Ikebana do-it-yourself: idei și tehnici pentru crearea decorului interior natural

0

Handmade ikebana este cel mai bun decor pentru interior. Creează un sentiment de căldură și confort, atmosferă măsurată și calmă.

Pentru a face un buchet pe cont propriu, nu aveți nevoie de mult timp, bani și materiale. Tot ce este necesar este de a arăta imaginația maximă și creativitatea.

Ikebana: Arta antica din Japonia

În mod literal, "ikebana" este o artă, o abilitate în aranjarea florilor. Foloseste flori proaspete si flori uscate uscate.

Când creați buchete, respectați poruncile stricte, care se bazează pe experiența marilor maestri japonezi. Înainte de a începe să creați ikebana tradițională japoneză, este util să le cunoașteți:

 • pentru a obține aranjamentul perfect de flori, nu este necesar să folosiți flori frumoase. Gajul unui buchet armonios este proporția corectă a elementelor.
 • compoziția compoziției ia în considerare timpul din an și cazul în care este creat;

 • pentru a incepe sa creezi un buchet de flori de care ai nevoie intr-o stare frumoasa, in pace si liniste. Numai atunci rezultatul lucrării vă va încânta cu adevărat.
 • Numarul de flori dintr-o aranjament floral japonez nu conteaza, poate exista un numar par si impar.

Regulile tradiționale de creare a ikebana

Regulile de a crea buchete japoneze de flori uscate au evoluat de-a lungul multor secole. Marii maeștri ai artei de amenajare a florilor au identificat punctele cheie care trebuie urmate pentru a obține un aranjament frumos de flori.

 • Accentul principal este pus pe elementul central, care stabilește tonul pentru întreaga compoziție. Aceasta poate fi o floare mare, frunze, crengi.

 • distribuirea dinamică a florilor într-un buchet este una dintre condițiile principale pentru un buchet ideal. Elementele lui ikebana sunt situate la un anumit unghi față de vază sau unul față de celălalt. Pentru a atinge acest efect, japonezii preferă să folosească tulpini curbate de flori, flori uscate împletite uscate.

 • Asimetria este, de asemenea, importantă pentru compoziția perfectă. Nu este necesar să creați buchete fanteziste, este suficient de simbolică pentru a reflecta în ele 3 componente principale ale culturii japoneze - cerul, pământul și persoana.

Cea mai simplă ikebana în 5 minute

Pentru a crea cea mai simplă ikebana, veți avea nevoie de:

 • Orhidee - 2 buc.
 • lucru
 • o vaza inalta inalta cu o inaltime de 30 cm si mai sus
 • elemente decorative - bile de sticlă, nisip decorativ
 • foarfece sau pruner

Etapele aranjamentului:

 1. Plasați bile de sticlă sau nisip decorativ într-o vază, umplându-l în jumătate.
 2. Introduceți în umplutură 2 ramuri ale orhideei luminoase. Aranjați ramurile astfel încât unul dintre ele să fie situat la un unghi de 15 grade spre dreapta față de masă, iar celălalt la 15 grade spre stânga.

3. O ramură ar trebui să fie cu 15 cm mai mare decât cealaltă.

4. Finalizăm crearea ikebanei cu o creuzetă, care ar trebui să fie localizată între orhidee cu o înclinație ușoară spre cea mai mică dintre ele.

Osesya ikebana face-o singură

Ideile pentru crearea unui buchet japonez de toamnă sunt date de natura însăși. Pentru a crea o ikebana pentru o temă de toamnă, veți avea nevoie de:

 • decorative dovleac - forma rotundă mai bună
 • ramuri ramificate fără frunze
 • sprigs de cenușă de munte
 • elemente decorative la voință - frunze, conuri, sclipici pentru flori de interior
 • clei de lipit

Procedura de creare a aranjamentelor de flori de toamna:

 1. Elementul principal al ikebana - dovleac decorativ. Trebuie să fie pregătită în prealabil - tăiați cu atenție fundul astfel încât să fie cât mai lină posibil. Apoi, curățați dovleacul din semințe și faceți gaura superioară pentru crengi.
 2. Folosind un pistol lipici, lipiți conurile de crengi.

3. După ce adezivul a fost complet uscat, puneți baza compoziției pe dovleac.

4. Elementele centrale ale ikebanei sunt gata, este timpul să se emită cele secundare. Pentru a face acest lucru, introduceți o ramură rowan în partea centrală a compoziției, plasându-o cât mai dinamic posibil - într-un unghi față de dovleac, la înălțimi diferite unul față de celălalt.

Ultimul pas este de a face ikebana cu frunze uscate. Lipiți-le cu un termogun.

Este important nu numai să creați ikebana, ci și să o prezentați în mod corect. Cea mai bună decorare a aranjamentului de flori de toamnă va fi o pernă de frunze uscate, decorată cu mai multe castane. Pe această bază, creația însăși este stabilită.

Crăciunul ikebana faceți-l singur

Ikebana, creată cu starea de spirit a Anului Nou, va fi cea mai neobișnuită decorare a casei tale. În plus, această compoziție este relevantă pe tot parcursul anului.

Folosim următoarele materiale:

 • ramuri de pin sau alte conifere
 • gros de sfoară
 • sorg uscat
 • elemente decorative - decoratiuni de Craciun, conuri, crengi de catelus, crini
 • arma de foc

Ordinea compoziției:

 1. Un inel de întoarcere cu coarde gros, diametrul căruia depinde de numărul de bijuterii și de dorința comandantului. Lungimea șirului este luată în speranța că ar trebui să fie suficient pentru câteva rotații.
 2. Folosind un pistol de adeziv, conuri de clei și ramuri de conifere într-un punct al bazei pregătite.

 1. Decoreaza restul spatiului cu un inel de sfoara cu mici decoratiuni de Craciun si flori.
 2. Pentru a face aranjamentul floral să arate festiv, acoperiți-l cu vopsea de aur sau paiete pe partea de sus.

Există multe variații ale Crăciunului ikebana. Frumusețea și unicitatea fiecărei compoziții depind de imaginația maestrului și de materialele pe care le folosește. De exemplu, în loc de jucării de copaci de Crăciun puteți utiliza Physalis, crengi de mare sau ramuri de rowan.

Citrus Ikebana Style

Pentru a crea o compoziție luminată de vitamine, avem nevoie de:

 • portocale, mandarine și coajă de lămâie preparate în prealabil și uscate
 • frunze de lavandă și flori
 • conifere conuri - pin, cedru sau arin.

Este important să pregătiți în prealabil elemente ale vitaminei ikebana. Cojile de citrice trebuie să fie uscate și curățate de vene.

Pentru ca compoziția dvs. să exude aroma ademenitoare a fructelor, este suficient să puneți conurile într-o pungă de plastic și să picurăți câteva picături de ulei esențial de citrice în ea.

Procesul de creare a vitaminei ikebana este extrem de simplu. Elementele pregătite sunt așezate în sticlă plată, distribuindu-le uniform pentru a obține o compoziție completă.

Ikebana a stropit de sus cu petale de ghimbir sau petale de hortensie. Asigurați-vă că vitamina ikebana nu numai vă decorează casa, ci și umple-o cu un miros revigorant de citrice.

Toamna ikebana într-un dovleac

Dovleacul este o bază excelentă pentru crearea ikebanei de toamnă. Este stabil pe orice suprafață, are o culoare strălucitoare care este în armonie cu alte elemente ale compoziției. Și, cel mai important, datorită structurii specifice a cavității dovleacului, puteți introduce orice ramuri, frunze sau flori în ea.

Pentru a crea o compoziție de care aveți nevoie:

 • dovleac mic - întotdeauna rotund
 • buchet de frunze de toamnă și flori în culori galbene și portocalii
 • fructe de padure

Etape de creație:

 1. Ca și în atelierul anterior cu un dovleac, acesta trebuie pregătit - tăiați fundul pentru o mai mare stabilitate.
 2. Curățați cavitatea dovleacelor de la venele și oasele. Acum baza pentru ikebana este gata.

3. Pregătiți flori, frunze de toamnă, ramuri rowan. Pentru a face acest lucru, tăiați tulpinile astfel încât să se potrivească în cavitatea vasului și sunt puțin mai mari decât adâncimea dovleacului.

4. Urmează scenariul absolut creativ, în care nu există reguli stricte. Așezați elementele pregătite în dovleac, distribuindu-le uniform pe suprafața lor.

Încercați să grupeți frunzele și crengile în așa fel încât să nu existe vreun spațiu între ele.

Compoziția lumanarilor

Adesea, maeștrii japonezi se abate de la regulile clasice ale creării și utilizării ikebana, pe lângă florile vii, asemenea elemente decorative precum lumanari sau figurine plastice de păsări și insecte.

Vom avea nevoie de:

 • mic dovleac decorativ
 • o lumânare albă densă (aceasta este baza compoziției)
 • decorații naturale - frunze de cenușă de munte, Physalis, cătină albă pe o ramură.
 • arin, pin sau cedru conuri

Pasii de asamblare a buchetelor:

 1. Desfaceți dovleacul, tăiați fundul, faceți găuri pentru lumânare de sus.
 2. Introduceți o lumanare în dovleac, astfel încât să fie la suprafață la 2/3 din dimensiunea sa.

3. Pentru a decora spațiul din jurul lumânării cu ajutorul frunzelor de cenușă de munte sau de cătină, fructele lui Physalis.

4. Folosind un pistol de căldură pentru lipirea conurilor de brad.

Ca o bază pentru ikebana cu o lumânare, puteți folosi o oală superficială, coșuri decorative de răchită.

Panourile Ikebana o faceți singur

Pentru a crea un perete ikebana, veți avea nevoie de:

 • pânză sau alte texturi grosiere texturate
 • ramuri uscate cu țesături complexe
 • frunze, stuf, mușchi
 • insecte ornamentale sau păsări

Procedura de fabricare a panourilor:

 1. Folosind adeziv PVA, arma de căldură, panglică de adeziv pe baza pregătită.
 2. Aranjați elementele ikebana pe țesături - flori uscate, frunze, snacks-uri, mușchi.

Este important să se gândească în prealabil la localizarea fiecărui detaliu al compoziției pe panou, rezultatul fiind armonios și complet, rămânând doar pentru a decora panoul cu flori decorative, păsări, fructe de padure, flori fizalis.

Lăsați panoul într-o poziție orizontală până când adezivul este uscat complet și decorați orice perete al casei dvs. cu acesta.

Ikebana este un decor neobișnuit pentru noi, care surprinde cu originalitatea și frumusețea ei. În plus, un buchet personalizat în această tehnică va fi un cadou minunat pentru orice eveniment important.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.