Theodosia este un alt oraș popular pe malul Mării Negre din Crimeea. Aerul ionizat, climatul bun și infrastructura dezvoltată au făcut micul oraș o destinație atractivă pentru turiști. Ei vin aici pentru o vacanță pe plajă, excursii și tratamente.

Drumul spre Feodosia

Din Rusia până la Peninsula Crimeea se poate ajunge cu avionul sau feribotul. Aeroportul este situat în Simferopol. Multe zboruri directe zboară de aici:

 • Moscova;
 • Sankt Petersburg;
 • Krasnodar;
 • Rostov-pe-Don;
 • Samara;
 • Ufa;
 • Cherepovets;
 • Krasnoyarsk;
 • Adler;
 • Tyumen și alte câteva orașe.

Din Moscova va trebui să zboare 2 ore și 40 de minute. Prețul biletului 2800 de ruble. Cea mai convenabilă soluție de la aeroport la Feodosia este călătoria cu taxiul. Va costa 2000 de ruble. Puteți economisi bani dacă mergeți la loc cu autobuzul sau căruciorul. La fiecare jumătate de oră de la stația de autobuz din autobuze Simferopol pleacă. Prețul călătoriei este mic - 350 de ruble.

O altă opțiune este drumul prin Anapa. Zborul de aici va costa 4500 de ruble.Apoi puteți folosi transportul public. Un singur bilet va costa 500 de ruble într-un singur mod (autobuz și feribot). Biletul unic local nu arată ca Moscova. Aceasta include o combinație de deplasări efectuate de mai multe moduri de transport. Serviciul de suport în timpul transplantului vă va ajuta să înțelegeți nuanțele. O călătorie similară de la Anapa la Feodosia va dura 6 ore.

Transportul pe căi navigabile interioare

Transportul public Theodosius este destul de divers. Este cel mai convenabil să utilizați autobuzul planificat. Tariful costă 13 ruble. De asemenea, autobuzele, troleibuzele, taxiurile plătesc orașul. Puteți închiria o mașină sau o bicicletă.

Restul în Feodosia 2018: plajele locale

Plajele din Teodosia s-au întins pe o lungime de 15 kilometri. Banda de coastă are o lățime medie de 35 de metri. Avantajele plajelor locale într-o gamă largă de tipuri de pietriș, nisip și mixt.

Pe plajele echipate există dușuri, vestiare, toalete. De asemenea, aici puteți închiria umbrele și șezlonguri și puteți profita de activitățile de plajă. Cele mai populare plaje "Scarlet Sails" și "Golden" oferă turiștilor posibilitatea de a petrece timp la o disco de lângă apă.

Printre zonele de plajă importante se remarcă "Cote d'Azur", "Pearl", "Bounty", "Pietre Suvorinsky", "Ucraina", "Copii".Restul în Feodosia 2018: sectorul privat, moteluri, case de oaspeți, case de oaspeți, hoteluri

Pe coastă există mai mult de 60 de stațiuni. Pentru prevenirea bolilor și recuperarea după ele aici este climatul cel mai potrivit, noroi de vindecare, ape termale și ierburi. Apele minerale locale nu sunt inferioare celor din "Narzan" și "Esentukam".

Feodosia oferă oaspeților o varietate de opțiuni de cazare. Aici este:

 • sanatoriu;
 • pensiuni;
 • hoteluri;
 • centre de recreere;
 • mini-hoteluri;
 • apartament;
 • hoteluri de patru stele.

Dacă doriți să trăiți în camere confortabile de 4 stele, atunci va trebui să stabiliți de la 4000 de ruble pe zi. Pentru acești bani, turiștilor li se va oferi o gamă largă de servicii cu tratamente și mese spa. Hotelul de trei stele va costa 2500 de ruble pe zi. Acesta va fi situat în apropiere de Plaja Centrală.

Mini-hoteluri vor oferi o cameră dublă chiar pe plajă pentru 2100 de ruble. În cazul în care hotelul este situat în apropiere de cetatea genovez, prețul va fi ușor mai mic - 2000 de ruble.

Sectorul privat la mare fără intermediari (prețurile 2018)

Cel mai bun mod de a rămâne în Feodosia va fi cazarea în camerele din sectorul privat. Există multe opțiuni. Prețurile variază în funcție de sezonalitate, disponibilitatea facilităților și distanța de la mare. Casele din sectorul privat de pe prima linie sunt în cerere specială.

 • Komisarova 15 (6 minute pe jos de la mare, parcare gratuită, bucătărie comună) - 300-400 ruble;
 • Fedko 69 (5 minute de mers pe jos de plajă, parcare gratuită, bucătărie comună) - 400 - 500 de ruble;
 • "La Zernovsky" (7 minute de mers pe jos de la mare, parcarea în incintă este gratuită, bucătărie comună și bucătărie în cameră) - 800-1800 ruble;
 • "La Sadovaya" (8 minute de mers pe jos de plajă, parcare gratuită în curte, bucătărie comună) - 400-500 de ruble;
 • "Case de oaspeți" (12 minute la mare pe jos, parcarea în curte este gratuită sau aproape una plătită, micul dejun la comandă este posibil, bucătărie în cameră sau partajat) - 800 - 1200 ruble;
 • "La Pier" (2 minute de mers pe jos de la mare, parcare gratuită, bucătărie în cameră) - 1200 - 1800 ruble;
 • "Panama" (7 minute de mers pe jos de la mare, parcarea este plătită și gratuită, o bucătărie comună și o mini-bucătărie în cameră) - 600 - 1500 ruble.

Numeroși turiști care preferă să trăiască pe plajă în sectorul privat, văd acest lucru ca o poveste specială a coastei Crimeei.

Cumparaturi si mancare in orasul statiune

Oaspeții aduc acasă uleiuri esențiale, cosmetice pe bază de minerale locale și noroi, statui și bijuterii de aici. Produsele de ienupăr sunt vândute aici la fiecare pas. Mirosul specific al lemnului este considerat vindecător.

În magazinele de suveniruri locale puteți cumpăra ceaiuri din plante neobișnuite, tincturi și balsamuri din plante, fructe uscate, dulciuri tătari și pește uscat. Bucătăria locală din Crimeea Tătar atrage gurmanzi aici. Se recomandă să încercați mini-găluște "juffhash", plăcintă cu carne "kubete", pasties suculent.De asemenea, pentru gurmanzi, o experienta minunata va fi vizita la festivalul "Red mullet" la inceputul lunii iulie. Aici, accentul se pune pe delicatese de fructe de mare.

La fel ca în orice stațiune, stațiile de catering ocupă o mare parte a coastei. Cel mai renumit restaurant din Theodosia - "Willow Willing". Specialitățile din acest loc sunt fructe de mare. De asemenea, este recomandat să vizitați restaurantul "Sunrise". Cecul mediu din acest loc va fi de 500 de ruble. Meniul oferă nenumărate delicii culinare europene.

Alternativele la restaurante vor fi cafenele. Unul dintre ei, Sub Lună, atrage clienții cu feluri de mâncare gustoase. Cina pentru unul aici va costa 1500 de ruble. Cafeneaua «Black & White» este recunoscută ca fiind una dintre cele mai bune pe coastă. Aici puteți savura ceai de cafea, cafea, produse de patiserie delicioase și ciocolată. O porție de latte va costa 90 de ruble, iar proaspete pot fi obținute pentru 110 ruble.

Cafe "Gulsum" va oferi preparate din bucătăria orientală. Meniul pampers oaspeții cu lagman, file de curcan kefos, bozbash, carne nutria. Cina pentru doi va costa 1200 de ruble. Opțiunea economică este o sală de mese cu simplul nume "Home-style". Aici puteți lua cina pentru doar 350 de ruble pe persoană.

Puncte de atracție și agrement

Cei care s-au săturat să stea minciună într-un scaun de relaxare li se oferă un program cultural. Excursii ghidate de Feodosia variat. Puteți merge la cetatea genoveză Cafu, la turnul Sf. Constantin, la casa de la Stamboli, la biserica ortodoxă Vvedensky.

Deseori, turiștii aleg un tur cuprinzător al mănăstirilor. Aici puteți întâlni mănăstiri ortodoxe și armeene în diferite grade de distrugere. Puteți să călătoriți în jurul orașului într-o mașină electrică confortabilă. Este interesant să vizitați Muzeul de bani din Theodos, galeria de artă numită după IK Aivazovsky, Muzeul Memorial al lui Vera Mukhina, Muzeul A. Green, Marina și Anastasia Tsvetayev, K. Paustovsky.

Printre monumentele naturale, Echki-Dag merită atenție - o gamă largă de munți. Forma neobișnuită și topografia atrage atenția turiștilor la excursii de o zi la urcare.

Clima Feodosiei

Clima orașului poate fi atribuită Mediteranei. Temperatura medie pentru anul este întotdeauna cu un plus. Iarna este scurtă și caldă, iar vara durează mult și dă multe zile fierbinți. În luna august, dușurile prelungite pot preveni odihna, dar temperatura nu scade și rămâne confortabilă.

Puteți înota în Feodosia din mai până în octombrie. Apa din mare se incalzeste pana la o medie de 22 de grade. Această climă face ca Theodosia să fie populară pentru persoanele sensibile la schimbările climatice.

Acest oraș stațiune poate fi considerat o alternativă excelentă la stațiunile de peste mări. Politica de prețuri aici este democratică, iar condițiile sunt destul de confortabile.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.