Cuprins:

 1. De ce pantofii își freacă picioarele?
 2. Cum de a cumpăra pantofi?
 3. Personalizați pantofii pentru tine
 4. Cum de a proteja picioarele de spatele rigid?
 5. Ce trebuie să faceți dacă ați frecat adidașii?
 6. Tratamentul cu calus uscat

Atunci când cumpără o nouă pereche de pantofi, fiecare fată visă deja despre un show de modă pe străzi, prezentând o imagine a ceea ce se întâmplă. Achiziționarea de lucruri noi cauzează întotdeauna emoții pozitive, însă acest sentiment nu rămâne întotdeauna mult timp. La momentul achiziționării, se pare că pantofii se potrivesc perfect pe picioarele lor și nu există nici un disconfort, dar în timp poate începe să se frece. Pantofii noi aproape întotdeauna frees caluses, indiferent de calitatea materialelor. Cum sa faci pantofii mai moi si sa-ti protejezi picioarele? Despre asta mai departe.

De ce pantofii își freacă picioarele?

Atunci când aleg pantofi, multe fete nu sunt ghidate de sentimentul lor de confort, ci de aspectul și acuratețea pantofilor lor. Acesta este motivul pentru care adesea cumpără pantofi cu dimensiuni mai mici, astfel încât picioarele lor să arate mai bine.După o asemenea greșeală, după 5 minute de mers pe jos, fetele își dau seama de greșeala lor și suferă de porumb.

Cauzele de frecare a picioarelor:

 • Pantofi noi. Materialul nou poate provoca mai întâi disconfort și frecare picioarelor, dar acest lucru poate fi doar un fenomen temporar, deoarece pantofii trebuie să fie "aduși".
 • Mărime necorespunzătoare. Toate pantofii sunt fabricate în conformitate cu anumite standarde, dar picioarele sunt calitatea individuală a fiecăruia. În cazul în care pantofii nu au o dimensiune perfectă, pot provoca porci dureroase.
 • Cusătură dură. De fapt, o cusătură incomodă este cea mai mare și cea mai gravă problemă, deoarece un asemenea pantof poate deforma călcâiul, ceea ce va face din ce în ce mai greu să alegeți pantofii.

Este important! Dacă problema încălțămintei este o cusătură dură, atunci există doar două soluții - contactați un reparator care poate pune un plasture sau pune pantofii înapoi.

 

Cum de a cumpăra pantofi?

Vă puteți proteja de pantofii incorect și incomod, alegându-i corect în timpul montării în magazin. Regulile de luat în considerare atunci când cumpărăți pantofi

 • Este mai bine să cumpărați pantofi seara, deoarece piciorul crește ușor. Dacă în timpul seara montarea pantofilor se potrivesc perfect în dimensiune, atunci dimineața și în timpul uzurii ulterioare nu se va freca.
 • Pantofii noi trebuie să se răspândească, prelucrând în prealabil toate locurile posibile de frecare a pantofilor cu un tampon de bumbac înmuiat în alcool.
 • Încercați pe pantofi nu aveți nevoie numai de ședere, dar și în picioare. De asemenea, în ea poți să te plimbi puțin pentru a simți cum sta pe picior.
 • Pantofii mai scumpe și mai calitative, cu atât mai puțin probabil că va crea probleme proprietarului.

Personalizați pantofii pentru tine

Metode populare

Problema cu frecare de porumb pe picioare este cunoscută tuturor și cu mult timp în urmă, așa că oamenii au găsit modalități de a face față cu ea. Printre sugestiile propuse, este suficient să alegeți una și să o utilizați, protejându-vă picioarele:

 • Dacă călcâiul pantofului este prea tare sau se freacă, atunci puteți folosi un ciocan și puneți cu atenție călcâiul de pe toate laturile. O pânză moale trebuie așezată între pantofi și pânză, astfel încât scula să nu deterioreze sau să deformeze pantofii.
 • De asemenea, puteți înmuia pantofii cu o lumânare sau săpun. Pentru a face acest lucru, aplicați instrumentul în zona problemei, astfel încât pantofii să devină mai moi. Procedura trebuie repetată de 2-3 ori pe zi pentru a obține rezultatul dorit.
 • Oțetul vă va ajuta să vă protejați picioarele de calusuri, care trebuie să înmoaie un prosop. Materialul este suficient pentru a pune în pantofi și a pleca acolo pentru noapte.
 • Dacă problema este în mărimea pantofului, atunci o puteți mări prin lipirea unui cârpă în pantofii înmuiați în apă clocotită. Materialul pre-fabricat trebuie scos, iar după 15 minute poate fi îndepărtat prin punerea pantofilor pe picioarele dvs. cu un deget cald. După ce mersi câteva ore în pantofi, îl poți mări până la dimensiunea podelei, ceea ce face ca problema să dispară.
 • De asemenea, în pantofi puteți împinge un ziar mărunțit înmuiat în apă. După o zi, pantofii vor fi mai confortabili, dar merită să ne amintim că este interzis să accelerați procesul de uscare folosind dispozitive de încălzire.
 • Este posibil să se extindă pantofii din materiale naturale, având în acestea 2 pachete puternice umplute cu apă. După aceea, pantofii sunt plasați în congelator timp de 12 ore.

Este important! Această metodă nu poate fi utilizată pentru încălțămintea lacuit.

 

 • Cizmele de iarnă pot fi din nou moi prin aplicarea unui strat gros de cremă pentru copii, care poate fi îndepărtat după 4 ore.
 • Puteți să vă protejați de blistere de pantofi noi, aplicând cremă pentru copii pe tocuri, înainte de a părăsi casa.
 • Glicerina este un alt instrument utilizat pentru a înmuia spatele. Pentru a face acest lucru, trebuie să puneți un prosop fierbinte și umed în pantofii dvs. și după 15 minute, îndepărtați-l și lubrifiați spatele cu glicerină, lăsându-l timp de 12 ore (trebuie să aplicați produsul din interior).
 • De asemenea, o cutie cu pantofi noi poate fi învelită într-un prosop umed și lăsată peste noapte.

Echipament special

Dacă metodele populare nu inspiră încredere sau din anumite motive nu au dat rezultatul dorit, atunci puteți folosi instrumente speciale care sunt vândute în magazinele de încălțăminte.În acest caz, trebuie să luați în considerare câteva sfaturi utile:

 • După ce ați cumpărat spumă sau pulverizare, trebuie să aplicați substanța în interiorul pantofului și să mergeți în jurul acestuia. Procedura se repetă de 2-3 ori pe zi.
 • De asemenea, vă puteți încălzi încălțămintea cu un uscător de păr, le puteți pulveriza rapid și le puteți pune pe degetele de la picioare cu o șosetă de iarnă.
 • Fâșiile moi de pantofi de frecare trebuie lipite pe zonele în care apare obicei porumbul. Straturile de silicon pot fi de asemenea utilizate în același scop.
 • În magazinul de pantofi găsiți plăcuțe speciale care pot oferi pantofului forma și mărimea dorită, extinzându-l ușor.

 

Cum de a proteja picioarele de spatele rigid?

Suporturile pantofilor de hârtie - o problemă serioasă, care nu este întotdeauna posibilă de rezolvat. Dacă aveți nevoie să o reparați în pantofi, puteți folosi o varietate de unelte mecanice, dar dacă aveți probleme cu cizmele de iarna, atunci toate eforturile vor fi în zadar. În acest caz, puteți să vă protejați de spatele greu cu ajutorul unor astfel de mijloace:

 • Corn de la corn - un instrument special care înmoaie spatele și creează efectul de lubrifiere, făcând ca interiorul pantofului să alunece.
 • Tencuiala adezivă - trebuie lipită în două straturi, dintre care unul va fi pe picior, iar al doilea pe suprafața interioară a pantofului.
 • Curele de silicon.
 • Patch - reduce spațiul liber, deci este potrivit doar pentru încălțăminte care sunt potrivite în mărime sau ușor libere.

Ce trebuie să faceți dacă ați frecat adidașii?

În ceea ce privește pantofii ieftini din materiale sintetice (textile, sintetice sau din piele artificială), nu numai că pot fi făcute mai moi, dar și ca mărime. Pentru aceasta puteți folosi:

 • Glicerina. Procedura este descrisă mai devreme.
 • Alcoolul diluat cu apă. Este suficient să procesați fundalul din interior și să-l mistiți cu mâinile.

Este important! Nu se poate utiliza dacă există o inserție din carton în fundal. Poate fi deformată, ca urmare a faptului că pantofii își pierd aspectul atractiv.

 • Ulei vegetal. Pentru a face acest lucru, umeziți un tampon de bumbac cu o substanță (ulei din semințe de in) și procesați spatele pantofului, lăsându-l timp de câteva ore sau toată noaptea.

Tratamentul cu calus uscat

Porumbul pe picior este o problemă neplăcută care provoacă neplăceri. Porumbul se formează treptat și nu se manifestă imediat. Cu uzura obișnuită a încălțămintelor greșite, pielea moartă se poate forma pe piele - un porumb uscat care începe să dureze și provoacă neplăceri constante.

 

Metode populare de luptă:

 • Săpun-baie de sifon cu adăugarea de perfuzie de musetel. Pentru a face acest lucru, picioarele trebuie ținute în soluție timp de 10-15 minute pe zi. După procedură, zonele cu probleme trebuie frecate cu piatră ponce, clătiți cu apă și aplicați o cremă hidratantă pe pielea uscată.
 • Comprimați tinctura de usturoi pe oțet de vin (1 cățel pe lingură de oțet). Comprimați nevoia de a insista timp de 2-3 săptămâni, după care se poate aplica pe picioare înainte de a merge la culcare.
 • Ceapă și oțet. Pentru a face acest lucru, cojile trebuie să fie pliate într-un borcan de sticlă, se toarnă cu oțet și se ascund într-un loc uscat uscat timp de 2 săptămâni. La expirarea oțetului se toarnă, iar cojii se aplică la porumb înainte de culcare. Porumbul uscat trebuie să fie pre-unsat cu o cremă groasă.

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.