Cuprins:

 1. specie
 2. caracteristici
 3. Grijă la domiciliu
 4. adăpare
 5. transplant
 6. reproducere
 7. Perioada de repaus
 8. înflorire
 9. După înflorire

Hippeastrum - familie amaryllisovogo de plante. Ea atrage mulți grădinari cu o inflorescență înaltă și înaltă. Cum să îngrijiți corespunzător floarea, așa că ți-a dat frumusețea lui?


Varietatea plantelor și clasificarea

În ciuda faptului că experții au atribuit Hippeastrum familiei Amaryllis, nu este. Hippeastrum are 6-7 inflorescențe în vârf plin de flori, în timp ce amarila constă în 6-12 inflorescențe, iar pedunculul în sine este incomplet. După numeroase dispute, în 1954, oamenii de știință au decis să recunoască un Amaryllis ca fiind doar o specie a acestei plante africane - Amaryllis Perfect. În ceea ce privește imigranții din America de Sud, ei au fost atribuiți hippeastrului cu prefixul "hibrid".

Mai târziu, în elaborarea clasificării hippeastrum nu au fost luate în considerare numai regiunile de origine a plantei, ci și caracteristicile perioadei de flori și de înflorire.Astfel, au fost efectuate 9 grupe de hibrizi:

 • Hippeastrum Regina;
 • Hibridul Leopard;
 • Amaryllis Belladonna;
 • înflorire în miniatura;
 • cu flori tubulare lungi;
 • cu flori duble;
 • specii care sunt cultivate activ;
 • hibrizi care nu sunt incluși în oricare dintre cele 8 grupuri anterioare.

 


Dispune de hippeastrum

Hippeastrum se referă la plante perene bulbous. Becul său are o formă rotunjită, mai puțin conică și constă dintr-o tulpină, în jurul căreia sunt închise cântarele. În funcție de tipul de floare, becul poate avea diametrul de 5 până la 10 cm.

Frunzele plantei sunt în majoritate verzi, dar în unele varietăți ele pot fi colorate în culoarea crimson. Lungimea frunzelor este cuprinsă între 50 și 70 cm. Acestea sunt situate în 2 rânduri.

Tubulară sau în formă de pâlnie sunt pe petele lungi. Ele sunt colectate în umbrele de 2-6 flori sexuale diferite. Culoarea lor poate fi foarte diferită: de la alb la roșu închis.

Semințele de hippeastrum se coacă în cutii. Ei au o germinație excelentă, care ajunge la 100%.

O plantă cultivată în casă are câteva caracteristici care trebuie luate în considerare la reproducere:

 1. Soiurile care au flori albe sau luminoase dau relativ puține semințe complete.
 2. Durata de gippeastrum înflorire nu depășește 10 zile.
 3. În timpul verii, planta este cel mai bine transplantată în sol de grădină.
 4. Pentru distilare se utilizează bulbi de dimensiuni mari, în care se concentrează cei mai mulți nutrienți.
 5. Dacă doriți, puteți ajusta perioada de înflorire a hippeastrului. Pentru aceasta există moduri simple pe care le puteți stăpâni singur.


Îngrijirea de la Hippeastrum la domiciliu

Floarea preferă locuri bine luminate. Cel mai bine este să plasați un vas cu hippeastrum în partea sudică sau sud-estică a apartamentului, închizând-o de la lumina directă a soarelui. Periodic, flora trebuie rotită. Astfel, este posibil să se obțină o formă compactă.

În timpul creșterii active, planta are nevoie de o temperatură cuprinsă între 17 și 25 de grade. În timpul verii, este mai bine să-l plantați în sol deschis, asigurându-vă că planta nu este suprasolicitată.

adăpare

În stadiul inițial al sezonului de creștere este necesar să se aprovizioneze puțin. Semnalul că sezonul de creștere a început, va fi apariția primului peduncul. Din acest punct de vedere, este important ca planta să fie adăpată abundent, dar să nu se deterioreze. Cel mai bun este udarea de jos cu apă caldă. Este important ca apa să nu cadă pe becul plantei. După înflorire, intensitatea udării trebuie redusă treptat.

După ce pedunculul crește până la 12-15 cm, planta trebuie udată cu o soluție slabă de permanganat de potasiu, iar după 5-6 zile să se fertilizeze cu îngrășământ care conține fosfat. Este necesar să alimentați planta de două ori pe lună, asigurându-vă că cantitatea de minerale din îngrășământ este mică, în caz contrar riscați să deterioreze rădăcinile plantei.

Frunzele de hippeastrum au nevoie de curățare umedă regulată. Pentru a face acest lucru, este suficient să le ștergeți cu o cârpă umedă și să aranjați periodic un duș pentru el cu apă caldă.

Transplantul Hippeastrum

Planta trebuie să fie transplantată o dată timp de 3-4 ani. Acest lucru trebuie făcut înainte de a se odihni sau imediat după el. Principalul lucru este să alegeți oala potrivită pentru transplantare. În mod ideal, distanța de la bulb la vasul în sine nu va depăși 2 cm. Solul trebuie să conțină perlit, humus, soda și solul frunzelor. Înainte de a ateriza aici gippeastrum, terenul trebuie dezinfectat.

Este important să puneți drenarea pe fundul vasului. Aterizarea directă are loc prin perevalivaniya floare. Astfel, este posibil să se obțină răni minime în sistemul său de rădăcini.

Becul trebuie să fie în sol astfel încât a treia să fie deasupra solului.


Hippeastrum reproducere

Planta poate fi propagată vegetativ sau prin utilizarea semințelor. Semințele sunt semănate direct după recoltare. Astfel este posibil să se atingă germinarea lor maximă. După uscare, urcați numai cu 30%. Pentru ca semințele să apară pe o floare, este necesar să o polenizați artificial.

Metoda de reproducere vegetativă a hippeastrului este mai simplă. Acest lucru ar trebui făcut în momentul transplantului. Pentru a face acest lucru, folosind un copil ascuțit cuțit separat. Locul inciziei este tratat cu praf de cărbune. După plantarea unei noi plante în vas, nu poate fi privată de frunze chiar și în timpul perioadei de dormit.

Există și o altă metodă de propagare vegetativă a acestei plante - divizarea bulbului. Este necesar să faceți acest lucru într-un moment în care cele mai concentrate substanțe nutritive din becul. Acesta este, de obicei, noiembrie.

Pentru aceasta, tăiați frunzele cu vârful becului. Apoi, ceapa este tăiată în 4 părți egale la substrat.

Acele de tricotat sunt introduse în tăieturile rezultate, ceea ce va împiedica închiderea becului. Este important ca substratul în care va fi amplasat becul să nu se usuce. De îndată ce frunzele apar în plantă în primăvară, becul trebuie divizat și plantat în vase diferite.

Perioada de repaus

De data aceasta la uzină începe în septembrie și durează până în ianuarie. La începutul toamnei trebuie să reduceți treptat udarea plantei. După ce foile se usucă și dispar, arborele trebuie tăiat. Apoi, planta este plasată într-o cameră rece (6-12 grade) și întunecată. Nu este necesară udarea plantei în acest moment.


Hippeastrum înflorit

Cei care au încercat să înceapă această plantă acasă știu că nu este atât de ușor să se realizeze înflorirea. Există mai multe trucuri pe care le puteți utiliza pentru a face acest lucru:

 1. În timpul transplantului, puneți becul plantei în apă fierbinte (temperatura de aproximativ 45 de grade) și stați acolo timp de 2-3 ore. De obicei, după 3 săptămâni infloreste gippeastrum.
 2. În jurul celei de-a doua jumătăți a lunii august, opriți complet udarea plantei și plasați-o într-un loc întunecos și rece până în ianuarie. În luna ianuarie, udarea este reluată. Și după 5-7 săptămâni planta începe să înflorească.
 3. Pentru gippeastrum înflorit în august și septembrie, trebuie să oprească udarea în iulie. Toate frunzele cu nevoia de a tăia. După o lună, udarea relua și să efectueze nutriția plantelor.

De ce nu înflorește hippeastrul? Motivul pentru aceasta poate fi lipsa de nutrienți sau prezența dăunătorilor, pentru a combate care planta cheltuie prea multă energie. Prin urmare, este important să vă angajați în mod regulat în hrănirea hippeastrului și să monitorizați prezența insectelor de scară, a acarienilor de păianjen sau a altor dăunători.

Hippeastrum după înflorire

De îndată ce planta se înflorește, este timpul să o pregătiți pentru odihnă. Pentru a face acest lucru, în luna septembrie ar trebui să terminați udarea și după uscarea foilor, așezați vasul cu hippestrum într-un loc potrivit unde va rămâne până în ianuarie sau februarie. După aceea, vasul cu planta ar trebui pus într-un loc cald și bine luminat, începe să se udă și să se îmbrace.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.