Desigur, mulți dintre noi asociem un bufet sau bufet cu bucătăria bunicii. Și dacă dintr-o dată ați fost moștenitorul subiectului, nu vă grăbiți să-l aruncați. La urma urmei, poate fi punctul culminant al interiorului bucătăriei, care umple atmosfera cu căldură și confort de casă și, bineînțeles, amintiri plăcute asociate casei bunicii mele. Dulapurile și dulapurile din stiluri moderne arată nu mai puțin impresionante.

Ce este un bufet?

De fapt, acesta este un cabinet în care sunt depozitate vase, diverse tacâmuri, produse textile și unele produse. Bufetul nu poate fi doar un element al bucătăriei, ci și un living, în special în casele moderne. În epoca post-sovietică, un bufet cu ochelari transparenți a fost numit un bufet. În sensul tradițional, această piesă de mobilier are următorul design:

 • în partea inferioară există un sistem de depozitare sub forma unui sertar cu sertare sau uși cu diferite modele și culori;
 • în partea de sus - rafturi tradiționale deschise, este posibil să se plaseze dulapuri, ale căror uși sunt adesea decorate cu inserții de sticlă;

 • între aceste două elemente, de regulă, există spațiu liber, iar suprafața dulapurilor din partea de sus a dulapului poate servi de asemenea ca o masă sau un plan suplimentar pentru a găzdui obiecte decorative frumoase.

Designul modern al bufetelor arată foarte rar decorativ, dar se potrivește perfect în multe stiluri - minimalism, țară, eco, modern, hi-tech.

Astăzi există modele de vânzare fără o împărțire clară în părți, de exemplu, în multe dintre ele partea superioară se potrivește perfect în partea de jos, iar spațiul gol în mijloc este complet absent.

Există opțiuni de buget cu inserții de sticlă, care amintesc de o fereastră regulată.

În ceea ce privește mărimea bufetului, nu există standarde sau restricții. Totul depinde de înălțimea plafoanelor, de volumul bucătăriei și de preferințele personale. Producătorii oferă o mulțime de opțiuni - de la produse înguste cu o singură frunză până la uși mari, cu un număr mare de uși. Umplerea poate fi, de asemenea, cea mai diversă: toate tipurile de separatoare și alte elemente nu numai că îndeplinesc un rol funcțional, ci și economisesc spațiu liber.

Avantajele bufetului în bucătărie

 • cel mai adesea există bufete tradiționale din lemn nobil, ecologic;
 • capacitatea mare vă permite să le depozitați în plus față de ustensile de bucătărie, vase decorative și textile de uz casnic;
 • posibilitatea de utilizare în diferite stiluri pentru a oferi camerei o eleganță, individualitate și nobilime deosebită.

În ciuda tuturor avantajelor de mai sus, este important să se acorde atenție anumitor nuanțe ale utilizării acestui atribut în interior:

 • Cu mai multă armonie, bufetul va arăta ca un obiect independent în bucătărie, astfel încât spațiul suplimentar ar trebui alocat pentru plasarea optimă. Un bufet de lux va arăta obsesiv într-o mică bucătărie sau cameră de zi, deși există modele mai concise compacte pentru vânzare;
 • prețul unui produs de înaltă calitate din materiale naturale va fi destul de ridicat. Pe de altă parte, designul unghiular pentru bucătărie este o opțiune mai economică, compactă și destul de drăguță care se potrivește în interiorul standard.

Soiuri de bufete

 • închis tip - sugerează prezența rafturilor, acoperite de uși. Un astfel de bufet poate avea o fereastră mică în care obiectele de pe rafturi sunt parțial vizibile;

 • tip deschis - nu există nici o ușă în astfel de produse. O soluție interesantă de proiectare poate fi o tabletă deschisă, plasată între etajele superioare și inferioare;

 • Vedere clasică a bufetului, asigurând prezența a 3 nivele cu o nișă deschisă, rafturi și uși.

Tipuri de materiale utilizate pentru fabricarea cantinelor

1. rasele valoroase ale unui arbore natural. Ele sunt renumite pentru aspectul lor luxos și durabilitate. De regulă, produsele din masivul lemnos au elemente sculptate în față. Cu toate acestea, costul acestor bufete este destul de impresionant. În plus, probabilitatea unei modificări a structurii și formei sub influența factorilor externi nu este exclusă, din cauza căruia materialul poate pierde culoarea sa inițială, se umflă sau se usucă. În ciuda acestui fapt, lemnul este un lider în producția de astfel de produse și opțiunile pentru greutatea sa de procesare.

2. MDF și PAL. Această materie primă are o mare cerere pe piață, deoarece este în segmentul de preț accesibil pentru majoritatea cumpărătorilor. În același timp, există multe moduri de prelucrare a acesteia, permițând obiectelor să pară "antice" sau să imite diferite specii de copaci. În acest sens, interiorul va arăta foarte elegant și atractiv.

Aceste materiale sunt cel mai adesea folosite pentru fabricarea de dulapuri și dulapuri, însă este adesea posibil să se întâlnească structuri din plastic sau metal.

Bufetul pe fundalul diferitelor stiluri

Opțiunea ideală pentru clasic este un bufet făcut din lemn natural, dotat cu fațade sculptate. Acest atribut va adăuga bucătăriei dvs. o notă de aristocrație elegantă și farmec.

Un bufet alb cu decor sculptat este ceea ce este necesar pentru a crea atmosfera franceză din Provence. Un rol important îl joacă aici frumosul accesoriu cu linii elegante (de exemplu, mânerele ușilor).

Țara colorată reflectă cu succes individualitatea camerei. Acest tip de construcție este adesea lăcuit, iar estetica exterioară a decorului este foarte simplă: nu există detalii sculptate, iar configurația bufetului presupune un număr mare de dulapuri și rafturi.

În stilul modern folosiți produse din plăci aglomerate și MDF. Aceste modele sunt echipate cu elemente mată și oferă o paletă diversă de culori. În stilul modern nu există loc pentru pretentiozitate - bufetul laconic aici este la maxim funcțional.

După cum puteți vedea, multe variații ale designului bufetului vă permit să alegeți un model care se potrivește perfect cu orice stil. Un astfel de produs în bucătărie îmbunătățește interiorul, făcându-l mai spectaculos, elegant, original.

Și bucătăria dvs. este decorată cu o asemenea bucată de mobilier colorat ca un bufet? Care sunt versiunile dvs. preferate?

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.