Probabil că toată lumea visează să aibă propria lor casă pe malul lacului sau al mării. La urma urmei, există o atmosferă liniștită și liniștită, iar sunetul de apă se relaxează și oferă o adevărată armonie. Dacă în momentul de față pentru a realiza un astfel de vis nu este posibil, atunci de ce nu construi un iaz mic, cel puțin în țară? Aceasta este o idee foarte bună, pentru că, cu ajutorul ei, nu numai că poate realiza parțial un vis, ci și că teritoriul este mai bine îngrijit.

lac decorativ

Recomandări cheie

Primul lucru de gândit este scopul viitorului rezervor. De exemplu, pentru reproducerea peștilor neobișnuiți, creând o zonă frumoasă sau doar pentru întâlniri de familie. Din aceasta este necesar să se bazeze pe dimensiunea, alegerea materialelor și multe altele.

Cu toate acestea, există reguli generale care trebuie respectate indiferent de funcția pe care o va efectua iazul decorativ. Le vom examina mai detaliat.

Pentru început, vă recomandăm să alegeți un loc pentru un rezervor pe teritoriul unei case de vară. Este recomandabil să elaborați un plan condiționat. Acest lucru va ajuta să luați în considerare toate detaliile și să nu vă confundați cu calculele.Încercați să alegeți un site care nu se află direct sub ramurile copacilor. Faptul este că un astfel de aranjament poate aduce destul de multe probleme în perioada de toamnă. La urma urmei, tocmai în acest moment frunzele cad, ceea ce poate duce la înfundarea rezervorului. În plus, aspectul său va fi destul de neatractiv. În cazul în care curtea nu este prea mare și nu există nici o alegere, atunci în perioada de toamnă, puteți folosi grila pentru a colecta frunze. Dar totuși merită în special să luați în considerare alegerea terenului în cazul în care veți începe peștele.

Următorul lucru de luat în considerare este direcția razelor soarelui. Este foarte important ca iazul decorativ să nu fie în soare mai mult de șase ore. În caz contrar, va începe rapid să înflorească. Deci, încercați să alegeți un complot care va oferi o umbră. De exemplu, aproape de un pat înalt sau în apropierea zidului de gazon.

Forma iazului poate fi absolut orice. Dar se pare încă o opțiune mult mai atractivă, care este combinată cu aspectul general al problemei. De exemplu, dacă locuința și alte clădiri au o formă geometrică clară, atunci este logic să alegeți capacitatea adecvată pentru iaz.

Forma gratuită nu pare mai puțin atractivă. Spre deosebire de geometric, aici vă puteți arăta propria imaginație și creativitate pentru a crea ceva cu adevărat meritoriu.

Volumul iazului este un alt punct important care trebuie gândit în prealabil. Trebuie calculată luând în considerare zona liberă pentru a crea un rezervor. Nu încercați să faceți cât mai mare posibil, deoarece ar putea fi dificil să îngrijiți un astfel de iaz.

Lacul decorativ faceți-l singur

Experții experimentați spun că, pentru început, este mai bine să se facă un iaz decorativ folosind o formă de plastic pregătită. Astfel de produse au numeroase avantaje, dintre care puteți evidenția ușurința instalării și transportului, precum și ușurința în utilizare și îngrijire. În plus, trebuie remarcat un număr mare de diferite dimensiuni și nuanțe ale acestor produse.

Pentru a stabili în mod corespunzător o astfel de formă, este necesar să pregătiți terenul în prealabil și să-l tampați bine. Acesta este cel mai important punct, pentru că dacă o faceți rău, apa poate deteriora fundul rezervorului. Când totul este gata, puteți pune în siguranță formularul. Distanța dintre marginea găurii săpate și rezervor este umplută cu nisip cu apă, după care este bine compactată. Acest lucru este necesar pentru a face structura mai stabilă.

În ceea ce privește designul extern, aici vă puteți arăta imaginația. De exemplu, umpleți iazul cu plante speciale sau lăsați-l doar umplut cu apă.

În afara, puteți planta flori frumoase sau puteți aranja pietre de diferite mărimi. În orice caz, trebuie să faci cum te simți. La urma urmei, ceea ce se face cu mâinile tale reflectă pe deplin caracterul și starea unei persoane.

Un astfel de iaz decorativ pentru dăruire poate fi numit cel mai ușor de utilizat și menținut. Este suficient doar să toarnați apa și să curățați structura de murdăria folosind mijloace speciale. Apropo, viața medie a unui astfel de rezervor este de aproximativ trei ani. Acesta este timpul optim care vă va permite să vă asigurați că este selectat parcela corectă pe teritoriul vilei.

Pentru a crea un iaz mai durabil, folosiți adesea structuri complexe. Desigur, costul lor este destul de mare, cu toate acestea, un astfel de rezervor poate fi folosit în moduri diferite. De exemplu, pentru reproducerea peștilor sau chiar ca o piscină mică.

Fântâni sunt adesea folosite ca un decor pentru un astfel de iaz. Instalarea acestora nu este dificilă nici măcar fără ajutor. De remarcat, de asemenea, sunt micile cascade care fac peisajul mai plin de viață. Dar totuși pentru a avea o vedere foarte frumoasă, aveți nevoie de o zonă destul de mare.

Nu este mai puțin popular modul de decorare a sistemului de iluminare. Nu trebuie să fie prea complicată. Principalul lucru este să respectați toate cerințele de operare. Cu acest decor puteți crea o atmosferă uimitor de frumoasă, chiar și într-o zonă mică a vilei.

Lacul decorativ: principiile de îngrijire

Pentru a iaz, făcut cu propriile sale mâini, a continuat să vă multumesc pentru o lungă perioadă de timp, trebuie să aveți grijă cu atenție după el. În primul rând, vorbim despre curățarea regulată a apei și a rezervorului în sine. Pentru a menține apa curată și curată pentru o lungă perioadă de timp, puteți utiliza mijloace pentru a suprima dezvoltarea microflorei.

În timpul iernii, este mai bine să se scurgă toată apa, astfel încât iazul să nu înghețe. În cazul în care pereții containerului izbucnesc, atunci va fi aproape imposibil să restabiliți munca.

Nu uitați de îngrijirea articolelor de decor. De exemplu, fântâni ar trebui să fie curățate în mod regulat. Și dacă există plante și flori în jurul iazului, îndepărtați cele care au înflorit deja, astfel încât imaginea generală să fie armonioasă.

Lacul decorativ - aceasta este cu adevărat soluția perfectă pentru grădină. La urma urmei, este important nu numai sa te angajezi in gradina, ci si sa gasesti timp pentru tine, relaxare confortabila si adunari confortabile de seara si conversatii in apropierea apei.

Și cum îți decorezi cabana de vară?

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.