Aranjamentul grădinii de rock - o ocupație extrem de fascinantă, care necesită o abordare creativă. În acest proces, o mare abundență de posibilități se deschide în fața dvs., principalul lucru este să vă arătați imaginația și imaginația.

Care este diapozitivul alpin? De fapt, este o imitație a unui peisaj montan, cu flori și plante frumos selectate. O astfel de compoziție în grădină ar trebui să se potrivească armonios peisajului general, în mod avantajos completarea acestuia.

Crearea unei grădini de rock - un proces etapizat care necesită atenție la nuanțe. În primul rând, este necesar să se ia în considerare dimensiunile diapozitivului însuși, poziția optimă a tranzițiilor, căilor, treptelor și structurii în ansamblu.

Selectarea locației diapozitivului alpin

Este foarte important ca locația grădinii să fie bine luminată. Plantele de mare altitudine necesită lumină: este cantitatea de lumină solară care afectează creșterea și dezvoltarea lor. Dacă vorbim despre sol, cel mai bun va fi pământul pietruit cu o cantitate limitată de apă.Umiditatea excesivă este extrem de dăunătoare pentru flora montană, deci este important să preveniți stagnarea apei în drenaj.

Pe parcelele private se formează adesea o mulțime de soiuri de pietre fără forme, pe care proprietarii le folosesc uneori pentru viitorul grădinii de rock. În acest caz, există riscul de a obține un munte fără sens și ridicol de pietre în loc de un design frumos. Aici, designeri de peisaj cu experiență încă recomandă selectarea cu atenție a pietrelor în aspect, dimensiune și formă pentru a obține un peisaj montan deosebit.

Cum sa alegi pietre pentru gradina de rock

Pentru viitorul grădinii de rock, încercați să ridicați nu mai mult de două roci de aceeași dimensiune maximă și o structură.

Luați în considerare, de asemenea, caracteristicile caracteristice ale plantelor și florilor pe care le planificați pentru diapozitiv. De regulă, ele se înrădăcinează pe roci calcaroase cu o structură poroasă, care promovează penetrarea rădăcinii în interior. Dar acest sol trebuie periodic să fie acidificat, deoarece are o reacție alcalină. Și este de dorit să înfrumuseți decalajele dintre plante și pietre cu așchii de marmură sau piatră zdrobită. Deci, grădina de rock va primi un aspect fin finisat.

Sfat: cumpărați pietre în magazine speciale. Numai astfel veți fi încrezători în calitatea materialului, deoarece pietrele trebuie să fie ecologice și să aibă o structură eterogenă.

Cele mai potrivite roci sunt granit, travertin, calcar, ardezie și gresie. Utilizați pietre de același tip cu o greutate de aproximativ 100 kg și cu semne de eroziune. Înălțimea optimă a grădinii rock - până la 1,5 metri.

Tobogane alpine

Cea mai obișnuită și mai simplă formă este stânca de stâncă. Firește, este posibil în prezența unei pante abrupte. Lucrul în acest caz începe cu baza, unde sunt așezate bolovani mari și apoi sunt plantate diverse plante.

Vederea următoare este o compoziție montană, care transformă designul într-un loc unic, extraordinar de frumusețe. Pentru a crea un astfel de farmec, blocurile de piatră sunt ascunse în pământ cu două treimi și aranjează trasee haotice care formează un peisaj montan uimitor.

Interval de culoare

Efectul maxim în crearea de grădină de rock poate fi realizat joc inteligent de tranziții de culoare.

Combinațiile de trei nuante sunt considerate luxoase. De exemplu, galbenul este în armonie perfectă cu flori roz sau liliac. Astfel, galbenul este echilibrat de două nuanțe similare.

Puteți vizualiza vizual un obiect prin combinarea culorilor galbene și portocalii și împingeți-l folosind albastru. Uitați-vă mai atent la orice design peisagistic. Desigur, veți observa că florile albastre și albastre plantate în depărtare sunt aproape imperceptibile, iar plantele cu nuanțe calde, dimpotrivă, aduc vizuale obiectele mai aproape.

Din cele mai vechi timpuri, designerii au folosit jocul de contraste pentru a sublinia magnifica și unicitatea unui alt datorită unui singur element. O plantă mare arată mult mai strălucitoare și mai expresivă dacă este înconjurată de specii cu creștere mică din toate părțile. Dar compozițiile cu frunze solide și disecate arată mai avantajoase unul împotriva celuilalt.

Element dominant

Cum sa alegi plante pentru compozitia montana

Alegerea plantațiilor trebuie să ia în considerare susceptibilitatea lor la lumină în locul unde este planificată grădina de rock. Amintiți-vă, nu toate plantele sunt potrivite pentru diapozitive și combinate cu pietre sau alte tipuri de plantații.

De exemplu, locația grădinei de rock în partea de nord sugerează tipuri de toleranță la umbră. De asemenea, vor avea nevoie de umiditate suficientă. Acestea includ primroza, badana, feriga și gazda. Plantele iubitoare de lumină, pentru care scurgerea solului este mai puțin importantă, sunt mult mai ușor de ales.Acestea sunt lalea, tânăr, cimbru, iris etc.

Există, de asemenea, destul de multe soiuri universale care se potrivesc perfect soarelui și umbrei - acesta este un violet, un clopot, un crocus, muscari, phlox.

În timpul iernii, molidul canadian, pinul de munte, ienupărul arată frumos. Cea mai mare impresie se face prin plantațiile variate și verzi.

Alpine tobogan în țară

În general, nu există absolut două grădini identice, deoarece fiecare proprietar de site-uri încearcă să aducă ceva nou în design. Apropo, mulți oameni cred că cea mai bună soluție pentru o compoziție montană este o opțiune fără lucrări de construcție (ciment, zidărie, etc.). Această abordare oferă în viitor posibilitatea de a redimensiona întreaga structură și simplifică foarte mult fluxul de lucru.

Decorezi gradina ta? Spuneți-ne ce versiune a designului de diapozitive alpine ți-a plăcut cel mai mult?

Lăsați o răsplată

Vă rugăm introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.