Sapphire este un mineral natural care aparține pietrelor prețioase. Din cele mai vechi timpuri, pietrele prețioase au fost folosite ca bijuterii, amulete și amulete care atrag numai energie pozitivă. Toate tipurile de pietre scumpe au puteri unice de vindecare și magice, astfel încât toată lumea vrea să le cumpere. Sapphire este o piatră care a fost folosită de mult pentru a decora coroanele regale, inele de bijuterii și brățări. Patronul mineralului este Saturn.

Tipurile și caracteristicile principale ale safirului

Sapphire este un tip de corundum de primă clasă, al cărui cost este inferior diamantului. Acest mineral are mai multe culori, un grad bun de transparență și duritate foarte mare. Este demn de remarcat faptul că o astfel de știință, precum mineralogia, crede că numai piatra albastră poate fi recunoscută ca un adevărat safir. De fapt, în natură nu există nici un safir identic, așa că conceptul de albastru este relativ.Fiecare piatră este unică în forma ei, transparență, culoare și greutate. Cel mai scump safir este o piatră, în interiorul căreia puteți vedea imaginea unei stele.

Cea mai mare valoare este safirul albastru de culoare albă, nuanțele mai scumpe sunt mai puțin costisitoare, deoarece nuanțele întunecate afectează transparența și strălucirea pietrei. În sfera de bijuterii se utilizează nu numai piatra albastră, ci și corindonul de maro, galben și portocaliu, albastru și roz, negru și albastru și galben. Pentru a crea bijuterii, ele folosesc nu numai pietre scumpe, ci și o versiune mai ieftină - safirele declasate (întuneric puternic și opacitate totală).

În general, costul pietrei este determinat de următorii parametri:

  • Culoare.
  • Greutate.
  • Depozite minerale.
  • Dimensiune.
  • Bijuterii tăiate.
  • Gradul de transparență și claritate.

Proprietăți de vindecare a safirului

Sapphire este cunoscut pentru a avea proprietăți unice de vindecare. Acest corundum este capabil să vindece sufletul și trupul proprietarului său, normalizează activitatea organelor interne. Mai întâi, mineralul are un efect benefic asupra inimii, restabilește sistemul musculo-scheletic și ameliorează problemele musculare. În același timp, safirul este un imunostimulator ideal care poate vindeca femeile de infertilitate.

De asemenea, piatra este capabila sa restabileasca vederea, nu numai safir, dar si apa infuzata pe ea are proprietati utile de vindecare. Pentru a scăpa de nevroză, depresie, dureri de cap, răni și leziuni, este suficient să transportați o piatră cu tine, punându-l în zonele bolnave ale corpului.

Proprietățile magice ale pietrei

Sapphire este o piatră magică și cosmică care are o putere unică. După cum știți, este strâns asociată cu corpul și sufletul unei persoane, făcându-le mai curată și sănătoasă. De asemenea, piatra este capabila sa schimbe caracterul proprietarului, salvand-o de la lipsuri, asa ca este recomandat sa fie purtat chiar si pentru copii.

Sapphire este capabil să înlăture agresivitatea și temperamentul, dezvoltă talente creative într-o persoană și deschide abilități extrasenzoriale. De asemenea, eliberează o persoană de invidie și ură, prin urmare, se recomandă să fie folosită de personalități deschise și deschise. Dacă o persoană are energie negativă, atunci o piatră nu-l poate face decât să-i facă rău.

Proprietățile terapeutice și magice ale safirului, în funcție de culoarea sa

Albastru mineral

Corundul albastru sau albastru este o piatră care servește drept simbol al norocului în dragoste și la locul de muncă. Acest mineral uimitor și atrăgător este considerat personificarea înțelepciunii și purității, a nevinovăției și a decenței, a cunoașterii și a statorniciei rațiunii. Mai întâi de toate, acest mineral are un efect benefic asupra funcționării sistemului nervos, vă permite să vă concentrați asupra detaliilor, făcându-i proprietarului mai îndrăzneț și încăpățânat.

Safirul de albastru de porumb este considerat o piatră de sex feminin, deoarece subliniază sensibilitatea sufletului feminin și îl îmbogățește. Mineralul este sfătuit să fie purtat de cei care vor să păstreze sinceritatea sentimentelor sau să găsească dragoste reciprocă. În același timp, safirul albastru este un amulet de încredere în timp ce călătoriți, o piatră care îi va oferi proprietarului reținerea și puterea, dar nu este absolut adecvată pentru persoanele inactive.

Albastru verde minerale

O bijuterie verde sau albastru-galben face o persoană mai sensibilă și mai bună, atentă și deschisă celorlalți. Se crede că acest tip de safir îi face pe proprietar milostiv și indulgent, de aceea este mai potrivit pentru fete minunate. Piatra creează o atmosferă plăcută în jurul proprietarului, încărcând-o cu energie pozitivă. De asemenea, mineralul ameliorează insomnia, coșmarurile și coșmarurile, dând vise pline de culoare și o memorie bună. Nu mai puțin util este corundul albastru-verde în timpul scandalurilor, deoarece colectează energie negativă, redirecționându-l spre canalul de bunăstare și bunătate, care păstrează relația și dragostea în casă.

Star Sapphire Black

Corundul negru este o piatră opacă care are o strălucire unică și un flux strălucitor de gri. Acest mineral este folosit ca un amulet puternic care protejează împotriva dușmanilor, a ochilor răi și a daunelor.În același timp, piatra are un efect benefic asupra stării psihologice a proprietarului său, adesea folosit de șamani și magicieni pentru rituri și ritualuri. Această piatră este înălțătoare, luând toate negativele asupra ei înșiși. De obicei safirul negru este o piatră care este utilizată pentru inlayarea inelelor bărbaților. În același timp, mineralul va avea un impact pozitiv asupra stării spirituale și fizice a proprietarului său, protejându-l împotriva deciziilor eronate și grabe. Este de remarcat că safirul negru este un talisman al bogăției, de aceea este adesea folosit de oameni de afaceri.

Sapphire galbenă

Piatra galbenă în natură este extrem de rară, deci simbolizează noroc și bunăstare, atât la locul de muncă, cât și în viața personală. De asemenea, piatra galbenă este un amulet puternic și un amulet care îi protejează pe proprietar de ochiul rău, daune, anxietate și temeri, necazuri și îngrijorări. Piatra are un efect benefic asupra sistemului nervos, făcând proprietarul său mai bun și deschis, calm și milostiv. Sapphire galben are o importanță deosebită pentru indivizii creativi, deoarece le dezvăluie talentul, făcându-i proprietarul mai îndrăzneț și decisiv. De asemenea, mineralul va proteja împotriva calomniei și a vântului, a bârfei și a ochiului rău. Cu toate acestea, nu se recomandă să transportați în mod constant mineralul galben împreună cu dvs., deoarece în cazul contactului permanent, proprietarul se simte anxios.

Cine este safir conform semnului zodiacului?

Pietrele, inclusiv safirul, au o putere extraordinară, astfel încât să poată schimba viața și destinul unei persoane. În acest sens, safirul poate fi purtat în nici un caz prin toate. Acesta va aduce beneficii deosebite Lionului și Vărsătorului, deoarece acestea sunt cel mai bine combinate cu energia sa, dar pentru Capricorns utilizarea safir este strict interzisă, deoarece spațiul și elementele pământului nu sunt combinate unul cu celălalt. Ca urmare, piatra va întări trasaturile negative ale caracterului și va aduce dezamăgire numai vieții proprietarului său. În ceea ce privește celelalte semne ale zodiacului, atunci mineralul este neutru pentru ei, adică poate fi purtat, dar acest lucru nu trebuie făcut permanent și piatra nu va avea un efect particular. Trebuie remarcat separat faptul că safirul deteriorat, ca și alte pietre prețioase, nu poate fi purtat, deoarece mineralele sparte sunt speranțe și vise sparte.

 

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.