Bucătăriile mici nu limitează designerii să dezvolte proiecte interesante și originale. Chiar dacă zona bucătăriei dvs. este de 2 sau 4 mp M, nu trebuie să abandonați ideile creative și strălucitoare ale designului său. Dar chiar și pentru fanii clasicului și minimalismului, avem exemple excelente de design modern, care vor fi la fel de relevante în 2017.

Tapet pentru bucatarie de dimensiuni reduse: designul curent 2017

Chiar și într-o mică bucătărie mică, puteți crea un design neobișnuit de confortabil, alegând tapetul potrivit. Pentru a face acest lucru, luați în considerare stilul general al interiorului și alte caracteristici ale camerei (elemente arhitecturale, lumină).

Prin tradiție, în bucătării mici, folosind culori deschise pastelate. Decorajul arată armonios atunci când șorțul bucătăriei este acoperit cu faianță, iar restul pereților este acoperit cu tapet de lumină, model monofonic sau inconspicuos.

Arătați efectiv combinații contrastante. Alb - fundalul universal de bază, care va fi complementul perfect al oricăror alte culori.

Creșterea vizuală a zonei camerei poate distrage ochii pe panza.

În loc de pereți voluminoși, partițiile ușoare pot acționa ca un element de zonare. Puteți, de asemenea, să vă concentrați pe zone funcționale cu ajutorul imaginii de fundal colorate.

Mai jos, fotografiile de fundal alb-negru moderne completează perfect designul unei bucătării mici. Cu toate acestea, această opțiune este ideală pentru o cameră de orice dimensiune. Designul monocrom va completa în mod eficient mobilierul neobișnuit și accesoriile expresive.

Într-o cameră bine luminată, culorile întunecate sunt destul de acceptabile. Dar amintiți-vă, aceste nuanțe ar trebui utilizate mai mult și este de dorit să le combinați cu culori pastelate neutre.

Soluția perfectă pentru o mini-bucătărie este un tapet cu o amprentă mică, dar un desen mare necesită o abordare profesională a selecției, deci, înainte de a decide o astfel de mișcare, este mai bine să se consulte cu un specialist cu experiență.

Combinația reușită a unei palete de acoperiri de perete, accesorii, forma și amplasarea elementelor interioare, culoarea unui set de mobilier, poate crește vizibil suprafața spațiului de bucătărie.

Farmecul fără precedent al unei bucătării mici va da o notă de Provence. Atmosfera franceză va contribui la crearea unui tapet cu culori contrastante de nuanțe pastelate.

Imaginile de fundal tapițate nu arată întotdeauna organic într-o cameră mică, dar podeaua cu un model similar este o soluție excelentă pentru optimizarea spațiului.

Fără îndoială, tapetul de culoare deschisă face bucătăria mai spațioasă și mai spațioasă. Puteți diversifica un astfel de concept cu ajutorul picturilor tematice pentru bucătărie, fotografii, desene, aplicații interesante.

Culorile asociate în design fac din interior orice cameră confortabilă și elegantă.

Decorarea parțială a tapetului (de exemplu, un singur perete sau un element arhitectural) pare întotdeauna interesantă și neobișnuită.

Combinații competente - în primul rând. Deci, culoarea pereților trebuie să fie în armonie cu nuanța și textura nu numai a mobilierului, ci și a altor elemente ale interiorului.

Designul creativ pe pânzele unei bucătării compacte va fi o decorație extraordinară care completează fundalul alb de bază.

Idei neobișnuite de iluminat într-o bucătărie mică

Lumina potrivită pentru o bucătărie mică, ca și cosmetice de înaltă calitate pentru un make-up frumos. Aceasta este nu numai estetica într-un spațiu mic, ci și o modalitate de extindere vizuală.

O bucatarie mica va deveni mai voluminoasa datorita iluminarii din interiorul dulapurilor. Evidențierea fațadelor transparente și a rafturilor, puteți obține un rezultat foarte impresionant.

În locul candelabrului tradițional de deasupra mesei, puteți atârna mai multe lămpi originale. Este de dorit ca ele să ofere o lumină moale, să schimbe luminozitatea și înălțimea iluminării.

O tehnică similară poate fi utilizată într-o altă zonă a bucătăriei.

Cu ajutorul unei lămpi creative neobișnuite de deasupra mesei, vă puteți concentra asupra designului special al zonei de luat masa. Și umbra lămpii de țesături va lăsa într-o lumină caldă plăcută, creând o atmosferă confortabilă și familiară în bucătărie.

Iluminarea locală difuză maximă este o opțiune excelentă pentru o bucătărie compactă, mai ales atunci când fațadele au suprafețe lucioase. Astfel, efectul de lumină se dublează, datorită reflexiilor reflectate în lămpi.

Câteva proiecte de design originale de bucătărie mică în 2017

1. Patchwork - baza de proiectare a unei bucătării mici

Principalele accente ale designului acestei bucătării mici au atins pereții și finisajele de podea. Culorile luminoase sunt echilibrate de texturile din lemn ale panourilor de bucătărie.

2. Mini loft

Această bucătărie mică de 4 metri pătrați are un aspect adiacent, cu o cameră de zi. După cum a planificat proiectantul, spațiul total al unui apartament mic ar trebui să fie cât mai deschis și mai liber posibil. Deci, sa născut ideea de a planifica o bucătărie compactă care se învecinează cu baia cu o perete de sticlă. Gardul transparent nu distruge complet interiorul: atât bucătăria cât și baia fac parte din spațiul liber, deschis.

Bucătăria are o formă pătratică și are mai mult pentru petreceri și o plăcere plăcută la mese de familie decât pentru experimente culinare. Aici, în locul mesei de masă, există un contor spectaculos de bar, cu o bază nobilă.

Nu departe de bucătăria în sine, mai aproape de camera de zi, există o zonă separată, cu o masă de cafea drăguță, unde puteți să aveți întotdeauna o gustare sau să beți ceai.

În decorarea bucătăriei, ca și în sufragerie, se folosesc motive clasice ale stilului loft - textura din lemn natural și metal. Peretii din caramida au devenit un alt accent accentuat texturat.

Desigur, uitându-se la partiția de sticlă dintre baie și bucătărie, în mod inevitabil apare problema confidențialității. Dar și aici, designerii vor avea propriile trucuri: trebuie doar să apăsați un buton pe telecomandă, deoarece geamul transparent devine plictisit. Acesta este un exemplu excelent de utilizare a sticlei electrochromice. În plus, un astfel de gard are o funcție suplimentară de iluminare. Seara, lumina din baie își face drumul placut iluminând bucătăria și sufrageria.

Vedere de la baie până la bucătărie și zonă de luat masa

Design mic de bucătărie 2017 în fotografie

Dacă planificați un design nou pentru o bucătărie compactă, sperăm că exemplele din fotografie vă vor ajuta să alegeți soluția optimă și veți fi o sursă utilă de inspirație.

Și ce design ți-a plăcut cel mai mult? Salutăm comentariile dvs. în comentariile dvs.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.