Nu fiecare piatră este umplută cu o semnificație atât de profundă, mistică și magică, precum sultanitul. Acest mineral este unul dintre puțini care îi poate avertiza pe proprietar cu privire la dezastrul iminent. Dacă vine vreun negativ, această piatră începe să se spargă și se împarte în bucăți mici. Principalul avantaj al mineralelor este că acestea servesc ca un talisman puternic, în timp ce nu este necesar să se efectueze ritualuri sau rituri care să-i înzestreze cu aceste abilități.

Sinteze istorice

Pentru prima dată pe piatră, sub numele de sultanite, a învățat prin analele vechilor înțelepți din est. După cum știți, numele acestui mineral nobil a venit din cuvântul "sultan", pentru că acești granzi au fost primii care au folosit această piatră, decorându-și hainele și aducând produse cu ele la iubitul lor. În același timp, bijutierii au folosit-o pentru a distinge aurul real de fals.

Depozitele sultanite

Depozitele de roci cu acest mineral se găsesc în diferite părți ale planetei, cea mai mare cantitate de piatră se află în Ural, Uzbekistan și Azerbaijan, China și Statele Unite. În același timp, în fiecare țară, o piatră diferă într-un alt indicator de formare a rocilor, care determină valoarea sa. În acest sens, mineralul nu este întotdeauna o piatră naturală cu adevărat valoroasă, iar cele mai prețioase specii se găsesc numai în Turcia.

Bijucierii din multe țări, cu respect și tensiune deosebită, aparțin sultanilor din Turcia. Cu ajutorul mineralelor turcești creează bijuterii, cucerind frumusețea lor. După cum se știe, numai în această țară, subsolul este umplut cu o bijuterie cu un potențial magic deosebit. Atunci când taiați acest mineral, puteți obține o bijuterie de 25 de carate, care este dificil de a-mi face mina. Materialul, deși de mare valoare, este slab exploatat, prin urmare este aproape imposibil să se evacueze depozitele de piatră.

Tipurile și culorile sultanitelor de piatră

Bijuterii sultanite are un preț extraordinar, deoarece soiurile prețioase sunt rar văzute, iar puțini se pot lăuda. Costul ridicat se bazează nu numai pe raritatea sa, ci și pe faptul că nu toate tipurile de minerale au calitatea cerută. Tipul de minerale depinde de piatra în care a fost format, precum și de impuritățile din jur.

Soiurile sultanitelor:

 • Zultanitul este o piatră de înaltă calitate, care poate fi minată numai în adâncurile Turciei.
 • Tanataritul - acest tip de piatră nu este atât de prețios, a fost descoperit pentru prima oară în adâncurile Rusiei și a fost numit după geologul I.I care a găsit acest mineral. Tanatar.
 • Diasporele sunt varietatea cea mai frecventă. Denumirea alternativă este "disipativă", în timp ce mineralul nu tolerează temperaturile ridicate și este foarte fragil. Moartea pietrei și zdrobirea ei pot provoca îngrijire necorespunzătoare sau manipulare neatentă. Cu distrugerea pietrelor se transformă în fragmente care nu au valoare.

Gama de culori a pietrei depinde de impuritățile cu care sultanitul a intrat în contact, precum și de cât de mult este expus la lumină în timpul utilizării. În prezent, piatra este de asemenea culori:

 • Verde - la lumină scăzută și vreme rea.
 • Galben de aur - în vreme clară sau în lumină artificială luminată.
 • Brown.
 • Roz.
 • Zmeură.

Cum nu este cunoscută schimbarea culorii, pentru a afla că oamenii de știință încearcă nu primul an. Este de remarcat faptul că această piatră poate stralucirea strălucitoare de sticlă, completată de pătrunderea mamei de perle. Această piatră este atât de frumoasă încât bijutierii nu au putut să o ignore, așa că o folosesc pentru a crea bijuterii din argint și aur.

Piatra sultanită și proprietățile sale vindecătoare

Trebuie remarcat faptul că această bijuterie nu are capacități speciale și nu este capabilă să ofere un efect terapeutic asupra corpului proprietarului său. Lituoterapeuții nu folosesc această piatră și tot ceea ce se poate lăuda cu această piatră este că este capabil să avertizeze o persoană despre pericolul iminent. După cum se știe, structura acestui mineral poate fi perturbată, ca urmare a faptului că el se ruinează pur și simplu în bucăți mici. Este important să se întâmple acest lucru fără nici un motiv pentru această atitudine nepăsătoare și întreținerea incorectă a pietrei nu se aplică acestui lucru.

Proprietățile magice ale sultanitei

Așa cum am menționat mai devreme, această piatră particulară are un potențial magic uriaș, așa că a primit o recunoaștere reală în rândul ezoteristilor. Proprietăți magice de bază:

 • Piatra este capabilă să devină un talisman și un tutore pentru indivizii creativi. Această bijuterie ajută la găsirea unei muze, atrage noroc și vă permite să vă deschideți pe deplin în câmpul dvs. preferat.
 • Dezvoltă gândirea în afara casetei, permițând unei persoane să iasă în evidență din societate. Piatra dezvoltă gândirea, te face să te gândești la univers și la existența umană. Ca urmare, proprietarul bijuteriei devine mai dezvoltat, va fi întotdeauna în măsură să găsească o soluție originală chiar și într-o situație simplă.
 • Păstrat din ochiul răului, oamenii răi și energia lor negativă.Această piatră, chiar și atunci când este deteriorată, protejează o persoană prin preluarea puterii negative magice spre el însuși, ca urmare a faptului că el ar putea izbucni și să se prăbușească.
 • Proprietarul salaanitei la nivel subconștient începe să se dezvolte, devine mai intenționat, datorită căruia atinge obiective care până acum nu par a fi realizabile.
 • Mageii și ezotericiștii folosesc piatra în scopuri proprii și realizează ritualuri speciale pentru a învăța viitorul.

Valoarea sultanului în semnele zodiacului

După cum știți, există două științe, și anume ezoterice și astrologie, care studiază efectul materialelor naturale asupra oamenilor, pe baza cărora semne zodiacale se potrivesc cel mai bine unui mineral particular. Mulți cred că această piatră are doar un efect benefic, astfel încât poate fi purtat de absolut toată lumea, indiferent de sex, vârstă sau nume.

Unele caracteristici ale pietrei sultanite pentru semne zodiacale:

 • Taur, Fecioară și Capricorn - bijuteria permite proprietarului să devină mai puțin risipitor și mai practic, în timp ce persoana se poate controla pe sine, emoțiile și caracterul său.
 • Sagetator, Berbec și Leu - aceste semne minerale ajută la dezvăluirea talentelor ascunse în sine, de exemplu, dezvoltă intuiția și darul clarvederii.
 • Gemeni, Varsator si alte semne - pentru aceste persoane piatra nu are o semnificatie speciala magica, cu toate acestea, nu este interzisa purtarea ei. Este important să rețineți că, în timpul contactului permanent cu piatra, începe să-i afecteze în mod benefic proprietarul, energia și psihicul.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.