Destul de des în apartamente cu un număr diferit de camere există o problemă semnificativă. O cameră mică pentru aranjarea toaletei poate găzdui un număr minim de elemente esențiale, în același timp, nepermițând echiparea camerei într-un mod optim în mod confortabil. Dar chiar și în acest caz, meșteșugarii moderni găsesc o cale de ieșire din situație, aplicând idei originale și folosind noi tehnici.

Design modern al unei băi mici cu toaletă

Recent, pentru băi combinate, experții recomandă utilizarea plasării liniare a echipamentului. În acest caz, toate elementele sanitare și dispozitivele sunt situate de-a lungul unui perete. Dacă acest lucru nu este posibil, puteți lua în considerare aspectul în formă de L. Dacă este necesar, și oportunități financiare bune, puteți cumpăra un model de baie mai scurt sau o puteți înlocui cu un duș modern.

Tehnica originală de proiectare este așezarea chiuvetei în colțul camerei.Cu acest aranjament, există mai mult spațiu pentru procedurile de igienă și pentru instalarea de echipamente suplimentare - de exemplu, o mașină de spălat. Dar aglomerația spațiului liber cu accesorii inutile este nedorită. Camera nu poate fi numită confortabilă datorită numărului mare de elemente inutile care atrag atenția și îngustează spațiul.

Un rol important în proiectarea unei băi mici va juca iluminatul potrivit. Printre opțiunile cele mai populare sunt benzi LED, sisteme spot sau spoturi. Astfel de tipuri de dispozitive nu vor irita ochii, în timp ce în același timp iluminează camera în cantitatea necesară. În unele cazuri, sistemul de iluminare poate fi instalat pe mai multe niveluri, mai ales dacă sunt prezente oglinzi mari.

Este posibil să crească spațiul vizual?

În timp ce amenajați spațiul toaletei cu o dimensiune compactă, fiecare element utilizat ar trebui nu numai să fie util, ci și să contribuie la creșterea vizibilă a spațiului. Printre numeroasele opțiuni pentru soluții moderne, cele mai de succes sunt astfel de trucuri:
• Selectarea dispozitivelor mici, cel mai adesea dimensiuni non-standard - unghiulare sau combinate.
• Abilitatea de a folosi pereți și colțuri într-o cameră mică, planificând în mod eficient plasarea mobilierului și a echipamentului.
• Utilizarea sistemelor combinate atunci când toaleta este combinată cu un bideu sau chiuvete sunt încorporate în dulapurile originale.
• Proiectarea competentă a pereților și aplicarea unor variante de culoare de succes pentru extinderea vizuală a spațiului.
• Abilitatea de a crea nise speciale pentru amenajarea în ele a dulapurilor și a rafturilor pentru depozitarea prosoapelor, a produselor chimice de uz casnic, a hârtiei igienice.

Diferitele nuanțe pot crea efectele necesare pentru fiecare caz. Deseori, designerii recomandă culori pastelate, uneori puțin estompate. Versiunile verde de nuanțe de culoare perla, gri deschis, albastru deschis, gri verde ajută la îmbunătățirea spațiului de baie. Nuanțele de trandafir, liliac, menta pot umple interiorul cu răceală. În conformitate cu învățăturile lui Feng Shui, cu elementele de apă, este de dorit să combinați nuanțele albe, albastre și verzi.

Proiectați o toaletă mică în apartament și Hrușciov

O nuanță importantă în amenajarea unei băi moderne și confortabile este o mare varietate de materiale de finisare. În prezent, acest tip de produse se caracterizează prin rezistență sporită la umiditate și durabilitate. Orice opțiune de finisare va contribui la decorarea adecvată, practică și eficientă a camerei utilitare, combinând cu succes estetica și caracterul practic. Alegerea materialelor de finisare pentru toaletă este destul de largă - pentru aceste scopuri puteți alege tapet rezistent la umiditate, placi, plăci din plastic sau din lemn. Opțiunile mai creative includ un mozaic, o piatră de fațadă, o cărămidă cu cărămidă, o sticlă călită.

Puteți alege un stil specific în care camera principală va fi construită în orice tip de locuință. Designul se potrivește cu interiorul general al apartamentului sau poate fi separat. Recent, toaleta caută să echipeze stilul:
1. Loft. Notele industriale sunt realizate în elemente din lemn, fațade plate, decorațiuni de perete "sub copac". Toaleta în acest caz, trebuie să instalați tipul de perete.
2. Ecostyle. Caracteristicile camerei vor putea sublinia materialele naturale pentru decorare. Placile ceramice și suvenirurile de piatră mici vor face o atmosferă mai elegantă.
3. Provence. Repere ar trebui să fie un mozaic, picturi, ornamente cu cheie redusă, covoare și prosoape de lenjerie. Obligatorii nuante sunt considerate nuanțe luminoase și rafinament de detalii.
4. Clasic. Acest stil este folosit împreună cu restul interiorului, atunci când întreaga casă este proiectată în acest fel. Podele din marmură, oglindă în vârstă și chiuvete în forme antice se vor potrivi la toaletă.
5. Minimalism. Cea mai populară direcție pentru proiectarea spațiilor utile moderne.În acest caz, există panouri pe tavan, lămpi compacte, materiale de finisare naturală. Din culori ar trebui să prevaleze contrastele moi de nuanțe întunecate și luminoase.

Pentru ca camera să fie elegantă și atractivă, este de dorit să se înlocuiască vechile comunicații, iar țevile de canalizare și conductele de apă pot fi deghizate ca materiale utilizate pentru decorare. Unii designeri folosesc în acest scop panouri false sau preferă să înfundă întregul exces cu ajutorul elementelor încorporate.

Instalarea de noi instalații sanitare în majoritatea cazurilor necesită o acoperire nouă a pardoselii, precum și placarea tavanului și pereților. Prin urmare, dacă doriți să schimbați ceva în toaletă, trebuie să planificați imediat o gamă completă de lucrări de finisare. O atenție deosebită trebuie acordată lămpilor pentru cameră.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.