreună cu părinții lor. Piatra spulberă conflictele, permițându-vă să trăiți liniștit și confortabil fără agresiune sau furie.

Cui iubește piatra de jadit, semnul zodiacal

Jadeite este o piatră cu o energie enormă. În același timp, acesta este alimentat suplimentar de Venus, Saturn și Lună, datorită căruia mineralul are un efect puternic asupra oamenilor. Balanta este un semn al zodiacului pentru care jadul este considerat piatra cea mai potrivita, care are un efect benefic asupra vietii si sanatatii proprietarului.

De asemenea, piatra va ajuta Lions, făcându-le mai moale, echilibrate și mai calme. În general, jadeitul are un efect benefic asupra tuturor semnelor pământului, cu excepția Capricornului. Această piatră semn zodiacal nu este recomandată, deoarece reduce abilitățile mentale, făcând o persoană împrăștiată și visătoare.

Rac și Scorpion - aceste semne zodiacale nu sunt, de asemenea, recomandabile să transportați jad, pentru că le afectează negativ. Datorită impactului pietrei, oamenii născuți sub aceste semne devin pesimiști, dezvoltă apatie. De asemenea, reprezentanții elementului de apă nu pot purta în mod constant o piatră, deoarece îi determină să fie indiferenți.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.