Satul Divnomorskoye este situat la 12 km de Gelendzhik și a devenit unul dintre cele mai populare locuri de agrement din Caucaz. Unicitatea sa în peisajele pitorești și în pădurile rare din pinul Pitsunda. Aici vă puteți bucura de divertisment cum ar fi drumeții și puteți obține fotografii originale pe fundalul naturii locale.

Umiditatea subtropicală a satului provoacă o vară ușoară, plăcută pentru familiile cu copii. Este mult mai cald aici decât în ​​așezările vecine, deoarece satul este înconjurat de păduri și munți. De asemenea, este protejat de vântul rece.

Cum se ajunge la Divnomorskoe

Cea mai apropiată de Divnomorskoe este Aeroportul Gelendzhik. Zborul Moscova-Gelendzhik va costa de la 3500 la 7500 de ruble, în funcție de compania de transport. Din Sankt-Petersburg este posibil doar un zbor cu transfer. Acesta va costa în valoare de 10 000 de ruble și mai mult.

De la aeroport trebuie să ajungeți la stația de autobuz Gelendzhik. În autobuz este nevoie de 30 de minute și va costa 30 de ruble.De aici, pe un alt autobuz Gelendzhik-Divnomorskoe, puteți ajunge repede la locul respectiv, plătind 30 de ruble.

Chiar și la șoferii de taxi din aeroport așteaptă turiștii - comercianți privați. Aceștia oferă turiștilor credibili pentru a ajunge la locul de 1500 de ruble. Nu trebuie să fiți de acord cu astfel de oferte, pentru că, dacă doriți, puteți găsi o mașină care vă duce la locul 500 de ruble. Trebuie să căutați reprezentanți oficiali ai companiilor de taxiuri cu o rată fixă.

Trenurile directe de la Moscova și Sankt-Petersburg ajung la gara Novorossiysk. Această stație este cea mai apropiată de Divnomorskoe. Drumul cu trenul va costa 3400-4000 de ruble pentru locuri rezervate și pentru compartimentul 3600 - 4900 ruble.

Troleibuzul ar trebui să meargă la capătul opus al orașului, unde se află stația de autobuz. De aici se merge autobuzul Novorossiysk-Dzhanhot, traseul care trece prin Divnomorskoe. Costul călătoriei va fi de aproximativ 120 de ruble. Dacă faceți acest lucru prin taxi, dar în medie va trebui să plătiți 1200 de ruble. Dacă hotelul oferă un transfer, atunci nu ar trebui să refuzați - prețul pentru serviciu va fi mult mai mic.

Convenabil poate fi traseul autobuzului Moscova-Gelendzhik, care se oprește la Divnomorskoe. Un bilet de turism costă aproximativ 6000 de ruble.

Transportul pe căi navigabile interioare

În interiorul satului există autobuze care îl conectează cu cele mai apropiate așezări. Există mai multe rute care unesc punctele cheie ale Divnomorsky și zona înconjurătoare.

Taxele de la companiile oficiale păstrează prețurile la un nivel acceptabil: ei iau aproximativ 50 de ruble pentru o aterizare de la un turist, 20-25 ruble pentru fiecare kilometru suplimentar. Așteptarea va trebui să plătească și 5 ruble pe minut.

Dacă mișcările pe distanțe lungi nu sunt planificate, atunci închirierea unei biciclete poate fi o soluție excelentă. Pe plaja centrală este cea mai mare închiriere de biciclete. Închirierea costă 170 ruble pe oră. În timpul zilei va trebui să plătiți aproximativ 550 de ruble.

Se odihnește în Divnomorskom 2018: plaje din satul statiunii

Lățimea plajelor locale variază de la 10 la 30 de metri. Terra este acoperită cu pietricele mici, iar intrarea în apă este blândă și nisipoasă. Plajele din sat sunt împărțite în două părți de râul Mezyb. Pe de o parte, plaje întinse "Energetik", "Divnomorsky", "Distanta albastra". Pe de altă parte, Plaja Centrală și cele mai multe locuri de divertisment ale satului sunt situate.Infrastructura mai dezvoltată este observată în partea dreaptă a râului de la plaja centrală. Aici se concentrează cafenele, restaurante, activități de apă. Loc de parcare acvatic situat imediat. Dacă mergeți în direcția Sanatoriului Torch, atunci după 10 minute puteți ajunge la discoteca zgomotoasă, unde se adună toți tinerii din sat și oaspeții săi.

Intrarea la plaje este gratuită. Dar pentru serviciile suplimentare va trebui să plătească:

 • chirie de șezlong - 150 RUB pentru 5 ore;
 • aerare pe plaja pensiunii Energetik - 50 RUB / oră;
 • vizită la duș - 60 RUB;
 • toalete - 20 RUB;
 • un jet de schi - 1500 RUB timp de 10 minute;
 • pe "banana" - 300 RUB.

În nord puteți găsi o plajă nudistă sălbatică. Oamenii vin aici cu corturi și fără complexe.

Restul în Divnomorskoye 2018 lângă mare: hoteluri, hoteluri, case de oaspeți și centre de recreere

Aici sunt încă cele mai populare stațiuni, moteluri și centre de recreere, rămase din perioada sovietică. Avantajul lor este baza de tratament și profilaxie, precum și plantațiile de pin din Pitsunda chiar pe teritoriu. În plus, există un sistem energetic și are propriile sale plaje. Într-un sezon, o cameră dublă cu trei mese pe zi va trebui să plătească aproximativ 7000 de ruble pe zi. În biletul "low" se poate achiziționa cu 25% sub valoarea declarată anterior. Și în aprilie și octombrie, prețurile scad la jumătate.

Dacă alegerea a căzut pe un hotel, atunci camera cu pensiune completă va costa 5.000 de ruble. Dacă mâncați în afara hotelului, atunci cazarea va costa aproximativ 3500. Mini-hoteluri oferă o abordare mai democratică: în timpul sezonului, camera va costa 2000-2500. Case de oaspeți, în funcție de aranjament și de distanță de la mare, va costa 1000-2500 de ruble.

Prețurile pentru odihnă în sectorul privat 2018 Divnomorskoe: ieftine, fără intermediari

Deoarece numerele cele mai bugetare sunt întotdeauna considerate numere din sectorul privat.Aici puteți alege și o varietate de servicii suplimentare. Dar partea principală a proprietarilor oferă același lucru.

 • "Poseidon": la 8 minute de mers pe jos de la mare, parcare gratuită, bucătărie comună - 1100-1600 ruble;
 • "Sunrise": 5 minute la mare, parcare păzită, bucătărie comună - 1200-2500 ruble;
 • "Firefly": 5 minute la mare, taxa de parcare, bucătărie comună - 400-600 ruble;
 • "Guest Yard de Galina": 5 minute la mare, parcare gratuită, bucătărie comună - 500-2000 de ruble;
 • "Chisel": 10 minute la mare, taxa de parcare, bucătărie comună - 500 - 1500 ruble.

Gastronomic odihnă în Divnomorskoye 2018: snack-baruri, restaurante, cafenele

Aș dori să încep povestea deliciilor gastronomice cu produsele fermei de vin "Gelendzhik". De aici, ei aduc suveniruri acasă, cu care toată lumea este mulțumită. Șampania populară semi-uscată Madame Firsova la prețul de 170 de ruble pe sticlă va fi un cadou plăcut din sărbătoare. Calitatea acestui produs nu se deosebește de faimoasa Madame Clicquot. În lista celor mai bune vinuri ale fabricii:

 • Sauvignon Gelendzhik;
 • "Ochii negri";
 • Alexandrite Gelendzhik;
 • Muscat Amber (380 de ruble).

În ceea ce privește bucătăria, totul este familiar cu poporul rus. Mâncarea este delicioasă, satisfăcătoare și variată. Meniul de restaurante are caracteristici din bucătăria rusă, ucraineană, kuban și mediteraneană. În meniul majorității unităților există borsch, okroshka pe kefir, salate din bucăți mari de legume proaspete, cârnați Kuban, găluște cu umplutură, vase de carne.

Supa de supa poate fi gustat pentru 150 de ruble pe portie, gratar costa 460 de ruble pentru 200 de grame, miel - 600 ruble, pizza, in functie de marime, va costa 400-600 ruble, tutun de pui - 600 ruble.

Dinerea într-o cafenea va costa 350-450 ruble pe persoană, iar factura medie pentru cină la un restaurant cu alcool este de 1000 de ruble. Pe plajă se pot mânca plăcinte la prețul de 50-70 de ruble pe porție, cheburekii pentru 70 de ruble, shawarma pentru 130 de ani, precum și porumbul fiert pentru 50 de ruble pe bucată.

Divertisment, atracții, vacanțe cu copii în Divnomorskoye 2018

În Divnomorsky, este imperativ să vedem cum se ridică două dolmene uriașe pe creasta Markhot. Sunt mai vechi de 5000 de ani, cum ar fi mormântul de înmormântare situat în apropiere. Pe malul drept al râului Aderba există un alt loc de înmormântare, care trebuie de asemenea văzut.

Atenția merită templul Sfântului Serghei de Radonej, construit din piatră brută. Tigla centrală este remarcabilă pentru pitorescul său deosebit. Mulți turiști preferă să-și petreacă serile pe ea.

Coasta abruptă și pădurea densă dau satului un farmec de neuitat și un sentiment de apropiere de natură în toată amploarea sa. În mare, în apropierea coastei, există o stâncă ca o pânză. Forma capricioasă ia dat piatra imensă numele. Pe mal, vreau să petrec cât mai mult timp posibil, contemplând frumusețea regiunii.

După ce ați revăzut peisajele de suprafață, vă puteți scufunda sub apă. Pe plaja centrală se află clubul de scufundări Krasnodar "Sursa". Mai multe informații despre activitatea sa pot fi găsite pe site-ul oficial. Aici învață să se scufunde de la zero sau să primească un certificat internațional PADI. Un incepator se poate scufunda cu un instructor. O sesiune va costa 2000 de ruble. Închirierea de echipamente pe zi costă 1000 de ruble. Două scufundări de la o barcă se pot face în 2000 - 3000 de ruble. Cursurile la finalul cărora se eliberează un certificat vor costa aproximativ 20.000 de ruble.

Cele mai strălucite emoții pentru copii vor da un mini-parc de apă "Poseidon". Intrarea pe teritoriu costă 400 de ruble o jumătate de zi. Copiii sub trei ani pot merge gratuit, dar numai cu un adult. Parcul de distracții "Golden Fish" va permite copiilor să se plimbe pe carusel, mașini electrice, tren, vizitați cafeneaua copiilor. Trambulina va costa părinții 200 de ruble, călărind un tren mic 150 ruble, o minge-zorb - 170 ruble / 5 minute. Pentru copii există un traseu special cu cărucioare de benzină. Pentru 7 minute de echitatie va trebui sa platesti 350 ruble, pentru 15-550.

Restul în Divnomorsky 2018: recenzii ale turiștilor

În vacanță în Divnomorskom puteți găsi diferite recenzii. Turiștii laudă apa clară, o mulțime de divertisment, peisaje și prețuri scăzute.Alții se plâng de rujul localnicilor, de plajele înghesuite și aglomerate.

De asemenea, oaspeții satului au avertizat că în multe restaurări de la restaurante nu este ceva neobișnuit, deci alegerea locurilor pentru prânz și cină ar trebui luată cu o atenție deosebită.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.