Cuprins:

 1. Tantarii - cine sunt ei si ce sunt ei?
 2. Cum să scapi de țânțari în apartament?
 3. Metode populare de eradicare a țânțarilor
 4. Cum să scapi de țânțarii din țară?

Vara este un timp minunat pentru recreere în aer liber, vacanțe de vară, grătaruri, excursii de pescuit sau plimbări în pădure. Cu toate acestea, o vacanță plăcută poate fi răsfățată, pentru că de această dată este adorată de țânțarii mici, urât și buze și supt de sânge. Aceste insecte creează disconfort nu numai în natură sau pe stradă, dar și în interior, care penetrează în apartament prin ferestre și balcon. De aceea, întrebarea: cum să scapi de țânțari este atât de relevantă. Să încercăm să găsim soluții simple și eficiente.

Tantarii - cine sunt ei si ce sunt ei?

Un țânțar comun sau un țânțar piskun este o insectă comună a cărei lungime poate ajunge la 5-7 milimetri. Ei se hrănesc cu sapă de plante și iubesc, de asemenea, sânge uman. Principalul lor pericol constă în faptul că țânțarii sunt purtători ai bolii.Este demn de remarcat faptul că doar femeile beau sânge, deoarece au nevoie de ele pentru dezvoltarea populației viitoare.

Cum să scapi de țânțari în apartament?

Nu este greu să te ascunzi de insecte pe stradă, pentru că e suficient să scurtezi mersul, dar acasă nu este realist să faci asta, pentru că acest zgomot urât vă va urma zi și noapte. Desigur, vă puteți ascunde de ele sub o pătură, dar vara nu doriți să faceți acest lucru, de aceea este important să știți cum să eliminați țânțarii din încăperile de locuit. Pentru aceasta puteți utiliza instrumentele și accesoriile descrise mai jos.

Spray-uri, unguente și creme

Astfel de instrumente nu sunt practice în utilizarea lor, astfel încât acestea pot fi folosite numai atunci când se întâmplă în natură. Ei nu vor putea folosi fondurile în apartament, iar perioada de funcționare este de numai câteva ore, ceea ce înseamnă că nu vor putea să le protejeze în timpul somnului.

fumigators

Mai eficiente și mai moderne mijloace de combatere a insectelor - fumigatorie. Aceste dispozitive trebuie să fie conectate la rețea, iar principiul de funcționare constă în înfricoșarea țânțarilor grație unei plăci care răspândește "fluide" dăunătoare insectelor. Acest instrument este convenabil și practic, deoarece este posibilă utilizarea reutilizabilă. Singurul lucru de făcut este să schimbi o placă specială la timp. Trebuie remarcat faptul că acest instrument este absolut sigur pentru corpul uman și pentru sănătate.

Plasă contra țânțarilor

Puteți, de asemenea, să vă protejați de țânțari cu ajutorul unei plasă de țânțari, care este instalată pe ferestre. Acesta servește ca o barieră pentru insecte, datorită cărora nu vor putea să penetreze casa. Plasa este sigură pentru sănătatea umană și nu este toxică. Singurul dezavantaj este că, dacă suprafața este deteriorată, integritatea barierului va fi ruptă și țânțarii vor pătrunde din nou în locuință.

Mirosuri mirositoare

Tantarii pot fi, de asemenea, afectati de mirosuri, in timp ce unii dintre ei sunt capabili sa ucida insecte, in timp ce altii ii atrag si vor servi ca un habitat care prelungeste viata.

Pentru a sperie țânțarii, este recomandat să folosiți una dintre opțiunile sugerate mai jos:

 • Stemă de roșii.
 • Mirosul de mentă, de cireș, de lavandă sau de liliac.
 • Frunze de nuc.
 • Eucalipt sau ulei de lavanda.
 • Cuișoare, busuioc și alte condimente.

Este important! Toate instrumentele propuse nu pot fi numite eficace, deoarece doar sperie temporar țânțarii, în plus, în timp, insectele se obișnuiesc să miroasă și nu le mai opresc.

Metode populare de eradicare a țânțarilor

Pentru combaterea insectelor, puteți folosi diferite mijloace naturale și sigure pentru oameni, inclusiv:

 • Uleiul esențial de Citronella. În acest caz, este important ca uleiul să nu fie parfum, ci natural.
 • Uleiul de soia, care poate fi amestecat cu catnip sau cu lavanda.
 • Uleiul de semințe oleaginoase provine din India.
 • Usturoi.
 • Amoniacul - un instrument eficient care poate fi folosit, dar este nedorit deoarece este neplăcut nu numai pentru țânțari, ci și pentru gospodării.
 • Camfor, încălzit pe arzător.
 • Valerian sau tutun.
 • Ulei din arbore de ceai. Pentru a combate sângele, este suficient să picurăți uleiul de pe lampă sau să puneți un tampon de bumbac înmuiat în produs pe pervazul ferestrei. Este de remarcat faptul că uleiul este eficient nu numai atunci când resping tantarii, dar și atunci când procesează mușcăturile.
 • Sambucus.
 • Musetelul moscovit sau caucazian. Acest instrument îndepărtează de asemenea insectele, deoarece compoziția conține feverfew, pe care toți paraziți insectei se tem.

Este important! Unele remedii populare pot cauza o reacție alergică, astfel încât efectele lor asupra organismului trebuie verificate.

Cum să scapi de țânțarii din țară?

După cum se știe, sângeții iubesc umiditatea și condițiile favorabile de temperatură. Când vă odihniți în țară, vă puteți întâlni cu ei în dușul de vară, în pivniță, în grădină sau în interiorul camerei. În oricare dintre aceste locuri, țânțarii trăiesc în propria lor plăcere, în timp ce numărul lor atinge sute sau chiar mii de indivizi. Este dificil să le lupți aici, dar este destul de posibil, este suficient să alegeți una dintre metodele prezentate mai jos.

Capcana simplă

Pentru a construi cea mai comună capcană pentru sângele din țară este suficient să folosiți o sticlă de plastic. Procesul de creare a unei capcane este după cum urmează:

 • Luați o sticlă de plastic și taie-o deasupra.
 • Se toarnă puțină apă caldă în recipient.
 • Adăugați câteva linguri de zahăr și amestecați bine.
 • Adăugați 2 grame de drojdie (nu amestecați).
 • Acoperiți capcana cu bucata tăiată a gâtului sticlei în jos.
 • Puneți o capcană într-un loc de odihnă.

Velcro capcana sau capcana electrica

O astfel de capcană este capabilă să captureze nu numai țânțarii, ci și alți paraziți de insecte. În exterior, dispozitivul se aseamănă cu o bandă de bandă adezivă suspendată de tavan într-un loc în care trebuie să scăpați de sânge. Banda emană un miros special, atrăgând insecte în sine, ca urmare a faptului că acestea se lipesc și nu pot zbura înapoi. De-a lungul timpului, pe bandă pot apărea nu numai țânțari, ci și mlaștini, viespi sau muște. Un omolog mai modern este capcana electrică, care atrage insectele cu radiații ultraviolete și ucide atunci când se apropie.

Repeller cu ultrasunete

Dispozitive moderne și extrem de eficiente, care îndepărtează țânțarii la o distanță mare. Ele sunt de dimensiuni diferite, atât de suficiente încât să pună o cutie mică în buzunar și să uite de țânțari și de existența lor. La cabana, puteți instala un repeller puternic, gama de acțiune, care ajunge la 50 de metri.

Spirale, pilule și lichide

După ce ați cumpărat o cutie mică, puteți obține 6-10 spirale împotriva țânțarilor, care sunt suficiente pentru a fi instalate pe o bază metalică, setați focul și așteptați 15 secunde. După aceea, spirala trebuie să fie stinsă, lăsând să se rănească.

Este important! Nu este recomandabil să folosiți instrumentul în încăperi închise, dar în zona de recreere va deveni un asistent indispensabil și eficient.

Puteți cumpăra, de asemenea, pastile și plăci speciale, mirosul căruia nu numai că sperie țânțarii, dar și le ucide. Este important să colectați țânțarii în timp, deoarece altfel pot să vină la viață. În plus, puteți utiliza un lichid special care acționează în mod similar.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.