Camera de zi în două culori este o soluție la modă și elegantă. Această metodă de decorare a camerei vă va permite să aduceți note noi și varietate în interior. Avantajul camerei de zi este capacitatea de a folosi orice combinație de culori și nuanțele lor la gustul dumneavoastră.

Culorile potrivite

În interiorul camerei aratau organic, se recomandă să se ia în considerare toate părțile proiectului în complex. Culorile de fundal ar trebui să completeze și să sublinieze cu gustul mobilierul ales, textilele și accesoriile. Doar în acest caz, toate reparațiile vor fi complete și complete.

Pentru selectarea corectă a culorii este importantă arhitectura camerei. Este necesar să se țină seama de înălțimea plafoanelor, iluminatul, deficiențele suprafețelor și defectele constructorilor. Există o serie de reguli care ajută la stabilirea cu ușurință a culorilor și a nuanțelor de fundal:

  • în orice caz, nuanțe luminoase vor fi avantajoase, deoarece vor putea să decoreze atât o sufragerie spațioasă, cât și să transforme o cameră compactă;
  • Dacă alegeți o paletă caldă, camera va deveni mai inteligentă;
  • culorile pastelului adaugă volumul;
  • culorile adânci și întunecate sunt permise numai în camerele de zi spațioase;
  • în încăperi compacte, desenele de pe pereți trebuie să fie în mare parte mici și uniform repartizate;
  • cu cât este mai mare camera, cu atât este mai mare modelul pe suprafețe.

Cei care nu proiectează desenele profesionale vor fi ajutați de un cerc special în care culorile sunt aranjate într-o ordine specială. Aceasta va oferi posibilitatea de a selecta cu precizie combinația de culori.

Avantajul camerei de zi este că puteți folosi orice culoare armonioasă. Starea de spirit a acestei camere poate varia, ceea ce nu se poate spune, de exemplu, a dormitorului, unde direcția principală ar trebui să fie pacea și odihna completă. Camera de zi este folosită pentru petreceri zgomotoase, relaxante singure sau cu familia, pentru cărți de lucru și lectură. Chiar și conversații grave de afaceri pot fi efectuate în această cameră multifuncțională.

Pentru a selecta culorile de fundal, trebuie să evaluați camera pentru sarcina pe care o are asupra ei însuși. După ce ați decis cât de des este folosită holul, puteți naviga în paleta de culori.

În cazul în care companiile zgomotoase adună în mod regulat, puteți combina în siguranță nuanțe strălucitoare luminoase. Deci, într-o situație în care dimensiunile camerei permit. Dacă locul de întâlnire al prietenilor veseli este mic, dar doriți să creați o atmosferă adecvată, atunci culoarea strălucitoare ar trebui combinată în proporții egale cu o nuanță pastel moale. De exemplu, roșu energetic va fi în armonie cu rozul, bej pal, culoarea unui trandafir prafuit. Orange poate fi combinat cu o gamă nudă, și albastru închis, cu toate nuanțele de alb.

Este mai bine să decorați camera de zi, unde este obișnuit să vă relaxați după o zi lucrătoare în tăcere sau la sunetul unui televizor, cu o combinație de nuanțe delicate sau o combinație de culori de gamă brună. Pacea și pacificarea unei astfel de camere vor aduce albe (nu albă de zăpadă), negru, gamă nudă, gamă pastel, nuanțe palide de roșu, verde și albastru combinate în perechi unul cu celălalt.

Cu ajutorul culorilor se poate zona o sufragerie mare:

  • zona de recreere se desfășoară în tonuri de culoare albastru deschis, verde, bej;
  • spațiul pentru citire și studiu este cel mai bine vopsit în galben, ceea ce promovează concentrarea;
  • loc cu un televizor pot fi decorate în nuanțe de adâncime.

Modalități de combinare a acoperirilor de culoare în interiorul camerei de zi

Combinația de culori pe suprafețe mari în interiorul camerei de zi este adesea realizată în două moduri clasice: orizontal și vertical. Aranjamentul vertical al benzilor de două tipuri va permite ridicarea plafoanelor, precum și zonarea camerei. Deci, puteți selecta în sala de mese sau în birou. O opțiune este plasarea barelor de culori printr-o singură. De asemenea, arată o cameră spectaculoasă, unde doar colțurile sunt evidențiate în culori de contrast strălucitoare. Această metodă va extinde vizual limitele camerei.

Alegerea poziționării orizontale a culorilor vă permite să trageți pereții și să corectați arhitectura geometric nefavorabilă a camerei. Recepția este adesea folosită pentru stiluri în care un stil strict și oficial se bucură de un avantaj deosebit: baroc clasic, luxos.

Un astfel de model nu este atât de popular, deoarece este bine să lipici tapet orizontal sau pentru a aplica vopseaua nu este atât de simplu. Cel mai simplu lucru este de a cartografia locația fiecărei flori folosind linii. În plus față de diferitele culori ale stratului de acoperire pe suprafețe mari, pot exista texturi diferite, pentru a combina un model și un singur strat de acoperire, pentru a combina același model de două nuanțe diferite, care urmează să fie formate din două materiale diferite.

Ca o opțiune, îmbinarea la marginea culorilor sau a texturilor este mascată cu o bandă, matriță, bandă specială.Rezultatul este un interior extrem de spectaculos.

Utilizați accente mari de culoare

Accentuarea folosind culoarea este pentru a evidenția un singur perete întreg cu o nuanță autonomă. De asemenea, puteți desena un contrast între cele două pereți. Materialul pentru un astfel de accent poate fi tapet cu desene mari luminoase. Nu contează dacă sunt mat sau lucios - culoarea strălucitoare va face truc. De asemenea, puteți utiliza imaginea de fundal.

Accentele trebuie plasate în locuri avantajoase ale camerei. Acesta este de obicei peretele din apropierea canapelei sau a suprafeței pe care este amplasat televizorul. Trebuie să alegeți o zonă care se află în lumina reflectoarelor. Alți pereți sunt proiectați pentru a atenua claritatea accentului cu ajutorul unor nuanțe delicate discrete.

De asemenea, pentru decorarea camerei de locuit a suprafețelor monocromatice cu inserții de piese luminoase de tapet sau vopsite cu vopsea este importantă. Mai des pentru această utilizare a formelor geometrice. Rezultatul acestui design seamănă cu un stil de mozaic. Puteți alege aproape de culorile luminoase de fundal principale sau de nuanțe strălucitoare subliniate. Totul depinde de arhitectura sălii. Cel mai eficient astfel de decor este în armonie cu stilul artei pop.

Aceste reguli simple îi vor ajuta pe cei care, fără abilități speciale, vor să-și formeze propriul design de cameră. Proiectele gata facute, care pot fi studiate si selectate pentru ei insisi combinatii potrivite, pot ajuta in aceasta problema.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.